Video 9 Persediaan ke IMKK Ogos 2017

oleh Azizan Osman pada 25 July 2017

Orang yang cemerlang sentiasa fokus, bersiap sedia dan memberi komitmen 100% untuk berjaya. Gagal membuat persediaan buatkan anda gagal sebelum bermula.

Tonton video ni dulu.

 

Anda Nak Berniaga Sampai Tua?

oleh Azizan Osman pada 20 July 2017

Anda pasti pernah nampak situasi ini,

Seorang lelaki tua terbongkok-bongkok menyapu ruang depan kedai. Kemudian dia melangkah keluar dari kedai perlahan-lahan, pintu grill kedainya ditutup rapat. Dia pandang ke kiri dan ke kanan untuk pastikan keadaan kedainya selamat sebelum dia bergerak pulang. Inilah rutinnya seharian dari pagi hingga malam.

Biasa tengok kan?

Jadi soalan yang sama kami nak tanya pada anda, adakah anda nak berbisnes sampai tua? Bukan salah tapi, takkan anda masih nak susah-susah berniaga sampai tua? Takkan anda tak mahu nikmati kejayaan perniagaan anda ketika anda masih muda?

Kesilapan yang ramai usahawan buat ialah mereka nak bisnes, mereka tahu bisnes boleh bantu tingkatkan hidup mereka tapi mereka tak ada perancangan yang betul dalam bisnes. Mereka fikir mereka patut berbisnes sampai tua!

Ada juga usahawan yang sangat sayangkan bisnes dan tak sanggup nak lepaskan bisnes mereka. Kalau ada orang nak beli bisnes, mereka takkan jual. Kalau ada yang nak melabur dalam bisnes mereka pun, mereka tak benarkan.

“Ini bisnes aku yang punya…Ini bisnes hasil titik peluh aku…biar aku yang jaga, sampai bila-bila!”

Bukan tak bagus, tapi bila kita buat bisnes sepatutnya kita nak nikmati hasilnya SEGERA! Bukan nak bisnes, nak buat marketing, nak urus cashflow dan urus bisnes sampai tua.

Bisnes sampai tua bermakna anda tak mampu nak nikmati hasilnya lebih awal. Anda tak tahu nak buat macam mana supaya anda boleh pencen awal dalam bisnes.

Anda mungkin tak perasan, bila anda terus berbisnes cara lama, anda selesa dengan apa yang anda dapat, ada orang lain akan nampak kelemahan anda dan mula ambil peluang untuk buat lebih baik.

Cuba tengok apa jadi pada Nokia. Satu masa dulu, Nokia dengan tagline “Connecting People” merupakan jenama telefon yang sangat terkenal. Semua orang akan ingat Nokia. Tapi, keengganan mereka untuk berubah dengan lebih cepat, menyebabkan mereka terus jatuh bila telefon pintar dengan ‘touch screen’ mula kuasai pasaran.

Anda mungkin ada idea bisnes yang bagus, anda juga mungkin ada bisnes yang bagus, tapi jika anda tak mahu cari ilmu untuk perbaiki diri dan cara anda berusaha dalam perniagaan, anda mungkin akan terpaksa bersusah payah berniaga hingga tua dan lihat saja pesaing-pesaing yang lebih pantas bertindak terus maju ke hadapan.

Fikirkan, sanggupkah anda berniaga dengan cara anda buat sekarang sampai tua?

Jika anda baru nak berniaga atau baru berniaga dan anda nak bina foundation diri dan perniagaan yang kuat anda boleh sertai kami di Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK).   Layari www.azizanosman.com/imkk untuk maklumat lanjut.

Atau, jika anda dah berniaga dan boleh hasilkan jualan minima RM50,000 sebulan, anda boleh sertai Business Growth Workshop (BGW) yang bakal diadakan pada 29-30 Julai di PWTC, Kuala Lumpur. Ini merupakan program baru yang direka khas untuk bantu usahawan bina bisnes bukan semata-mata dengan cara conventional tapi dengan cara yang bantu bisnes anda berkembang dan membesar dengan jauh lebih cepat.

PM kami sekarang ( klik di sini) untuk dapatkan maklumat program dan bagaimana kami boleh bantu anda.

 

Nasihat Pengasas Drone Control System Kepada Usahawan Seluruh Dunia

oleh Azizan Osman pada 20 July 2017

Drone Control System. Suatu alat yang dicipta mengikut perisian kenderaan udara tanpa pemandu. Ia adalah pesawat kecil yang mengikut ciri-ciri kapal terbang. Unmanned Aerial Vehicles (UAV) adalah komponen sistem pesawat tanpa pemandu dan juga penumpang. Sistem yang dicipta di dalam drone ini termasuk la UAV, sistem pengawal dan sistem komunikasi antara dua benda tersebut.

Begitu canggih drone ini, ia bukan seperti alat mainan yang biasa. Ia juga boleh dijadikan sebagai kenderaan kepada kamera. Drone ini juga sangat terkenal di Malaysia. Kebanyakkan orang yang memiliki drone ini adalah mereka yang berminat dalam dunia photographer. Mereka menggunakan drone untuk dijadikan alat yang boleh merakam pemandangan dari atas seperti eye-birds view. Selain itu, drone juga dicipta sebagai alat mainan kapal terbang kecil yang boleh dikawal dari bawah. Fungsi lainnya, drone ini boleh juga anda gunakan untuk memantau keadaan suatu kawasan yang ingin diteliti namun tak terjangkau. Kerana ia mampu terbang selama 30 jam setinggi 17.700 Kilometer.

Hebat betul orang yang mencipta drone ini. Founder drone iaitu James Lawrence, pengasas drone di Amerika Syarikat. Disebabkan ramai yang mencipta drone sekarang ini, beliau bakal mencipta drone control system yang akan diperkenalkan sebagai Laddas. Sungguh jauh pemikiran beliau dan tidak sedikit pun rasa kecundang walaupun ramai orang yang meniru hasil ciptaan beliau. James Lawrence yang sentiasa cekal mengendalikan perniagaan sistem perisian Drone Control System dengan teratur dan beliau berani untuk membuat sebarang perubahan mengikut keadaan semasa.

Beliau menasihatkan kepada para usahawan di seluruh dunia, “Apabila kamu sudah dikenali oleh pelabur yang melihat produk kamu berpotensi untuk dibangunkan dan pergi lebih jauh, kamu akan mendapati begitu ramai yang akan meniru idea kamu. Sentiasa ambil langkah berhati-hati di dalam dunia perniagaan ini. Lindungi produk kamu dan variasikan idea serta label produk kamu. Persaingan adalah sesuatu yang sangat mencabar dan sebagai seorang usahawan, kamu harus faham bahawa pertandingan yang kamu bakal sertai di dalam dunia perniagaan ini adalah melalui jemputan atau tanpa jemputan”.

Begitu panjang nasihat yang beliau sampaikan. Dan isi nasihatnya juga begitu mendalam. Sebab apa? Sebab beliau sendiri yang menghadapi kancah persaingan di dalam dunia perniagaan ini. Jadi, beliau sampaikan nasihat tersebut supaya ahli perniagaan di seluruh dunia ini sentiasa bersedia dengan pelbagai cabaran dan halangan yang akan datang.

Bagi anda para usahawan, sentiasa bersedia menerima nasihat dan berfikiran terbuka dengan usahawan-usahawan yang dah lama bertapak di dalam bidang bisnes ini. Kerana mereka mempunyai 1001 pengalaman yang mungkin anda sendiri bakal hadapi. Bak kata orang melayu, mereka dah lama makan garam daripada kita yang sedang berjinak-jinak ni.

Semoga bermanfaat untuk anda semua!

 

13 Teknik Yang Majikan Perlu Buat Untuk Interview Pekerja

oleh Azizan Osman pada 20 July 2017

Dalam memilih calon-calon daripada resume dan sesi temuduga, majikan perlu tahu teknik macam mana nak pilih calon yang layak atau tidak berkhidmat di bawah mereka. Terdapat perbezaaan antara calon yang sesuai bertugas di organisasi mereka dengan yang tidak sesuai. Banyak perkara yang perlu ditapis dan dilihat semasa membuat sesi pengambilan pekerja. Dengan mengikut teknik dan strategi yang betul, anda akan berjaya mengambil pekerja yang mampu bantu anda capai matlamat syarikat anda. Di sini kami kongsikan 13 teknik yang anda perlu lakukan untuk memilih calon pekerja berkhidmat untuk anda.

1# Langkah pertama anda adalah anda perlu mempunyai huraian kerja yang berkesan dan tepat untuk setiap kedudukan di syarikat anda. Mudah bagi calon yang berminat untuk berkhidmat dengan anda membuat pilihan pekerjaan.

2# Susun profil kejayaan syarikat. Penting untuk membangunkan “profil kejayaan” pekerja yang ideal untuk jawatan penting dalam syarikat anda yang kritikal terhadap pelaksanaan pelan perniagaan anda. Ini mungkin termasuk kedudukan seperti pemimpin pasukan, pengurus daerah dan jurujual.

3# Draf iklan tersebut, terangkan kedudukan dan kelayakan utama yang diperlukan. Walaupun sesetengah pemohon akan mengabaikan keperluan ini dan bertindak balas tanpa mengira maklumat ini akan membantu anda mengehadkan bilangan pemohon yang tidak layak.

4# Siarkan iklan di medium yang paling banyak kunjungan untuk sampai kepada calon anda yang tepat. Sudah tentu, Internet telah menjadi tempat utama untuk membuka peluang pekerjaan, dan juga di laman penerbitan industri sasaran dan akhbar tempatan.

5# Senaraikan beberapa soalan soal selidik. Menyusun senarai soalan yang sesuai dan boleh anda tanyakan melalui telefon untuk membantu anda mengenal pasti calon yang berkelayakan dengan cepat dan pantas.

6# Semak semula resume yang anda terima dan tentukan calon terbaik anda. Sebaik sahaja anda menyiarkan iklan anda, anda akan mula menerima resume. Kadang-kadang lebih banyak daripada yang anda jangkakan. Mengetahui apa yang anda cari dari segi pengalaman, pendidikan dan kemahiran melalui resume ini dengan cepat dan mengenal pasti calon yang berpotensi.

7# Calon melalui telefon. Setelah anda menyemak resume segelintir pemohon yang berpotensi, hubungi calon tersebut dan gunakan pertanyaan penyaringan telefon anda untuk kecilkan skop pemilihan. Menggunakan satu set soalan yang konsisten terhadap calon tersebut.

8# Pilih calon untuk sesi penilaian. Berdasarkan jawapan kepada wawancara telefon anda, pilih calon yang anda rasa paling sesuai untuk langkah seterusnya melalui proses temuduga.

9# Menilai calon yang berpotensi dengan kemahiran dan sifat mereka menggunakan alat penilaian terbukti. Resume dan wawancara telefon hanya boleh memberitahu anda tentang pemohonan kerja, jadi anda memerlukan tools untuk bantu anda menilai dan menganalisis sifat, tingkah laku dan kelajuan pemikiran calon anda. Sebagai contoh, ujian yang baik akan memberi gambaran tentang apakah individu itu teliti atau tidak berwawasan, introvert atau extrovert, bersetuju dan tidak kompromi, terbuka kepada idea-idea baru, emosi stabil atau cemas dan tidak selamat.

10# Jadualkan dan adakan sesi temuduga. Sebaik sahaja anda memilih calon-calon berdasarkan langkah-langkah di atas, adakan sesi temuduga bersama mereka. Gunakan set soalan 10 atau 12 soalan untuk mengekalkan temuduga berstruktur dan menawarkan asas yang kukuh untuk membandingkan calon-calon tersebut.

11# Pilih calon yang bertepatan dengan ciri-ciri yang anda perlukan. Jadikan pemilihan anda dengan memadankan calon yang terbaik kepada huraian tugas pekerjaan yang anda tawarkan.

12# Jalankan pemeriksaan latar belakang kepada individu untuk mendedahkan apa-apa masalah yang tidak dikeluarkan semasa temuduga dahulu.

13# Buat tawaran anda kepada calon. Maklumat yang anda kumpulkan semasa proses temuduga akan memberi kepentingan terhadap calon untuk diberikan pampasan dan training.

Kami dah kongsikan 13 tips buat majikan-majikan yang masih ‘tak pasti’ untuk jalankan sesi interview terhadap calon-calon yang bakal berkhidmat dengan mereka. Ini adalah persediaan yang anda perlu tahu sebelum jalan kan proses temuduga. Semoga bermanfaat!

 

Silaturrahim Penghubung Manusia Dan Rezeki. Jangan Lupa!

oleh Azizan Osman pada 20 July 2017

Bila sebut tentang silaturrahim, apa yang anda faham? Dalam kata lainnya, silaturrahim ni adalah kita menjaga hubungan sesama manusia tanpa mengira darjat, pangkat dan rupa.

Terdapat satu Hadis yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari dan Abu Hurairah, “Sesiapa yang ingin rezekinya dilapangkan dan usianya dipanjangkan, maka peliharalah hubungan silaturrahim”. Berdasarkan Hadis tersebut, jelas lagi nyata bagi mereka yang menjalinkan hubungan yang baik, Allah akan menjaga mereka. Dari segi peningkatan umur, ibadat, rezeki, ajal dan sebagainya.

Seorang usahawan lagi banyak hubungan yang perlu dijaga sebenarnya. Betul tak? Anda perlu menjaga hubungan dengan kedua ibu bapa, adik beradik, ahli keluarga, pekerja syarikat, business partner, stokis, ajen, customer dan ramai lagi lah. Tak tersenarai pula nanti sebab terlalu banyak hubungan yang perlu dijaga.

Jadi, macam mana anda menjaga hubungan silaturrahim ini? Kita faham, bila dah jadi usahawan dan bos ni, banyak benda yang perlu kita buat. Kadang-kadang boleh sampai terlupa untuk menjaga hubungan silaturrahim ni. Kami kongsi tips sikit untuk anda yang sibuk ni dan dalam masa yang sama anda tak abaikan tanggungjawab menjaga hubungan silaturrahim ni.

1# Hargai waktu rehat

Macam mana nak hargai masa rehat ni? Tak susah pun. Dalam tempoh 5 hari bekerja, pasti ada waktu rehat dalam satu jam setengah ke 2 jam kan? Ambil la masa ni untuk bergaul dengan rakan-rakan di pejabat. Pergi lunch sama-sama, berborak cerita benda-benda yang luar dari pejabat. Aktifkan rehat anda dengan perkara-perkara yang bermanfaat dengan office-mate anda.

2# Hargai masa di rumah

Ini penting. Kami tahu anda usahawan, ada banyak benda yang anda nak fikir dan nak buat. Kadang-kadang sampai masa kerja tu tak cukup untuk siapkan. Terlalu dedikasinya seorang usahawan sehingga bawa balik kerja office ke rumah. Hmmm, jangan macam tu. Bila nak pulang ke rumah, kosongkan fikiran dengan kerja-kerja di syarikat. Ingat momen-momen indah di rumah bersama anak-anak dan pasangan. Mereka di rumah sentiasa menunggu kepulangan anda dengan gembira sekali. Kalau boleh, silent kan saja telefon bimbit tu. Luangkan masa bersama keluarga itu satu nikmat.

3# Hujung minggu yang terbaik

Banyak benda boleh dibuat pada hujung minggu ni. Salah satunya, cuba ambil peluang cuti hujung minggu ini dengan pulang ke kampung bertemu ibu bapa atau menziarahi sanak saudara yang terdekat kalau itu saja yang mampu. Bukan apa, untuk merapatkan lagi hubungan yang dah ada ni. Kalau yang jauh tu, cuba dekat-dekatkan dengan telefon mereka atau apa sahaja.

4# Buah tangan

Kalau dah pergi ziarah rumah sanak saudara tu, jangan lenggang sahaja. Bawa sekali setangkai pisang ke, sebuku roti ke, sebekas nasi goreng ke. Sebagai tanda ziarah tu. Bila bawa buah tangan, nampak la kemesraan yang terjalin tu. Tak seronok ke bagi hadiah kat orang? Seronok tau. Cuba anda buat dan jadikan habit. Asal pergi rumah orang, mesti bawa buah tangan. Anda akan rasai kelainan itu lama kelamaan.

5# Ringan tangan

Orang selalu cakap ringan tulang kan? Tapi ini ringan tangan. Maksudnya, selalu la bersedekah kepada mereka yang memerlukan. Atau ada rezeki lebih sikit, bagi makan kepada mereka yang memerlukan. Tidak semestinya menjalinkan hubungan silaturrahim ni dengan orang yang kita kenal saja. Dengan yang tak kenal pun, boleh juga. Lama-lama boleh jadi kenal. Dan, perkara yang pasti sekali anda akan didoakan oleh mereka supaya dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan disayangi oleh semua. Seperti hadis di atas. Itu la buktinya.

Banyak lagi perkara-perkara yang anda boleh lakukan untuk jalinkan hubungan silaturrahim ni. Satu perkara yang anda perlu tahu, banyak hikmah disebalik menjaga silaturrahim ini. Jangan terkejut bila bisnes dah berjaya nanti. Dan jika anda putuskan hubungan silaturrahim ini, tidak ada syurga lagi buatmu berdasarkan Hadis Nabi Muhammad SAW. Jangan lupa tau!

 

Hong Kong – Bukan Setakat Tanah Lahir Artis dan Selebriti.

oleh Azizan Osman pada 20 July 2017

ICM Hong Kong, Sekali Lagi Membuktikan Komited Dan Konsisten Kunci Kejayaan.

Siapa tak kenal Jackie Chan, Chow Yun Fat, Aaron Kwok, Stephen Chow.  Bila sebut Hong Kong, pasti ramai yang terbayangkan artis-artis Hong Kong yang terkenal ini.  Jika dikaji latar belakang mereka, setiap seorang dari mereka menyimpan kisah penuh inspirasi yang berbeza.  Dari seorang yang biasa-biasa, kemudian menjadi terkenal sebagai artis dunia.

Hong Kong, negara yang pernah dijajah British sehingga menjadikan ianya berbeza dari negeri di sekelilingnya.  Walaupun berakar umbi dari negara jirannya-China, tapi penjajahan British telah menjadikan cara pemikiran rakyat Hong Kong sangat berbeza.  Di antara tongkang yang telah dinaik taraf menjadi cruise pelayaran, kereta Tesla yang menjadi persaingan teksi tempatan dan bangunan pencakar langit yang melatari setiap tanah dan pulau bagaikan bukti negara ini unik dan berbeza.

Sesi Inner Circle Meeting (ICM) – Titanium Premier kali ini berlangsung di InterContinental Hotel Hong Kong di mana 16 orang barisan #AnakDidikDrAzizanOsman yang berada dalam kumpulan khas iaitu Titanium Circle telah melaporkan perkembangan perniagaan, peningkatan dan apa halangan yang mereka hadapi dalam perniagaan mereka sepanjang separuh tahun pertama 2017.  Dalam sesi ini, Dr Azizan Osman telah berkongsi banyak ilmu, strategi dan idea-idea untuk membantu perniagaan mereka lebih berkembang.

Apa yang menariknya, Hong Kong telah dipilih untuk menjadi lokasi ICM kali ini kerana ianya memiliki sejarahnya yang tersendiri.  Pernah dijajah oleh British, tidak ada hasil komoditi tersendiri dan dengan masalah kepadatan penduduk namun ianya masih mampu menjadi antara lokasi perniagaan yang utama di dunia.

Pelabuhan Hong Kong juga adalah antara pelabuhan tersibuk di dunia yang menyaksikan banyak perdagangan antarabangsa berlaku di pelabuhan ini. Semenjak Hong Kong membuka pintu perdagangan dengan negara China, ekonomi Hong Kong bukan sahaja tertumpu kepada industri perdagangan tapi juga industri pelancongan.

Hong Kong juga tak lari dari masalah.  Serangan masalah ekonomi dunia dan serangan penyakit SARS pernah hampir melumpuhkan ekonominya, tapi dengan strategi terbaik, Hong Kong mampu pulih dalam masa yang singkat. Hong Kong adalah bukti, masalah bukan satu alasan untuk menghalang mereka mencipta nama di mata dunia.

Ini antara apa yang perlu diperhatikan dan dipelajari oleh ahli kumpulan Titanium Premier, bagaimana untuk berkembang pesat seperti Hong Kong walaupun banyak dugaan dan halangan melanda.

Setiap kali kami adakan Inner Circle Meeting, kami rasa bangga dengan peningkatan dan perkembangan semua ahli Titanium, kerana kami tahu sejarah permulaan hidup setiap dari mereka.  Ada yang mula datang menuntut ilmu dari Program Richworks dengan bisnes yang sangat kecil dan jualan kurang dari RM10,000 sebulan.  Ada juga yang mula-mula hadir dengan bisnes yang sudah mencipta nama tapi mula tersekat di satu-satu tahap sehingga mereka tak tahu cara untuk memperbaikinya.

Ada juga yang datang dengan hanya cita-cita dan matlamat, dan Alhamdulillah melalui Program Richworks yang mereka hadiri disertakan dengan komitmen yang mereka berikan dalam menuntut ilmu dan dalam tindakan, akhirnya mereka mula mampu mencipta kejayaan. Apa yang lebih membanggakan kami ialah, kumpulan ahli Titanium Premier ini telah melapurkan jumlah jualan untuk setengah tahun pertama 2017 yang telah mereka buat secara kolektifnya bernilai RM 85.6 juta dan menunjukkan peningkatan sebanyak 40% dari setengah tahun pertama tahun 2016. Ini adalah besar bagi kami kerana ianya menjadi ‘proven result’ bahawa dengan ilmu dari Mentor Usahawan dan tindakan besar yang konsisten, sesebuah perniagaan mampu berkembang sebaiknya.

Kami yakin ‘circle’ yang positif ini akan menjadi bertambah besar dan InsyaAllah kami bersama Dr Azizan Osman akan terus berusaha membantu membawa bisnes ahli Titanium Premier ke tahap antarabangsa.

 

Montaj Apa Kata Orang Sabah Tentang IMKK

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) adalah Program Intensif 3 hari 2 malam bersama Dr Azizan Osman. Merupakan satu-satunya Program Intensif bertaraf antarabangsa yang diinspirasikan oleh jutawan & usahawan pengasas 27 buah syarikat bernilai jutaan ringgit Richworks Group Of Companies iaitu Dr Azizan Osman.

IMKK akan diadakan pada 4-8 Ogos 2017 di Kota Kinabalu, Sabah.  Tonton apa kata Orang Sabah yang pernah hadir ke Program IMKK dan dah berjaya perbaiki tahap kehidupan, kewangan dan kebahagiaan selepas komited buat tindakan .

Layari  www.azizanosman.com/imkk/ untuk malumat lanjut mengenai program IMKK.

 

 

9 Punca Bisnes Susah Nak Naik.

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

Kami nak tanya anda satu soalan yang mungkin tak ramai orang tanya anda, bagaimana perniagaan anda sekarang?

Mungkin ada ramai orang tanya soalan ini kepada anda, tapi berapa ramai yang betul-betul ‘concern’ atau ambil berat tentang perniagaan anda?

Jika bisnes anda berada dalam keadaaan yang tak berapa baik, mungkin anda lebih suka untuk fikirkan bahawa faktor ekonomi yang mempengaruhinya tapi ada juga kemungkinan besar  anda perlu tahu tentang 11 Punca Bisnes Susah Nak Naik.

Semoga ia berguna untuk anda dan tolong share dengan rakan-rakan lain,  yang anda rasa  ini berguna dan dapat bantu mereka juga.

Tak Tahu Bagaimana Nak Pastikan Sales Tinggi Setiap Hari.

Bercakap tentang bisnes, memang takkan lari dari memikirkan tentang sales atau jualan.  Kesilapan ramai peniaga ialah mereka tak tahu berapa target jualan yang mereka perlu ada samada target bulanan, mingguan atau harian.  Kalau dah tak tahu target susah untuk kita buat tindakan untuk pastikan target tercapai, apa lagi nak buat jualan tinggi.

Jadi, mula fikirkan target jualan anda sekarang dan cuba fikirkan bagaimana nak capai target tersebut.

Tak Tahu Teknik Nak Buat Pemasaran Online dan Offline.

Ada peniaga, bila berniaga online mereka hanya fokus kepada teknik pemasaran online sahaja.  Sedangkan mereka tak tahu cara untuk menjadikannya berkesan, lebih-lebih lagi dengan kebanjiran FBAds dan macam-macam teknik bisnes promosi online.  Dan, bila mereka berniaga secara offline, mereka  hanya menggunakan teknik pemasaran offline, dan tak tahu bagaimana nak gabungkannya dengan teknik online.

Kedua-dua teknik ini boleh digabungkan untuk menjadikan lebih ramai prospek nampak perniagaan anda.

Tak Tahu Nak Buat Promosi Apa.

Peniaga perlu ada banyak idea dan kreatif dalam membuat promosi. Anda juga perlu bijak untuk tahu kenapa anda buat promosi.  Sebagai contoh, promosi potongan harga sebanyak 70% yang diadakan bukan bertujuan untuk setakat menghabiskan stok, tapi untuk  menarik ramai pelanggan datang dan untuk membuatkan mereka membeli lebih banyak dan membeli barangan yang lebih mahal harganya.

Tak Tahu Nak Kekalkan Pelanggan Lama Dan Tambah Pelanggan Baru.

Peniaga yang tak tahu bagaimana nak mengekalkan pelanggan lama akan terpaksa sentiasa mencari pelanggan baru.  Dan yang paling teruk bila anda tak tahu cara untuk cari pelanggan baru.

Cuba fikirkan balik pelanggan lama anda, adakah mereka masih berurusniaga dengan anda atau dah tak lagi?  Adakah pelanggan baru anda datang berulang kali ke kedai anda? Anda kena fikirkan cara untuk tarik balik pelanggan lama datang dan kekalkan pelanggan baru.

Tak Tahu Apa Kekuatan Bisnes Sendiri.

Ramai orang buat bisnes tanpa tahu kenapa dan apa yang mereka nak capai.  Mereka berniaga hanya setakat berniaga tanpa fikirkan apa keunikan sebenar perniagaan mereka.

Yang paling teruk, ada yang sendiri tak percayakan keunikan bisnes sendiri, atau malu-malu nak mengaku bisnes mereka unik.  Jika kita sendiri tak tahu keunikan bisnes, bagaimana orang lain nak rasa bisnes kita unik dan dapat membantu mereka?

Tak Tahu Siapa Sebenarnya Pelanggan Anda.

Bila berniaga, kita tak boleh main agak-agak saja siapa pelanggan kita atau tak boleh nak andaikan semua orang itu pelanggan kita. Kita tak boleh mudah nak kata, produk kita untuk semua orang dan sesuai untuk semua masalah!

Cara yang paling bagus ialah untuk kita kenal betul-betul siapa pelanggan kita, orang yang macam mana yang kita nak jadi pelanggan kita. Bila anda dah tahu lagi senang untuk anda sasarkan mereka bila buat pemasaran.

Tak Tahu Bagaimana Untuk Lebih Menonjol Dari Pesaing.

Berniaga sebenarnya perlukan persaingan.  Persaingan akan jadikan peniaga sentiasa pro-aktif untuk fikirkan cara terbaik untuk menjadikan mereka lebih menonjol di mata pelanggan berbanding peniaga lain.

Masalahnya, dengan persaingan yang makin sengit ramai peniaga tak tahu bagaimana nak jadikan perniagaan mereka lebih menyerlah dari pesaing.

Tak Pasti Wilayah Perniagaan Anda Sendiri.

Menguasai wilayah perniagaan bermakna dalam kawasan tersebut semua pelanggan dan bakal pelanggan yang ada masalah yang anda boleh selesaikan, kenal dan tahu bahawa hanya anda yang boleh selesaikan masalah mereka.

Cuba anda fikir, adakah pelanggan dan bakal pelanggan anda tahu tentang anda dan adakah mereka yakin hanya anda boleh selesaikan masalah mereka?

Tak Tahu Apa Masalah Pelanggan Yang Anda Boleh Selesaikan.

Yang ‘ni sebenarnya masalah utama, jika anda tak tahu apa masalah pelanggan yang perniagaan anda boleh selesaikan, itu merbahaya!

Ada ramai peniaga, mereka hanya berniaga dan mereka fikir mereka hanya nak cari pendapatan dengan jual barang.  Sebenarnya, anda perlu sedar, berniaga adalah lebih jauh dari sekadar jual barang, berniaga adalah untuk selesaikan masalah orang lain, untuk membantu orang lain dan memberi manfaat kepada orang ramai..

Cuba fikirkan, apa masalah orang ramai yang anda boleh bantu selesaikan dan bagaimana perniagaan anda boleh beri manfaat kepada mereka.

#TeamRichworks #ResultMatters

 

5 Idea Bisnes Yang Tak Lapuk Dek Zaman

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

Bila berbisnes, situasi akan jadi teruk bila kita berbisnes tanpa ilmu. Buka kedai setiap hari tapi hanya dengan ikut naluri hati atau pakai agak-agak je, atau berniaga dengan fikiran ‘harap-harap adalah orang datang beli.’

Kalau anda baru nak bisnes, bagus jika anda lengkapkan diri dengan ilmu bisnes. Nak main redah pun boleh, tapi kami bagitau awal-awal, samada anda akan lambat sikit nak berjaya atau bila ada masalah anda akan ambil masa sikit untuk pulih.

Kami nak share 5 idea bisnes ‘evergreen’ sepanjang zaman yang mungkin dapat beri idea untuk anda mulakan bisnes.

1.Makanan

Apa pun situasi ekonomi, orang tetap akan makan. Nafsu makan adalah salah satu yang paling sukar dikawal. Jadi, selagi ada manusia, selagi ada selera, pasti ada permintaan.

2. Pakaian

Pakaian, segala jenis pakaian dapat menunjukkan status seseorang. Walaupun ada kumpulan yang sukakan ‘nudity’ tapi belum ada lagi yang cukup gila untuk berbogel 24 jam! Kalau ada, mesti mereka dah menetap di tempat-tempat lain. Selagi ada manusia, pasti ada permintaan untuk pakaian.

3. Kosmetik

Ini adalah sesuatu gaya hidup yang baru yang menjadikan kosmetik sebagai satu kemestian. Dulu, kosmetik hanya untuk wanita tapi sekarang ada ‘cosmetic line’ yang khas untuk lelaki. Penggunaan kosmetik dilihat sebagai dapat jadikan pemakainya lebih menyerlah dan berbeza dari orang lain.

4. Pendidikan

Pendidikan memang penting. Dan, pendidikan dah jadi macam satu pertandingan untuk menunjukkan simbol status, terutamanya pendidikan anak-anak.

Dengan pendidikan, manusia akan dapat perbaiki hidup. Tak kira apa keadaan, pendidikan pasti diperlukan.

5. Hiburan

Hiburan termasuk aktiviti sukan adalah sesuatu yang dicari dalam kehidupan. Ada hiburan yang baik ada yang tak. Tapi ianya tetap menjadi permintaan.

Bisnes tanpa pemasaran pun tak tentu lagi akan berhasil, walaupun secanggih mana idea bisnesnya atau sehebat mana produk anda, tanpa pemasaran ianya takkan memberi impak kepada sesiapa.

Dapatkan e-book 36 Strategi Menarik Pelanggan dengan layari www.marketingmastery.com.my sekarang.

 

5 Cara Usahawan Perlu Amalkan Untuk Jaga Kewangan

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

Untuk apa kita berbisnes?

Ini soalan umum tapi perlukan sedikit masa untuk beri jawapan yang terbaik.  Betul kan?

Ada orang bisnes semata-mata sebab tak ada apa nak buat untuk cari pendapatan.  Mungkin ada yang kata mereka tak suka kerja dengan orang, jadi lebih suka bisnes sendiri, ada juga sebab rasa bisnes lagi bagus pendapatannya dari bekerja atau makan gaji.

Ironinya, ramai juga orang yang berbisnes tapi gagal nak miliki kewangan yang lebih baik.  Ramai juga orang yang berbisnes dan diisytihar muflis, hutang keliling pinggang, ada yang berhutang dengan Ah Long dan macam-macam lagi.

Tak kira apa cara yang kita lakukan untuk bina kewangan, ada 5 perkara penting yang anda perlu tahu, terutamanya usahawan.  Pesan Dr Azizan Osman, “kita ni asalnya susah, bila ada untung bisnes jangan senang-senang nak salahgunakannya dengan buat benda yang tak berfaedah.”

Jangan Bertangguh Urus Hutang dan Buat Simpanan

Situasi yang selalu berlaku ialah di mana, bila peniaga mula buat sedikit keuntungan, mereka mulalah gelap mata.  Segala cita-cita nak bayar hutang dah mula kabur dek jenama-jenama mahal yang sentiasa menari-nari di depan mata.

Sedar tak sedar, ramai usahawan yang gagal urus hutang dan tak buat simpanan kerana gila berbelanja berlebih-lebihan.  Motif utama kita berbisnes ialah untuk ada kehidupan dan tahap kewangan jangka panjang yang lebih baik, bukan untuk dihabiskan sekelip mata.

Fahami Aliran Tunai Perniagaan

Usahawan perlu tahu aliran tunai atau ‘cash flow‘ perniagaan masing-masing.  Ada hari-harinya, kita akan buat sales tinggi, ada hari-harinya kurang.  Fahami trend perniagaan anda, musim bila, waktu bila anda mampu buat sales tinggi dan cuba ‘optimize’kan peluang ini sebaiknya.  Dan pada musim ini, anda kumpulkan sebanyaknya keuntungan dan buat budget perbelanjaan yang bakal wujud bila di luar musim.

Cari jalan, untuk buat sales juga di luar musim.  Contoh, jika anda jual baju pengantin, anda mungkin akan mendapat sales yang tinggi di musim orang kahwin seperti ketika cuti sekolah, cari jalan bagaimana anda masih boleh buat sales walaupun bukan ketika musim orang kahwin.  Ini memerlukan sedikit ilmu teknik pemasaran yang baik.

Fokus Atas Kekuatan Bisnes

Jangan mudah terpengaruh dengan jualan bisnes orang lain.  Kadang-kadang, bila kita tengok bisnes orang lain maju, kita pun nak terlibat dan buat bisnes yang sama dengan mereka sedangkan kita tak fikir, nak memulakan bisnes baru anda terpaksa mengeluarkan perbelanjaan lagi.

Akhirnya, duit anda habis kerana asyik fokus kepada nak buat perniagaan baru.  Sepatutnya anda gunakan budget yang betul untuk tambahkan lagi jualan contoh seperti menambahkan pelaburan untuk buat aktiviti periklanan dan pemasaran.

Kenal pasti kekuatan bisnes anda dan sediakan sedikit belanjawan untuk periklanan dan pemasaran supaya dapat bantu anda buat sales berganda dan fokus kepada kekuatan bisnes anda ini.

Seimbangkan Berniaga Dan Hidup Seharian

Jika anda terpaksa bekerja sehingga 7 hari 7 malam, 24 jam sehari untuk tingkatkan jualan bisnes, dan anda terpaksa lakukannya seorang diri, kerana anda nak jimat dan tak mahu lantik pekerja, sebenarnya anda tak berniaga dengan bijak.

Anda sebenarnya sedang memusnahkan diri sendiri.  Perkara macam ni selalu disalah ertikan oleh peniaga.  Mereka fikir bila kerja teruk-teruk, dan kerja seorang diri untungnya akan berganda.

Silap!  Anda berniaga adalah untuk menikmati kehidupan dengan hasil perniagaan.  Bukan nak kerja separuh mati hanya untuk untung yang tak seberapa.  Silap-silap lebih banyak perbelanjaan diperlukan bila anda jatuh sakit.

Belajar Tawar Menawar

Jangan malu untuk minta diskaun dan tawar-menawar dengan pembekal.  Anda tak tahu berapa banyak anda dapat jimat bila anda tahu ilmu tawar menawar.

Dalam Program Master Your Business (MYB), Tuan Jerry Rizal ada berkongsi cerita bagaimana beliau pernah lihat Dr Azizan Osman tawar-menawar harga sehingga akhirnya harga yang dibayar untuk barang yang dibeli adalah sangat jauh rendahnya dari harga asal.

Teknik tawar menawar ini juga ada beliau kongsikan dalam Program MYB nanti, InsyaAllah.

Layari www.platinum.azizanosman.com/myb untuk maklumat lanjut.

 
Hak Cipta Terpelihara 2016 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start