7 Sebab Kenapa Kau Bisnes Tapi Tak Buat Duit Atau Tak Ada Duit!

oleh Team Richworks pada 16 May 2018

 

1/ Kau malas. Kau malas nak promote tentang bisnes kau atau produk kau. Tunggul pun kalau cat cantik-cantik letak tepi jalan tulis For Sale, akan ada orang berhenti tanya berapa harga.

 

2/ Kau malas. Kau malas nak jerit kat seluruh dunia yang kau ada produk atau perkhidmatan yang mungkin ada orang perlukan.

 

3/ Kau malas. Kau malas nak buat FBLive tiap-tiap hari biar orang nampak dan tahu tentang kau, produk dan bisnes kau. Kau malas nak buat marketing. Kau lebih rela pinjam duit bayar hutang dari jual dan pasarkan produk kau!

 

4/ Kau malas. Kau malas nak rekod duit keluar masuk dan kawal supaya duit kau tak bocor.

 

5/ Kau malas. Kau malas nak uruskan duit kau. Kau malas nak cari lebih banyak duit tapi kau nak habiskan apa yang ada.

 

6/ Kau malas. Kau malas nak buat terbaik dengan bisnes kau sehingga kau masuk skim cepat kaya atau suka ambil duit buat macam-macam bisnes lain yang akhirnya merugikan.

 

7/ Kau malas. Kau memang pemalas dalam mencari ilmu belajar formula orang lain yang dah berjaya serta kau malas komited bertindak ikut strategi yang proven success. Kau lebih rela membawang dari bertindak.

 

Kau memang patut dapat anugerah Pemalas Negara! Itu pun kau malas nak hadir ambil.

P/S: Yang malas, nak komen pun tak mampu! 🤣😂😂

#KauPemalas
#SebabTuPokaiTakAdaDuit
#JanganSentap
#CakapJerSebabSayang

#AzizanOsman

Lagi mengenai artikel: Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan
 

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start