Temubual di ICM London: Dr Azizan Osman dan Najib Asaddok

oleh Team Richworks pada 15 November 2017

Tonton video ini. Take note jika bermanfaat dan share.

 

5 Tips Pencarian Staf Untuk Usahawan Baru

oleh Team Richworks pada 15 November 2017

Tanpa team yang hebat, anda dan syarikat anda mungkin perlukan masa yang lebih lama untuk maju dan berkembang. Dan untuk mencari pasukan kerja yang hebat dan sesuai, anda perlu melalui proses yang kritikal – kerana anda perlu yakinkan mereka bahawa anda layak untuk memiliki mereka. Mari ikuti 5 tips yang boleh dipraktikkan dalam pencarian bakat baru syarikat anda.

1) Berterus terang mengenai apa yang syarikat anda perlukan

Pastikan anda tahu dahulu apa yang syaikat anda perlukan. Tetapkan dengan jelas contohnya apa jawatan, dan bidang tugasnya supaya calon anda tahu, dan yakin tentang hala tuju mereka dalam syarikat anda. Beritahu dengan jujur dan nyata apa kemungkinan yang mereka bakal hadapi, dan apa ekspektasi anda terhadap mereka. Tunjukkan bahawa anda dan syarikat anda adalah profesional dan berdedikasi serta memerlukan tenaga kerja yang juga profesional dan berdedikasi.

2) Bina hubungan dan persepsi positif dengan calon

Anda tak boleh tangkap muat dengan siapa yang bekerja untuk anda. Jika anda tak mahu calon yang datang adalah kategori tangkap muat, anda perlu setkan satu standard imej syarikat anda sendiri. Sungguhpun anda mempunyai visi dan hala tuju yang luas dan jauh, tapi jika 1st impression anda kurang memuaskan, anda mungkin kehilangan bakat yang bagus dan sesuai untuk anda. 1st impression penting kerana mereka tak tahu siapa anda, dan tak pernah bekerja dengan anda. Jadi apa rujukan yang mereka ada? Tentunya imej anda. Jika calon anda tidak menepati kriteria yang dimahukan, anda mungkin boleh memberikan referral kerja lain pada mereka. Di sini anda sedang membina ‘imej dan perasaan baik’ dalam pandangan mata mereka.

3) Tawar reward yang sesuai

Tak semestinya anda perlu berikan reward dalam bentuk gaji dan bonus sahaja. Anda boleh juga berikan mereka peluang untuk meningkatkan skil, peluang untuk berjumpa dengan orang-orang hebat, dan sebagainya yang berikan kesan lebih baik dan berpanjangan buat perjalanan kerjaya mereka.

4) Cari bantuan dalam mencari pekerja

Anda usahawan baru yang tiada pengalaman menguruskan soal pencarian bakat baru. Sudah pasti anda sangat memerlukan bantuan dari luar. Sama ada anda mencari calon melalui agensi, atau anda meminta bantuan rakan yang pakar, anda perlukan bantuan. Jangan malu atau segan. Anda perlukan calon yang tepat dalam pencarian yang singkat kerana anda mahu mengurangkan risiko kos anda kerana jika anda tersalah pilih calon, anda perlu bazirkan waktu dan wang lagi untuk mencari calon lain nanti.

5) ‘Pegang dan ikat’ calon anda

Pegang dan ikat mereka dengan peluang yang mereka akan dapat jika terus bekerja dengan anda. Risiko pekerja baru untuk berhenti kerja tinggi jika mereka tak nampak apa hala tuju mereka dengan anda. Tak bermakna jika mereka menerima tawaran kerja anda, mereka akan terus setia dengan anda selama-lamanya. Jadi anda perlu sentiasa buka peluang untuk mereka meningkatkan kemampuan diri mereka masa ke semasa. Dan jangan lupa, buat mereka rasa mereka penting untuk syarikat dan layan mereka seperti keluarga sendiri (tapi tentulah dengan batas sebagai pekerja juga).

Jika anda kata nak cari calon tak mudah, sebenarnya untuk kekalkan mereka dengan anda lagi susah jika anda tak tahu strategi dan tekniknya. Jadi, cuba praktikkan tips ini dan lihat hasilnya.

 

3 Cara Mudah Tingkatkan Keyakinan Dan Kesetiaan Pelanggan Terhadap Produk Anda

oleh Team Richworks pada 15 November 2017

Pelanggan yang setia dan yakin bererti anda memiliki peluang tinggi untuk dapatkan repeat business, dan juga marketing percuma dari mereka melalui sebaran mulut ke mulut. Tapi, untuk membina dan menjaga kesetiaan itu memerlukan beberapa trik dan tips yang betul. Antaranya;

1) Cipta hubungan baik antara anda dan setiap seorang pelanggan anda

Buat mereka yakin mereka adalah sebahagian dari anda. Ambil tahu mengenai kehidupan personal mereka serba sedikit. Tunjuk bahawa anda ambil berat. Untuk situasi ini, sediakan satu team khas yang menjaga hubungan dengan pelanggan. Jika anda sudah baik dengan pelanggan, mereka akan dengan mudah dapat berikan maklum balas yang membina dan memberikan referral percuma.

2) Sediakan konten yang sesuai dengan segmen pelanggan yang dimahukan

Kini Google Search SEO tak lagi terpakai untuk mereka yang menggunakan kata kunci popular semata tapi lebih pada apa konten yang mereka beri dan kesesuaiannya dengan segmen pelanggan yang mereka cari. Kata mudahnya, sediakan apa yang target prospek anda mahukan.

3) Ikut peraturan

“Golden Rule” – layan pelanggan anda sebagaimana anda mahu dilayan, dan “Platinum Rule” – berkomunikasi dengan pelanggan mengikut cara yang anda mahukan. Jika mereka hubungi anda melalui media sosial, follow up dengan media sosial. Jika emel, gunakan emel. Jika whatsapp, guna whatsapp untuk berkomunikasi. Pastikan medium komunikasi sentiasa dikemaskini dan berterusan.

Pokok pangkalnya, ambil berat, ambil kisah dan sentiasa berkomunikasi bersama pelanggan. Jangan buat mereka rasa mereka hanyalah tempat untuk anda mengaut untung, tapi jadikan mereka rasa mereka mampu dapat suatu penyelesaian masalah dari pihak anda. Berikan mereka nilai dan anda akan dapat lebih banyak nilai dari mereka.

 

Bina Kesetiaan Pekerja Dengan 4 Cara Ini

oleh Team Richworks pada 15 November 2017


Leader bisnes masa kini perlukan team yang bagus untuk melangkah lebih jauh dan kekal dalam permainan untuk masa yang lebih lama. Team yang bagus juga perlu setia bersama dan bukan celam celum sekejap ada, sekejap lagi berhenti kerja. Ini tentunya menyukarkan pihak pengurusan dan syarikat sendiri untuk mengekalkan momentum yang terbaik.

Kunci bagi mengekalkan pekerja dalam team syarikat tentulah dengan adanya hala tuju yang jelas bagi mereka. Jika pekerja anda rasa anda mampu berikan mereka apa yang mereka mahukan dalam jalan kerjaya mereka, membuatkan mereka rasa puas hati dengan performance mereka, pasti mereka ‘sayang’ untuk tinggalkan anda. Malah mereka akan berusaha lebih keras untuk anda, berkongsi lebih lagi kepakaran mereka dan sanggup buat apa sahaja untuk syarikat anda.

Pekerja yang setia sangat bergantung pada fleksibiliti di tempat kerja dan perhatian secara individu oleh pengurusan mahupun majikan. Berikut ada 4 formula untuk buat mereka rasa penting dan dihargai.

1) Ambil masa dalam proses mencari dan menggajikan pekerja

Jadi majikan yang selektif. Ambil tahu apa yang syarikat anda benar-benar perlu dan mahu, kemudian pastikan calon anda melalui beberapa set ujian bagi memastikan mereka benar-benar layak untuk mendapat perhatian dari anda. Dan kenalpasti personaliti mereka juga adakah sesuai atau tidak dengan kerja yang anda tawarkan. Buat mereka tahu dan nampak, anda benar-benar serius dan selektif untuk mencipta results yang positif. Jadi jika mereka terpilih, mereka yakin, mereka adalah orang yang paling layak.

2) Tingkatkan kebolehpasaran pekerja anda

Berikan nilai untuk calon anda sekiranya mereka menjadi pekerja anda kelak. Apa yang mampu anda beri untuk balasan pada apa yang mereka dedikasikan? Peluang peningkatan skil? Peluang peningkatan kerjaya? Pastikan juga mereka dikawalselia oleh pengurusan yang mesra dan terbaik. Persekitaran dalam pejabat adalah antara faktor yang menentukan pekerja anda setia dengan syarikat, ataupun lari meninggalkan syarikat.

3) Berikan ruang dan platform untuk mereka tingkatkan potensi diri

Bukan syarikat anda sahaja yang mahukan peningkatan. Pekerja anda juga begitu. Mereka mahukan peningkatan dalam peluang kerjaya mereka, selain dari peluang meningkatkan kemampuan diri mereka. Sediakan ruang-ruang tersebut dan dorong mereka untuk terus meningkat. Selain itu, berikan mereka peluang untuk lebih fleksibel dalam skop kerja mereka.

4) Berikan peluang untuk mereka berikan pendapat

Dengar dan pertimbangkan juga pendapat atau cadangan penambahbaikan dari mereka. Jika anda berikan mereka peluang itu, bermakna anda percaya, dan menghargai mereka. Jika mereka rasa mereka tidak dipercayai dan tidak dihargai, kenapa mereka masih mahu bekerja untuk anda? Jika mereka yakin tugas dan tanggungjawab mereka adalah penting untuk syarikat anda, pasti mereka akan berusaha lebih hebat untuk merealisasikan impian anda dan juga peluang kerjaya mereka.

Berikan situasi menang-menang untuk anda dan pekerja anda. Jangan lokek untuk memberi kerana anda juga mahukan sesuatu daripada pekerja anda bukan? Berhati-hati dalam membuat pilihan pekerja dan bila anda sudah dapat apa yang anda mahukan, jaga mereka sebaik-baiknya.

 

Ibu Pejabat (HQ) – 3 Soalan Yang Usahawan Baru Perlu Tanya Sebelum Pilih Lokasi Tepat

oleh Team Richworks pada 15 November 2017


Ramai usahawan baru yang sedang berada dalam fasa memajukan dan mengembangkan lagi bisnes mereka akan merasakan satu keperluan untuk set up sebuah pejabat induk atau headquarter (HQ). Semua atas dasar – mudah untuk pelanggan berurusan bagi hal-hal yang penting, menempatkan staf yang semakin bertambah, mewujudkan sebuah suasana kerja yang lebih tersusun dan sistematik, atau untuk kelihatan lebih profesional. Namun adakah lokasi HQ boleh dipilih secara suka-suka atau perlu juga melalui satu set penelitian kriteria yang tertentu?

Lokasi kadang kala memang memainkan peranan besar bagi usahawan, lagi-lagi jika ianya berkaitan industri fesyen. Tidak mengecualikan industri lain, tapi itulah realitinya. Sebagai contoh jika di bahagian tengah Malaysia sendiri, jenama yang mampu hidup di tengah bandaraya Kuala Lumpur akan nampak gah dan besar. Shah Alam dan Bangi contohnya, turut semakin galak mengumpulkan pesaing-pesaing industri fesyen. Fokusnya tentulah – banyak nama besar, jadi tumpuan pelanggan dan aliran trafik pasaran yang deras meninggikan peluang bagi pengusaha. Tutup cerita mengenai fesyen. Artikel ini bakal memberi input penting buat semua usahawan baru terutamanya, yang masih lagi berkira-kira untuk memilih lokasi paling tepat untuk dijadikan HQ.

Lokasi kurang popular buat anda kelihatan kecil dan tak pro?

Bandar yang kecil, atau ‘sunyi’ dan tersembunyi tak semestinya memberikan pulangan rendah pada anda. Kenapa? Jika anda rimas dengan kesibukan di bandar besar, tak termasuk lagi dengan kos sewaan, dan kos sara hidup yang lebih tinggi di bandar besar, kenapa tak cuba untuk pilih tempat yang lebih praktikal dan efektif kos? Jika anda masih lagi baru, dengan kedudukan kewangan yang belum lagi kukuh, telitikan soal kos kedai terlebih dahulu. Dan jika anda sudah ‘besar’ sekalipun, anda perlu bijak mengurangkan kos di bahagian yang tidak menjadi keperluan.

Antara soalan yang perlu anda tanyakan pada diri dan team anda ialah;

1) Apa dan berapa yang aku mampu?

Kirakan dahulu berapa kos sewaan atau belian yang anda mampu bagi pejabat, stor simpanan, pengangkutan, sumber manusia (staff) dan lain-lain kos tersembunyi jika anda mahu bertapak di lokasi seperti bandar besar atau lokasi popular yang ada ‘nama’. Makin popular sesuatu tempat itu, kos yang berkaitan dengannya turut ikutan ‘naik’, termasuklah bayaran gaji untuk staff anda.

2) Apa kedudukan industri aku di lokasi tersebut?

Industri apa yang anda sedang usahakan? Adakah ianya berkaitan makanan, pengangkutan, fesyen, sewa beli, khidmat profesional, atau bidang pembuatan? Kenalpasti dahulu industri anda dan adalah lebih baik jika anda berada berdekatan dengan sumber dan sasaran pasaran anda. Industri makanan contohnya, pilih lokasi yang ‘mudah nampak’ oleh target anda. Takkan nak jual makanan di kawasan yang tiada orang bukan? Industri sewa kereta misalnya, mungkin boleh sesuaikan dengan siapa target pasaran anda, lokasi pelajar, pekerja, kawasan kampung atau orang berkeluarga?

3) Apa kekurangan yang mungkin ada bagi setiap lokasi pilihan?

Senaraikan pro dan kontra bagi setiap lokasi yang ada dalam pilihan anda. Trafik selalu sesak? Kawasan untuk stor simpanan masa depan yang mungkin mahal atau tiada? Ketiadaan sumber manusia yang tepat untuk jawatan yang anda sediakan? Kos pengangkutan atau sara hidup yang tinggi?

Biar anda sedikit lama untuk buat keputusan, dan tanyakan banyak soalan sekarang daripada anda menyesal di kemudian hari kerana salah pilih lokasi HQ anda. Ianya melibatkan kos kewangan yang sudah pastinya perlukan lebih pemerhatian.

Tips dan soalan ini bukan saja untuk anda yang mahu memilih lokasi HQ, tapi juga untuk anda yang berfikir-fikir untuk membuka kedai fizikal bagi bisnes anda.

Satu lagi tips yang mungkin membantu, bagi usahawan baru, tak semestinya anda perlukan HQ yang benar-benar wujud. Jika anda hanya perlukan alamat pejabat untuk kelihatan profesional, sewa sahaja ‘virtual office’ yang pasti akan jimatkan lebih banyak wang.

Buat pilihan yang bijak.

 

Usahawan Perlu Berani Untuk Luaskan Pemandangan, Tingkatkan Pengetahuan Dan Pengalaman

oleh Team Richworks pada 15 November 2017


Orang terdahulu dah lebih lama mengatakan bahawa semakin jauh perjalanan, makin luas pemandangan dan pengalaman. Ada benarnya kenapa mereka berkata sedemikian. Sama ada perjalanan untuk ilmu, mahupun untuk percutian, manfaatnya sangat banyak untuk kita semua.

Sebagai seorang usahawan yang pastinya sentiasa sibuk, kadangkala anda menidakkan ruang dan peluang untuk bercuti pada diri. Jika ada yang sudah berkeluarga, pasti ia situasi yang sangat mengecewakan. Kenapa sebenarnya percutian itu perlu? Sesibuk manapun anda sebagai usahawan dan peniaga, pergilah bercuti kerana manfaatnya lebih banyak menanti. Antaranya;

1) Tempat baru = Idea baru

Melawat dan berkunjung ke kawasan baru memberikan sudut pandang baru yang lebih segar dan terkini. Dalam situasi yang santai, minda anda akan lebih terbuka untuk menerima dan membina idea baru yang lebih hebat.

2) Ujikaji sistem kendiri syarikat

Jika selama ini andalah yang menguruskan syarikat, waktu anda bercuti ini adalah waktu terbaik untuk lihat sama ada sistem dan organisasi yang anda sediakan untuk syarikat anda mampu berjalan sendiri mahupun tidak. Adakah bisnes anda sudah bersedia untuk bergerak tanpa anda atau masih bergantung pada anda?

3) Hargai penat lelah diri sendiri

Tak salah untuk berikan penghargaan pada diri sendiri setelah berpenat lelah menguruskan syarikat. Berikan diri anda sedikit waktu istimewa dan santai supaya anda mampu untuk recharge dan kembali dengan lebih hebat.

 4) Segarkan diri, jiwa dan minda

Menguruskan syarikat memang penat. Fizikal dan mental sama-sama penat. Dan jika anda tak berikan ruang dan masa yang cukup untuk tubuh anda berehat, anda mungkin membahayakan bukan saja diri anda tapi juga syarikat anda. Bayangkan jika anda secara tiba-tiba rebah dan tumbang buat jangka masa lama, apa jadi dengan bisnes anda?

5) Setkan kembali fokus anda

Takut momentum anda lari jika pegi bercuti? Salah. Terlalu lama fokus pada satu perkara juga mampu buatkan anda penat dan menurunkan momentum kerja anda. Kenapa? Kerana anda sudah tepu. Berikan kelonggaran untuk anda bernafas dengan selesa, hirup udara yang segar dan kembali bekerja dengan lebih bersemangat.

Tak salah pun untuk anda pergi bercuti sekali sekala. Tenangkan hati dan fikiran supaya anda mampu untuk cipta idea yang lebih hebat, dan fokus yang lebih baik bila anda pulang nanti.

 

Formula Nak Kurus Sama Jer Dengan Formula Nak Ubah Hidup Serta Perbaiki Tahap Kewangan!

oleh Team Richworks pada 07 November 2017

Tonton video ni. Take note jika bermanfaat dan share.

 

Teknik Ringkas Copywriting Untuk Usahawan Baru

oleh Team Richworks pada 07 November 2017

 

Sebut saja copywriting mesti berdebar kan. Apa benda tu? Macam mana tu? Apa nak tulis ni? Bukan bisnes ni jual-jual saja? Kenapa kena belajar tulis-tulis?

Relaks. Copywriting tu nama gah. Nama biasa-biasa dia posting yang anda selalu buat di FB. Tapi dalam bentuk yang lebih ‘kena’ isinya dengan targetnya.

Nak tips ringkas penulisan copywriting? Kalau tak nak pun, kena baca juga 9 tips ni. Penting!

1) Tulis panjang lebar – Orang kata tak efektif sebab malas orang nak baca. Tapi kalau kena isinya, menarik dan buat orang jadi tertunggu-tunggu setiap hari. Dan pastikan isinya ada.

2) Storytelling – Cara ini sesuai untuk ikat emosi dan situasi target. Selalu boom!

3) Point-form – Yang ini ringkas, padat dan cepat serta tepat. Selalunya bila banyak isi boleh buat format ni.

4) Gesaan – Teknik ni bila anda kata, “Tempoh Terhad” dan yang seangkatan dengannya untuk dapatkan maklumbalas dan tindakan pantas dari target anda.

5) Gaya bahasa first-person – Yang ni pula bila anda guna sudut pandang anda. Aku, saya, diguna bila menulis. Cara ni sesuai sebab anda dapat berinteraksi dengan target.

6) Fakta – Tak ramai yang mampu buat fakta di presentasi dalam gaya santai. Kalau boleh, terbaik sebab ia lebih mudah diterima dan dipercayai.

7) Pengurangan risiko – Pastikan target anda bila baca copywriting anda tu, hanya nampak kebaikan dan kurang risiko. Highlight the best features!

8) Gambar – Bila posting pendek, gambar yang sesuai membantu mesej anda sampai.

9) Testimoni – Paling penting sebab orang yang nak beli mesti nak tahu results!

 

9 Tips Mudah Untuk Peniaga Bina Kedai Secara Online Di Facebook

oleh Team Richworks pada 07 November 2017

Sekarang platform Facebook dah jadi macam deretan bazaar. Scroll saja mesti jumpa produk untuk dijual beli. Sekejap-sekejap nanti lalu page pula. Sekejap lagi lalu Facebook ads. Kita pun klik-klik saja profil mereka untuk membeli belah. Dunia hujung jari sungguh!

Tapi apa sebenarnya teknik yang perlu diguna kalau nak jual produk di Facebook?

1) Buat page, bukan buat profil personal – Page lebih luas capaian dan banyak peluang untuk boost post. Personal page selalunya kena send request, kena add dan sebagainya. Dan tiada boost post mahupun post berjadual.

2) Letak gambar profil yang betul – Letak yang sesuai. Kalau produk, letak yang berkaitan produk. Kalau speaker atau orang perseorangan, letak gambar separuh badan atau separas dada yang profesional, bukan kasual.

3) Cover photo menarik – Ini macam banner kedai anda. Letak yang menarik dan bersesuaian dengan apa yang anda jual.

4) CTA – Letak nombor telefon, emel serta cara nak hubungi anda.

5) Seksyen Tentang Saya – Letak semua yang ada kredibiliti. Letak deskripsi umum. Biar orang nampak dan yakin.

6) Post visual dan video di Timeline – Tinggikan potensi untuk orang lain share post anda.

7) Cari waktu peak – Perhatikan trend bila orang berada di online. Post waktu yang paling ramai.

8) Pin post – Pin post anda yang penting di atas. Senang orang nak nampak dan baca.

9) Respon pada komen dan mesej – Kalau dah ada kedai di Facebook, anda perlu respon pertanyaan yang ada.

Cukup 9? Cukup dahulu. Nampak simple saja tapi ramai yang terlupa atau terlepas pandang kan? Nak buka kedai di Facebook memang senang, nak maintain tu yang payah. Tapi tak susah! Selamat berniaga!

 

Video – Platform Paling ‘In’ Untuk Bina Bisnes Anda

oleh Team Richworks pada 07 November 2017

Sekarang adalah zaman video. Zaman ‘live’. Zaman di mana orang suka nak lihat tutorial, lihat anda umpama face-to-face, dan dengar bebelan anda dengan penuh riak muka dan gaya. Mereka rasa lebih dekat.

Rugi tersangat rugi jika anda tak manfaatkan platform video yang masih percuma ini untuk tarik pelanggan dan bina bisnes anda!

Sebagai contoh, jika anda seorang artis solek, anda boleh buat tutorial pelbagai looks yang best untuk kumpul followers dan fan. Kumpul dulu followers dan tukar mereka jadi pelanggan ataupun referral.

Jika anda adalah penjual sabun pencuci, buatlah video mencuci lantai paling kotor dalam masa singkat. Bagi orang nampak apa yang anda jual. Tapi jangan menjual. Kongsi. Share. Anda nak bagi orang nampak apa yang anda jual, anda kena share. Educate mereka.

Anda cuma perlu;

  1. Konsisten buat video – Setiap hari atau setiap minggu. Mula-mula memang tak ramai tapi nanti mesti bertambah.
  2. Berikan input yang sesuai dan bertepatan – Jika ada jadual mingguan atau harian lagi baik.
  3. Pilih waktu yang sesuai – Jangan bervideo masa orang sedap tidur! Siapa nak tengok? Lagi-lagi kalau ‘live’.
  4. Buat contest atau giveaway – Like, share dan menang. Ramai yang buat dan hasilnya? Boom followers!
  5. Tentukan kesesuaian durasi. Jika video biasa, pendek-pendek 3-5 minit saja sudah cukup. Jika ‘live’, jangan terlalu lama sampai orang bosan. Sesuaikan dengan intipati video dan target prospek anda.

Banyak lagi sebenarnya tentang video jika nak ditulis. Tapi cuba dulu yang ini. Lihat hasilnya dan jangan lupa kongsikan.

 
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start