Apa Akan Jadi Kepada Bisnes Anda JIKA Anda Ada Ilmu ‘Grow Your Business’?

oleh Team Richworks pada 12 February 2018


Anda peniaga/usahawan/founder/pemilik bisnes?  Amacam bisnes sekarang? Dah boleh buat sales tinggi?  Cuba anda fikir sekejap, dengan ilmu bisnes yang anda ada sekarang, anda dah boleh buat bisnes sehingga tahap ini, apa akan jadi kalau anda tambah ilmu anda?

Apa akan jadi jika anda tahu bagaimana nak kembangkan bisnes, apa yang perlu ada, apa yang perlu anda buat?  Agak-agak anda dengan ilmu baru yang anda ada, bagaimana bisnes anda akan jadi 10 tahun akan datang? Bandingkan dengan bila anda tak ada ilmu, dan guna cara sekarang sahaja?  Mampu anda nak kembangkan bisnes?

Nak bagi tahu sikit…5 Sebab Kenapa Bisnes Anda Tak Maju-Maju!

  • Tak dapat imagine macam mana bisnes anda 10 tahun lagi dari sekarang.
  • Tak ada team nak support anda run the business.
  • Tak tahu macam mana nak buat sentiasa ada permintaan yang tinggi ke atas bisnes anda
  • Lembab! Pesaing lagi laju..
  • Masih guna cara lama tak berinovasi dan tak digitalise kan bisnes anda

Jangan tak caya, kami dah jumpa ramai usahawan/peniaga/founder/pemilik bisnes yang ada masalah ini.  Mereka ni ada cita-cita nak kembangkan bisnes tapi samada tak tahu macam mana nak buat atau dah sama-sama sesat dalam masalah bisnes sendiri yang banyak masalah.

Bila kami tanya “apa masalah nak grow bisnes?” Jawapan banyak yang kami terima ialah:

  • Modal
  • Pesaing
  • Marketing Tak Power

Betul!

Tapi kunci utamanya jika anda nak grow bisnes anda perlu ada PEOPLE dan SISTEM.

Ada “People” tapi sistem bisnes tak ada – Macam mana nak run cawangan anda jika tak ada sistem?  Apa SOPnya? Apa benchmark nya?

Ada “Sistem” tapi tak ada People” – sila meninggal!  Boleh putus nyawa sebab nak runkan bisnes anda seorang diri.

Kami baru saja mengadakan Business Growth Bootcamp (BGB) pada 31 Januari 2018 lalu yang dihadiri oleh hampir 1000 peserta. Kami nak share dengan anda, ada usahawan yang dah berbisnes melebihi 20 tahun tapi hanya mampu buat RM5 juta saja setahun, sedangkan ramai usahawan yang mendapat bimbingan dan mentoring dari Dr Azizan Osman mampu buat sehingga lebih dari RM5 juta sebulan.

Ada yang tahun 2016 hanya mampu buat sales sekitar RM100,000 setahun tapi selepas komited dalam belajar dan cari ilmu, jumlah sales dah cecah RM1.5 juta setahun!  Hanya dalam tempoh satu tahun dah ada peningkatan yang cepat.

Nampak tak bezanya? Jika anda usahawan/peniaga/founder produk/pemilik perniagaan dan peniaga, sila tanya diri sendiri..

  • Kenapa anda nak grow your business?
  • Ke mana anda nak bawa bisnes anda?
  • Sebesar mana anda nak kembangkan bisnes?
  • Apa plan anda untuk bisnes anda ini?
  • Nak tak anda jadi antara yang terdahulu berbanding pesaing-pesaing anda untuk kembangkan bisnes dengan lebih pantas sehingga 10 kali ganda, dengan lebih cepat dan dengan lebih digital?

Terpulang!

Tapi kami sarankan anda bertindak segera kerana seandainya pesaing anda yang nampak dulu dan daftar untuk hadir…susah anda nak kejar mereka nanti.

Lagi mengenai artikel: Blog, Tip Perniagaan, Video
 

Ruangan Komen

Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start