Aiman tak kisah!

oleh Team Richworks pada 22 July 2016

016B

Buktikan pelajar sekolah pondok mampu bina perniagaan sendiri.

Cakap-cakap orang, kalau dilayan memang boleh membunuh semua impian!  Tapi, kekuatan mental kitalah yang dapat membantu kita menepis segala kata-kata negatif ini.

Tuan Haji Aiman Basuni, Ketua Pengarah Operasi Seri Keningau Sdn Bhd yang mempunyai beberapa restoran di Shah Alam telah membuktikannya.  Sebagai seorang tahfiz, beliau juga tak boleh lari dari cakap-cakap negatif dari orang, lebih-lebih lagi bila pada awalnya, beliau tak mempunyai kelulusan SPM.

Beliau mula menunjukkan kemampuan dari segi pendidikan dengan mendapatkan keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM pada usia 21 tahun.  Ramai orang menjangkakan, budak tahfiz tak ada masa hadapan yang baik, namun Tuan Haji Aiman telah membuktikan segalanya karut.

Berbekalkan pengalaman keluarga menguruskan restoran, Tuan Haji Aiman, mula berjinak-jinak dalam menguruskan perniagaan milik keluarga.  Namun, beliau hampir berputus asa. Segala yang diusahakan semuanya tak menjadi, sehingga sampai tahap pernah “bercakap dengan signboard sendiri”.

Berniaga tanpa ilmu yang cukup memang boleh menjadikan hidup anda tertekan. Anda tidak tahu bagaimana cara yang sesuai dan berkesan untuk anda meningkatkan perniagaan. Anda tidak tahu dengan jelas cara untuk memasarkan perniagaan. Anda rasa tidak yakin bahawa teknik pemasaran yang mana satu yang dapat memberikan impak yang besar.

Nak tahu bagaimana, tahfiz ini membina perniagaan restorannya, tonton perkongsian ini sekarang.

Anda pun pasti mahu melakukan sesuatu yang hebat dan memberikan hasil yang baik kepada diri sendiri dan keluarga tersayang.  Tapi, di mana perlu bermula?

Anda boleh tanya terus dengan kami menggunakan perkhidmatan  Personal / Private Message dengan (PM) Inbox Page Azizan Osman di link ini https://m.facebook.com/messages/thread/156440364492529/.

Atau hubungi kami di 1 300 88 2424.

Salam Kejayaan.

Team Richworks

Lagi mengenai artikel: Blog, media, Siapa Dr. Azizan Osman, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan, Video
 

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2019 © RichWorks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start