Bagaimana Nak Besarkan Perniagaan?

oleh Team Richworks pada 03 April 2017

000

Nak survey sikit,

Siapa yang dah berniaga tapi tak tahu nak besarkan perniagaannya?

Ya atau tidak.

Terima kasih!

Setiap peniaga mesti bercita-cita nak besarkan perniagaan kan?  Tapi berapa ramai dari anda yang tak jelas macam mana nak buat untuk besarkan perniagaan?  Nak kena jual lagi banyak?  Nak buka cawangan?  Macam mana ye?

Bila bercakap tentang nak besarkan perniagaan, bermakna anda kena tahu bagaimana cara nak ramaikan orang membeli dari anda. Kami nak kongsikan dengan anda beberapa perkara bagaimana anda nak besarkan perniagaan. Tak kira samada anda berniaga online atau offline, anda boleh buat cara ini.  Yang penting mesti ada tindakan.

Duduk saja sambil berharap takkan jadi apa-apa.

1. Luaskan Wilayah.

001

Nak besarkan perniagaan, bermakna anda perlu jadikan lebih ramai orang nampak perniagaan anda dan nak membeli dari anda.  Kalau sebelum ini anda hanya tertumpu di satu kawasan, kini anda mula kena cari jalan untuk masuk ke kawasan lain.  Anda perlu fikir bagaimana nak bagi orang lain di luar kawasan anda, nampak perniagaan anda dan seterusnya membeli dari anda.

Di sinilah marketing memainkan peranan.  Anda perlu buatkan orang ramai di luar kawasan anda akan nampak anda. Jika anda berniaga secara online, anda kena fikir bagaimana nak luaskan wilayah anda dan bukan hanya tertakluk kepada kawan-kawan dan saudara mara di FB peribadi anda sahaja.  Di sinilah perlunya untuk anda ada FB Page di mana lebih ramai orang dari pelbagai kawasan boleh follow anda.

2. Buka Cawangan.

002

Cara yang selalu difikirkan oleh peniaga untuk membesarkan perniagaan mereka ialah dengan membuka cawangan-cawangan baru di kawasan-kawasan lain.

Idea ini bagus dan boleh digunakan jika perniagaan anda dah ada sistem yang kukuh.  Sistem maknanya ianya boleh berjalan sendiri tanpa anda perlu berada di setiap cawangan.  Selain dari itu sistem juga bermaksud apa yang anda hasilkan atau jual di ibu pejabat, sama macam apa yang ada di cawangan.  Ini akan memberikan anda satu identiti perniagaan.  Untuk memastikannya semua sama, anda perlu ada SOP atau Standard Operating Procedur.  Contohnya, jika anda buka butik, apa yang ada di butik ibu pejabat mesti ada juga di cawangan.  Ini termasuk waktu operasi, hiasan, produk, pekerja semua mesti sama.

Buka cawangan juga akan jadi lebih bagus bila anda ada leader lain yang dapat menguruskan cawangan tersebut tanpa anda perlu hadir ke cawangan.  Mungkin mudah jika anda ada 2-3 cawangan, tapi bila anda dah ada lebih dari itu, anda tak mungkin boleh berada di semua tempat pada satu-satu masa.  Apa-apa pun, anda masih perlukan pe,asaran untuk bantu beri tahu lebih ramai orang tentang cawangan anda.  Makin banyak cawangan, makin banyak yang anda kena lakukan.

3. Besarkan Kedai.

003

Ada ramai antara anak didik Dr Azizan yang terpaksa besarkan kedai dengan tujuan untuk tampung permintaan dari pelanggan selepas mereka tahu ilmu pemasaran.  Bila anda besarkan kedai, anda boleh letak lebih banyak produk samada nak tambahkan kuantiti atau nak tambahkan jenis produk yang anda nak niagakan.

Jika anda buat perniagaan jenis perkhidmatan, ada yang terpaksa besarkan ruang pejabat untuk menampung pertambahan kakitangan yang dijangkakan perlu untuk mengurus lebih banyak bisnes yang masuk.

Andainya anda berniaga online, anda perlu besarkan kedai online anda dengan menggunakan lebih banyak platform media sosial.  Bukan hanya bergantung kepada FB tapi mungkin perlu bergantung kepada Instagram, Pinterest, Twitter, Blog, Website yang lebih canggih dan banyak lagi.

4. Guna Sistem Stokist Dan Agen.

004

Orang dulu-dulu cakap, kalau nak kencang berbisnes kena pasang kaki!

Zaman sekarang ni, anda boleh gunakan sistem stokist dan agen untuk kembangkan bisnes anda dengan lebih cepat.  Anda boleh cipta satu sistem untuk monitor stokist dan agen, pakej harga, latihan, dan syarat-syarat untuk jadi stokis dan agen anda perlu jelas.

Kesilapan ramai peniaga, bila mereka buat sistem stokis dan agen, tapi mereka gagal nak monitor stokis dan agen sendiri.  Apa lagi nak beri latihan dan inspirasi.  Akibatnya, stokis dan agen cepat goyah dan lebih mudah untuk jadi stokis dan agen produk orang lain.

Ramai anak didik Dr Azizan Osman, yang berjaya buat bisnes mereka naik gila-gila bila mereka aplikasikan sistem stokis, agen dan juga dropship.  Antaranya ialah produk Nurraysa, Hipster Pomade, Dexandra Perfume, Gel Amani dan banyak lagi.

5. Perbanyakkan Produk Pelbagaikan Market.

005

Perasan tak, Pizza Hut ada tawarkan pakej Pizza serendah RM5?  Perasan tak selain dari mengeluarkan jenama Bonia, Bonia Corporation juga mengeluarkan Sembonia dan Carlo Rino?

Kenapa mereka buat demikian?  Semuanya untuk memperbanyakkan produk dan memperbagaikan market. Dulu, pizza yang nak di pesan mesti mencecah harga minimum RM30 dan boleh dimakan sehingga 5-6 orang. Tapi dengan adanya pizza RM5, orang perseorangan pun boleh menikmatinya, pelajar pun mampu membelinya.  Lihat, macam mana mereka mempelbagaikan pasaran?

Begitu juga dengan Bonia, Sembonia dan Carlo RIno.  Walaupun mereka semuanya di bawah satu bumbung, mereka pelbagaikan jenama untuk memenuhi kehendak pelanggan yang datangnya dari pelbagai lapisan ekonomi, citarasa, kehendak dan macam-macam faktor lagi.

#TeamRichworks

Lagi mengenai artikel: media, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan
 

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start