Adakah Hidup Anda Ibarat ‘Fidget Spinner’?

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

 

Entah kenapa, tiba-tiba Fidget Spinner muncul dan mewarnai dunia trending secara global?

Apa benda Fidget Spinner ‘ni?

Fidget Spinner, satu alat mainan yang amnya terdiri dari 3 lubang yang boleh dipusing-pusingkan.  Menurut para pengkaji, fidget spinner wujud sekitar tahun 1993 dan wujud dalam berbagai bentuk dan warna.

Anehnya, tiba-tiba ianya menjadi popular di pertengahan tahun 2017.  Tujuan ianya dicipta adalah tidak jelas, ada yang kata semata-mata untuk nampak ‘cool’ dan ada yang kata ianya untuk membantu mereka yang ada kondisi ‘autism’ untuk lebih fokus.

Apa-apa pun, tiada kajian yang jelas ditunjukkan tentang kebaikan Fidget Spinner.

Trending Perniagaan ‘Fidget Spinner’

Apa yang menariknya, bila dah jadi trending ramai orang mula berniaga Fidget Spinner.  Fidget Spinner yang boleh diborong dari negeri China, boleh didapati dengan harga yang sangat murah dan menjadi bahan koleksi oleh penggemarnya.

Dan, yang lebih menarik, ada yang sanggup cipta Fidget Spinner dan menjadikannya begitu istimewa dengan salutan emas dan bertatahkan batu permata sehingga bernilai lebih dari USD 17,000!

Untunglah kepada mereka yang cepat bertindak dan ambil kesempatan dari kepopularan Fidget Spinner dan mampu buat sedikit keuntungan ketika ianya tengah trending!

Hidup Manusia Dan ‘Fidget Spinner’

Fidget Spinner, secara kasarnya diwujudkan tanpa tujuan yang khusus.  Apa kebaikannya pun tidak jelas.  Malahan sehingga sekarang, tiada kajian saintifik dijalankan untuk membuktikan kebaikannya.

Berpusing-pusing tanpa arah tujuan yang nyata, itulah Fidget Spinner.  Nampak seronok, bewarna warni dan mungkin glamour tapi hakikat kewujudannya?  Tiada siapa yang dapat pastikan.

Jom tanya diri anda, adakah hidup anda juga seperti Fidget Spinner?  Berpusing tanpa arah tujuan.  Adakah anda juga hanya akan dikenang orang untuk satu jangka masa pendek sahaja? Kemudian kembali dilupakan.  Tiada terbukti sebarang pencapaian, tiada sahih yang membenarkan apa kebaikan yang mampu diberikan, tiada bukti dan kejelasan yang menunjukkan anda dah bantu ramai manusia..macam Fidget Spinner!

Jadikan diri anda lebih bermakna.  Lakukan sesuatu yang mampu letakkan anda sebagai inspirasi kepada manusia sekeliling.  Hidup ini adalah untuk memberi inspirasi, untuk memberi pengajaran dan menambah nilai kepada orang lain, supaya dapat mengutip manfaat dan memberi manfaat, bukan setakat berpusing-pusing tanpa arah tujuan dan sebab..macam Fidget Spinner.

 

“My Way” – Lagu Berhantu Penuh Inspirasi

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

Lagu ini pernah mengakibatkan berlaku pembunuhan di Filipina setelah timbul pergaduhan di pusat karaoke setelah seorang pelanggan karaoke gagal menyanyikannya dengan baik, sumbang!

Lagu ini juga pernah mendahului takhta lagu nombor 1 yang sering dimainkan ketika majlis kematian di Amerika Syarikat.

Slobodan Milosevic, bekas Presiden Serbia juga dikatakan selalu memainkan lagu ini sekuat-kuatnya di dalam sel penjara ketika beliau dikenakan hukuman akibat jenayah pembersihan etnik yang beliau lakukan.

Kan berhantu!

Lagu yang telah berusia hampir setengah abad ini telah dinyanyikan oleh Frank Sinatra dan ianya merupakan hasil cipta Paul Anka yang mendapat idea setelah mendengar lagu cinta Perancis “Comme d’ Habitude” yang dinyanyikan oleh Claude Francois.

Ketika Paul Anka mendapat idea untuk menulis lagu ini, beliau tidak tahu apa liriknya dan bila beliau berjumpa dengan Frank Sinatra yang ketika itu sedang kecewa, beliau terus mendapat idea menulis liriknya setelah mendengar kisah Frank Sinatra yang seolah-olah dah mahu bersara dari hidupnya sebagai ‘performer’ ketika itu.

Sebaik sahaja pulang ke rumah, Paul Anka meletakkan dirinya di tempat Frank Sinatra, jika Frank sedang berputus asa apakah lagu terbaik untuk seorang lelaki yang sedang berputus asa.  Hasilnya, terhasillah sebuah lagu yang penuh inspirasi, yang telah menggegarkan dunia!

Inspirasi Kejayaan

Lagu yang juga telah dinyanyikan oleh Elvis Presley, The Beatles, Sex Pistols, Celine Dion, Michael Buble dan Robbie Williams dan telah menjadi lagu pilihan di dalam bisnes MLM, majlis anugerah, majlis persaraan, karaoke, pertandingan menyanyi  bahkan di pertandingan sukan Olimpik, sukan sekolah dan di hati ramai manusia yang tercari-cari inspirasi kejayaan.

Apa yang menarik lagi, lagu ini telah memberi kesan yang mendalam kepada ramai orang.  Terutama kepada mereka yang sedang mengejar matlamat dan cita-cita.  Lirik lagu ini seolah-olah mengesahkan segala ketidak pastian, keperitan, keraguan dan kegusaran di dalam setiap hati manusia yang sedang berusaha mengejar kejayaan adalah sesuatu yang perlu mereka hadapi.

Ironinya, lagu My Way seolah-olah menjadi satu lagu impian bagi semua orang, terutamanya yang ada matlamat dan cita-cita dan sedang berusaha sebaiknya untuk menjadikannya kenyataan. Tersemat di hati mereka bahawa saat mereka berjaya nanti, mereka mahu menyanyikan lagu ini sebagai satu bukti mereka telah berjaya – I didt it my way…

Dalam program Richworks seperti Total Leadership Mastery (TLM)  dan Rahsia Kuasa Minda Jutawan (RKMJ) lagu ini juga telah menjadi lagu yang saban hari dinyanyikan oleh para peserta.  Kami pasti, lagu ini juga dapat menjadi sebahagian dari memori kejayaan anda semua.

Mulakan langkah kejayaan anda dengan menyertai Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK).  IMKK, dah menjadi ‘starting point’ kepada banyak kejayaan usahawan tempatan. Dari IMKK telah lahirnya banyak kisah kejayaan, kisah perubahan kehidupan dan peningkatan tahap kewangan.

Anda pun boleh jadi sebahagian dari kisah kejayaan kami. Layari www.azizanosman.com/imkk untuk maklumat lanjut.

 

12 Prinsip Kejayaan “Precious Moments”

oleh Azizan Osman pada 18 July 2017

Kita selalu ada matlamat, kita selalu ada gambaran yang besar dan luas tentang hidup. Kita selalu fikir, ‘aku nak jadi macam hero, boleh selamatkan orang’, ‘aku nak jadi macam Oprah Winfrey boleh famous’, ‘aku nak jadi macam Dr. Azizan boleh bantu inspirasikan ramai orang’, dan lain-lain lagi yang difikirkan.

Dalam kepala bermain-main nak jadi macam orang ni, nak jadi macam orang tu. Tapi tak pernah ajar diri untuk cipta misi, visi dan target. Tak pernah bina imej kejayaan, tak pernah tahu apa aspek penting untuk berjaya.

Kadang-kadang kita lupa yang kita dah bazirkan banyak masa untuk benda-benda yang tak sepatutnya. Bagi anda yang meluangkan masa anda dengan belajar, training, dan mencari perkara-perkara yang penting dan berkaitan dengan ‘goal‘ anda, anda teruskan dan terus belajar.

Kami nak kongsikan prinsip yang dipegang oleh Samuel. J Butcher iaitu seorang artist yang terkenal dengan kartun atau ilustrasi ‘Precious Moment’.  Beliau pada awalnya berhasrat untuk menggunakan kartun yang dilukis dengan petikan kata-kata motivasi untuk memberi inspirasi kepada ramai orang.  Bermula dengan lukisan kartun, rangkaian ‘Precious Moment’ kini telah berkembang dengan terjualnya buku cerita, patung koleksi, buku lukisan dan banyak lagi yang telah membuatkan Samuel. J Butcher berjaya mencipta kekayaan dengan hasil seninya sehingga berjaya menghasilkan kekayaan bernilai USD 600 juta.

Beliau telah melakarkan 12 prinsip ini di dalam buku nota beliau sebagai panduan, dan kami nak kongsikan dengan anda.

  1. Health and Fitness – Jangan terburu-buru untuk bina kekayaan dan abaikan kesihatan. Fikir dulu kesihatan anda macam mana. Apa makanan sihat yang badan anda perlukan? Jadikan makanan sihat, minum air secukupnya dan bersenam sebagai rutin harian.
  2. Intellectual Life – Apa buku yang anda patut baca setiap pagi? Berapa banyak buku yang anda perlu habiskan bacaan dalam setahun? Apa seminar yang anda perlu hadir? Apa kelas yang perlu anda ambil untuk cambahkan lagi ilmu dalam diri? Rancang aktiviti untuk tambah ilmu.
  3. Emotional Life – Level manakah anda nak letakkan tenaga dan kebahagiaan anda? Bagaimana hari-hari anda? Adakah anda murung atau gembira? Selalu update perasaan dalam diri anda. Tangani emosi anda sebaiknya. Jaga ‘kolam jiwa’.
  4. Character – Apa yang anda nak buat? Apa nilai yang anda perlu terapkan? Di mana level integriti anda? Apa yang anda perlu ubah dalam diri anda? Pastikan anda sentiasa menjadi manusai yang berakhlak mulia.
  5. Spiritual Life – Apa perkara spiritual yang menjadi rutin anda? Bagaimana untuk anda lakukan perkara-perkara spiritual ini? Apakah tempat-tempat yang anda selalu pergi untuk beribadah?
  6. Love Relationships – Dengan siapa anda nak bersama? Pasangan macam mana yang menjadi pilihan anda? Di mana anda akan tinggal bersama si dia? Percutian manakah yang menjadi pilihan anda dan pasangan? Jaga hubungan dengan pasangan, tunaikan tanggungjawab sebaiknya, insyaAllah akan lebih bahagia.
  7. Parenting Vision – Macam mana anda nak didik anak-anak anda? Apakah nilai-nilai yang anda akan terapkan dalam diri anak-anak anda? Berapa banyak masa yang anda akan luangkan bersama keluarga?
  8. Social Life – Apakah jenis persahabatan yang anda cuba bina? Apakah ciri-ciri kawan yang anda perlukan? Apakah aktiviti menarik yang anda akan lakukan bersama mereka? Jaga logistik dan persekitaran anda.
  9. Financial Life – Berapa banyak duit yang anda akan buat dan simpan? Berapa banyak duit yang anda akan laburkan? Berapa banyak duit yang anda akan belanjakan?
  10. Career – Apakah posisi yang anda nak capai? Apakah kemahiran yang anda nak belajar? Apakah jenis projek yang anda akan lakukan? Apakah produk baru yang anda akan hasilkan?
  11. Quality of Life – Di mana anda plan untuk tinggal? Rumah dan kereta jenis apa yang idamkan? Ke mana anda plan untuk travel? Macam mana kehidupan seharian anda?
  12. Life Vision – Apa yang anda lihat sebagai penyumbang terbesar dalam hidup anda? Adakah diri anda, masyarakat, pekerja, rakan sekerja, keluarga atau planet yang anda tinggal sekarang?
 

Tahniah Kerana Dah Ada Ilmu Cukai Dan GST. Tapi Bisnes Dah OK ke?

oleh Azizan Osman pada 17 July 2017

Terlebih dahulu, kami di Richworks nak ucapkan tahniah kepada anda yang berani rebut peluang untuk hadir ke Program GST & Tax Talk With Jerry Rizal yang pertama kali diadakan bulan lepas.

Kami nak tahu jika anda ada apa-apa soalan yang anda masih nak tanya tentang GST dan Cukai?  Ada tak lagi kemusykilan yang buatkan anda rasa macam tak tahu nak buat tindakan selanjutnya? Dah buat ke tindakan, dah start filing cukai, dah register GST?

Ilmu tu, kalau simpan je memang tak ada gunanya.  Sesungguhnya, kami faham dalam masa setengah hari di Program GST & Tax Talk, anda mungkin hanya dapat sedikit ilmu tentang GST dan Cukai, tapi kami nak bagitau anda ada banyak maklumbalas kata bahawa dalam program setengah hari pun dah ramai dari anda yang hadir dah mula lebih faham dan jelas tentang GST dan Cukai.

Jadi bayangkan, bagaimana agaknya jika anda hadir ke Entrepreneur Foundation Program (EFP)  selama 3 hari?

EFP adalah satu program yang lebih komprehensif di mana saya bukan sahaja akan bercakap tentang GST dan Cukai, malahan saya juga akan sentuh topik berkaitan:

+ Bagaimana nak menguruskan kewangan syarikat

+ Akta-akta yang perlu dipatuhi oleh peniaga

+ Kenapa peniaga perlu ada Akauntan bertauliah?

+ Pengurusan akaun syarikat melalui yang lebih bersistem

+ Pentadbiran syarikat mengikut organisasi yang lebih berstruktur

+ Kenapa penting untuk ada profail kewangan yang cantik

+ Bagaimana nak memiliki profail kewangan yang cantik

+ Pengurusan Sumber manusia, bagaimana nak ‘hire and fire’.

+ Bagaimana semua ilmu di EFP bantu anda untuk mulakan investment dalam bidang hartanah (jika anda praktikkan).  Saya akan kongsi bagaimana saya jadikan pelaburan dalam pelaburan sebagai ‘passive income’ untuk saya.

Ini hanyalah sebahagian dari apa yang bakal anda pelajari dalam program 3 hari, Entrepreneur Foundation Program yang bakal diadakan pada 11-13 Ogos 2017 di Wisma Richworks.

Jika anda bersungguh nak kuatkan asas perniagaan dan betulkan semua sistem dalaman bisnes anda, supaya ianya menjadi bisnes yang lebih kukuh, disegani dan mudah untuk berkembang, anda WAJIB hadir.

Layari www.richworks.my/efp atau hubungi kami di 1 300 88 2424 untuk maklumat lanjut.

Jangan terlepas nak jumpa saya lagi ye…

 

Salam kejayaan

Jerry Zafrol Rizal

 

 

Bila Berkomunikasi Dengan Pelanggan, Jangan Buat 7M Ini.

oleh Azizan Osman pada 14 July 2017

Ramai pelanggan masuk ke kedai atau berurusan dengan anda melalui online, tapi yang membelinya  – tak ada!

Apa masalahnya?

“Ada orang bomohkan bisnes aku ke?”

Banyakkan istighfar ye wahai usahawan sekalian.  Banyak sebab kenapa pelanggan tak membeli dari anda.  Salah satunya mungkin cara anda berkomunikasi dengan mereka agak menjengkelkan.  Jom baca 7 M yang tak patut anda buat bila berkomunikasi dengan pelanggan.

Semoga ini membantu anda, sharekan dengan 7 rakan bisnes, stokis, agen, dan kenalan yang anda rasa perlukan tips ini dalam menguruskan perniagaan seharian.

1/ Menjual.

Kesilapan utama pelanggan dalam berkomunikasi dengan pelanggan tak kira samada secara online atau offline, ikut telefon , WhatsApp, SMS, Email, atau bertentang dua mata ialah ramai sangat yang suka menjual produk masing-masing.

Rakus sangat nak buat sales, sehingga apa yang dibualkan semuanya ayat-ayat jualan.  “Belilah satu sekarang.”  “ Jom beli dari saya.”  “Rugi tak beli.”   “Aku ada jual ni..”  Apa yang menjengkelkan, baru masuk kedai, belum sempat bertegur sapa dah tanya “Ye, nak beli apa?”  Cuba luangkan masa berbual dengan mereka, kenali pelanggan, cuba selami apa masalah mereka dan tawarkan jalan penyelesaian, dengan produk atau perkhidmatan anda.  Barulah berbeza.

2/ Mengajar.

Ramai usahawan fikir mereka lebih pandai dari pelanggan.  Bagus sebenarnya, jika anda betul-betul pandai dalam hal yang berkaitan dengan perniagaan anda, contoh jika anda jual produk kecantikn, anda ada ilmu atau pakar dalam hal-hal masalah kecantikan.

Malangnya, ramai peniaga, suka sangat nak mengajar pelanggan dalam perkara-perkara yang tak sepatutnya dengan niat nak menunjuk pandai atau mahu dilihat lebih bijak dari orang lain.

Nak mengajar pelanggan boleh, tap biarlah kena gaya bahasanya.  Jangan sampai pelanggan anda rasa ‘insult’ dengan komunikasi anda yang seolah-olah nak tunjuk pandai dalam semua perkara.

3/ Membanding-bandingkan.

Jangan sekali-kali membanding-bandingkan diri pelanggan anda dengan pelanggan lain.  Walau pun sekadar nak berbual, jangan jadikan ini topik perbualan.  Berhati-hati dalam berkomunikasi dengan pelanggan anda.  Cuba buka perbualan yang lebih neutral seperti topik berkenaan cuaca, alam sekitar atau apa-sahaja yang ringkas.

Masalah akan timbul, bila anda cua membanding-bandingkan perkara A dengan perkara B, sedangkan anda sendiri tak yakin, pelanggan anda sokong yang mana.

4/ Merendahkan.

Kepantangan besar jika peniaga berkomunikasi dan memasukkan elemen merendahkan pihak lain dalam perbualan anda.  Tak kiralah samada merendahkan orang lain, merendahkan pesaing, merendahkan jenama lain, ianya disifatkan sebagai percubaan anda untuk menjatuhkan orang lain untuk menjadikan anda kelihatan lebih bagus.  Ini sangat tak bijak.

Pelanggan yang cerdik akan berfikir “kalau dia boleh merendahkan jenama atau pelanggan lain di hadapan aku, dia pun boleh merendahkan aku di hadapan pelanggan lain.”  Nampak tak kesannya?

5/ Mempergunakan.

Dalam berkomunikasi dengan pelanggan, peniaga tak boleh mempergunakan pelanggan dalam apa-apa situasi.  Contoh, mempergunakan testimoni mereka tanpa kebenaran, atau mempergunakan nama orang lain dalam perbualan anda dengan pelanggan. “Si A tu lah yang bagi tahu saya, dia pergi kedai B tapi produk B tu tak bagus untuk dia.”

Silap-silap ini boleh menjadi fitnah.  Jaga-jaga dalam komunikasi anda dengan pelanggan.  Pastikan anda kelihatan cerdik dan bijak bila anda buka mulut untuk berbicara.

6/ Menyalahkan.

Perbuatan anda menyalahkan pihak lain dalam komunikasi anda hanya akan menunjukkan kelemahan anda sendiri.  Selalunya ini berlaku bila ada masalah dalam berurusan dengan pelanggan.  Contoh, bila pelanggan datang dan buat aduan, anda tak tahu bagaimana nak uruskannya dan mulalah menyalahkan orang lain.  Ini tak bagus.

Walaupun ianya mungkin bukan berpunca dari anda, atau bukan kesalahan anda tapi menyalahkan orang lain, atau membuka kesilapan orang lain hanya akan menjatuhkan perniagaan anda sendiri.

7/ Memalukan.

Berkomunikasi dengan pelanggan jangan sampai memalukan mereka.  Mereka datang kepada anda, kerana mereka ada masalah dan mereka yakin perniagaan anda mampu bantu mereka atau mereka nak cuba bagaimana produk atau perkhidmatan anda boleh selesaikan masalah yang mereka ada.

Jangan sesekali memalukan mereka bila mereka bercerita tentang apa saja masalah mereka.  Ayat-ayat seperti “la, kenapa biar dah jadi teruk macam ni.”  “Puan tak tau ke sebelum ni, benda ni berbahaya.”  “Tuan ni, perkara macam ni pun tak tahu..”  Ayat-ayat seperti ini hanya membuatkan mereka rasa malu dengan kesilapan dan ketidak tahuan mereka.

#TeamRichworks #ResultMatters

 

11 Fakta Kenapa Bisnes Anda Susah Nak Naik?

oleh Azizan Osman pada 13 July 2017

Anda ada bisnes, syukur. Ramai orang tak tahu pun bagaimana nak mulakan bisnes.

Tapi bagaimana anda nak pastikan bisnes anda buat jualan setiap hari?

Terus-terang kami nak cakap, ramai orang berniaga tapi mereka hadapi 11 masalah ini yang  menyebabkan bisnes mereka susah nak naik.  Malangnya, mereka pun tak sedar.

1/ Tak tahu bagaimana nak pastikan ada sales tinggi setiap hari.

2/ Tak tahu teknik nak buat pemasaran.

3/ Tak tahu nak buat promosi apa.

4/ Tak pandai nak kekalkan pelanggan lama dan tambah pelanggan baru.

5/Tak tahu dengan jelas bagaimana nak pasarkan perniagaan anda secara online dan gabungkannya dengan teknik pemasaran offline.

6/ Tak tahu siapa sebenarnya pelanggan anda.

7/ Tak tahu apa kekuatan bisness sendiri.

8/ Tak tahu bagaimana nak lebih menonjol dari pesaing.

9/ Tak pasti kawasan dan wilayah perniagaan yang anda perlu takluki.

10/ Tak tahu apa masalah pelanggan yang produk anda boleh selesaikan.

11/ Tak tahu cara terkini untuk buatkan lebih ramai orang nampak bisnes anda.

Ini baru sedikit masalah yang kami dah kenalpasti. Sebenarnya ada banyak lagi. Anda peniaga pun pasti tahu apa masalah anda ketika berniaga kan? Soalan kami lagi, adakah anda tahu apa jalan dan cara anda buat untuk selesaikan masalah ini? Adakah cara anda itu berkesan?

3 Tahun Berniaga Belum Jutawan Lagi.

Terus terang kami nak cakap, jika anda dah berniaga selama 3 tahun dan masih GAGAL buat jualan sehingga RM1 juta setahun, itu bermakna anda GAGAL nak kembangkan bisnes. Anda masih berada di tahap kecil-kecilan dan anda akan mudah tenggelam dengan persaingan.

Alhamdulillah, kami dah hasilkan banyak result yang telah berjaya tingkatkan sales bisnes mereka selepas mereka belajar dan buat tindakan.

Jadi, kini  tiba peluang anda untuk perbaiki bisnes anda, untuk capai matlamat bisnes anda dan inilah  masanya untuk anda tinggikan sales bisnes anda.

Tawaran Hebat

Kami nak lancarkan tawaran hebat beli 1 tiket PERCUMA 1 tiket lagi ke program yang padat dengan ilmu:

  • Lebih 150 strategi dan teknik pemasaran yang dah terbukti berkesan.
  • Formula MAP POWER yang bantu usahawan rancang pelan pemasaran.
  • Formula 6 Pillars yang bantu anda kenalpasti bagaimana anda nak mulakan kempen pemasaran.
  • Dan banyak lagi.

Hanya untuk 100 orang yang terawal mendaftar ke Program MMM terdekat.  Layari www.marketingmastery.com.my, atau hubungi 1300 88 2424 untuk anda jadi 100  orang pertama yang mendaftar.

Rebut tawaran ke Program MMM ini sekarang

 

Salam Kekayaan

Team Richworks

 

Gila! Pasangan Ini Sanggup Tinggalkan Jawatan Besar Demi Nak Bina Bisnes Keluarga. Tapi, Hasilnya Lebih Luar Jangka.

oleh Azizan Osman pada 11 July 2017

Melangkah masuk ke Restoran Melewar Kitchen yang terletak di Senawang, Negeri Sembilan seolah-olah bagaikan anda melangkahkan kaki ke dalam dapur istana.  Deretan lauk-pauk masakan Minang dengan menu yang berasaskan resipi orang Nogori mengecurkan kami.

Siapa tak tergoda nafsu makan bila melihatkan daging salai masak lemak cili api, kerabu pakis, ikan sembilang goreng berlado, rendang pucuk ubi, sambal udang petai dan banyak lagi hidangan tradisi ala istana yang menunggu untuk dijamah.

Berbual dengan pemiliknya, Puan Nur Laila Alias dan Tuan Mohd Zahrizan Jailani, membuatkan anda tersentuh hati mengenangkan pengorbanan mereka yang sanggup meninggalkan pejabat selesa dengan gaji mencecah 5 angka dan sanggup bergelumang dengan bahang panas dapur restoran, demi nak meneruskan perniagaan keluarga selepas ayah tercinta pergi menghadap Ilahi.

Menyesal?  Memang ada.  Itu kata Tuan Mohd Zahrizan, bekas jurutera yang pernah bekerja di Subang Jaya.  Namun, kerana mereka jelas dengan matlamat yang mereka nak capai, mereka tahu sebab utama kenapa mereka mahu jadikan bisnes restoran ini berjaya, menjadikan mereka mampu tolak tepi rasa menyesal.

Mudah?  Memang langsung tak mudah kata Puan Nur Laila, bekas pensyarah yang tiba-tiba terjun dalam dunia restoran.  Walaupun tak pandai memasak, tetapi dengan kebolehan dan deria rasa yang bagus, beliau mempunyai bakatnya yang tersendiri dalam memastikan hidangan restoran ini menepati citarasa selera Orang Nogori.

Logik akal, mana mungkin seorang jurutera dan seorang pensyarah yang langsung tak pernah berniaga, mampu menguruskan bisnes sebesar ini?  Tapi, Alhamdulillah dengan ilmu yang dipelajari dan tindakan yang berterusan, menyebabkan Restoran Melewar Kitchen ini terus dikenali ramai.

Syukur kata mereka.  Segala pengorbanan yang mereka lakukan dan keputusan untuk meninggalkan keselesaan jawatan besar telah membuahkan hasil bila perniagaan mereka mampu membuat jualan sehingga jutaan ringgit setahun

Tonton perkongsian mereka ini sebagai sumber inspirasi. Mungkin ada ilmu yang anda boleh ambil dan praktikkan dalam bisnes anda sendiri.

Bekerja tak salah, yang salahnya ialah bila anda terlampau biarkan keselesaan yang anda miliki membatasi matlamat, cita-cita dan impian yang anda hendak capai.  Salah besar, jika anda bekerja dan biarkan hidup anda masih serba kekurangan, masih hidup bergelumag hutang, dan masih belum mampu capai apa-apa kejayaan dalam hidup.

Jika anda mahu ubah hidup anda, menjadi lebih bermakna, menjadi lebih bahagia dan gembira dengan impian yang  banyak terlaksana serta dengan tahap kewangan yang jauh ebih baik, anda boleh mulakan langkah anda melalui Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK).

PM kami segera untuk kami bantu anda dapatkan tawaran tiket beli satu PERCUMA 2 tiket,  Atau layari www.azizanosman.com/imkk.

 

 

Salam Kejayaan

Team Richworks.

 

Kalau Nak Bisnes Bagus, Jaga 6 Perkara ini.

oleh Azizan Osman pada 11 July 2017

Cahaya bulan dah mula menerangi malam.  Encik Salim sedang duduk di meja kayu bewarna coklat sambil buat ‘closing’ perniagannya hari ini.  Kedai runcit yang dah diuruskannya semenjak 10 tahun lalu, kini hadapi banyak masalah, salesnya dah makin kurang.

“Ini mesti kedai sebelah punya pasal!” Bentak Encik Salim dalam hati.  Mula nak berprasangka buruk dengan pesaing yang baru mula berniaga setahun lalu.  Kedai runcit sebelah masih ramai orang keluar masuk walaupun jam dah menunjukkan pukul 9.30 malam.  “Macam mana ni?” Tanya Encik Salim sendiri dalam hati..

Wahai Encik Salim dan semua peniaga budiman, jika sales perniagaan anda mula menurun walaupun iklan dah buat, promosi dah gempak, Database dah cantik, FB ADs dah belanja banyak, cuba cek adakah anda jaga 6 perkara ini dalam bisnes anda.

6 perkara ini adalah apa yang anda boleh berikan kepada pelanggan.  Jika anda mampu beri  pelanggan 6 perkara ini iaitu berikan pelanggan “customer user experience’ yang terbaik, InsyaAllah anda tak akan dilupakan.

Nak ilmu bisnes lagi?

1/ Kepantasan.

Dunia bergerak makin laju.  Macam baru je kita sambut Ramadhan, kini bulan Syawal pun dah nak habis.  Betul kan?  Tak ada orang nakkan perkhidmatan yang lambat.  Order barang hari ini, bulan depan baru dapat!  Melainkan barang-barang khas dan tertentu sahaja.

Sebab itu restoran makanan segera wujud, sebab itu juga perkhidmatan penghantaran segera wujud, sebab itu juga peniaga yang bijak mula pastikan servis mereka makin pantas, sebab pelanggan sukakan yang cepat.

Jadi, cek balik perkhidmatan yang anda berikan kepada pelanggan, adakah cepat atau macam siput?

2/ Kualiti.

Dulu, manusia tak kisah sangat pasal kualiti.  Yang penting, produk atau perkhidmatan yang mereka beli dapat membantu merek, itu dah cukup.  Tapi, dengan timbulnya banyak persaingan, pelanggan dah susah nak memilih.  Jadi, pelanggan letakkan kualiti sebagai satu penanda aras untuk bantu mereka buat pilihan.

Anda boleh buat sedikt kajian, adakah kualiti produk dan perniagaan anda dah sangat baik, atau masih boleh diperbaiki.  Apa yang anda boleh perbaiki, macam mana nak jadikannya lebih baik?  Ini anda semua boleh kaji sendiri.

3/ Harga.

Tak semestinya harga paling murah menyebabkan produk anda akan laku keras atau pelanggan akan berduyun-duyun datang ke kedai anda.  Anda perlu pandai nak gandingkan antara harga dan kualiti serta perkhidmatan yang anda berikan.

Ada pelanggan tak kisah untuk bayar sedikit mahal, seandainya mereka rasa layanan anda sangat baik, atau anda cepat dalam menguruskan order atau memberikan perkhidmatan kepada mereka.  Kalau dah barang anda paling murah, tapi perkhidmatan pelanggan tak bagus, kualiti produk pun tak bagus, tak semestinya akan laku juga.

4/ Mewah.

Manusia ni pelik.  Ada antara pelanggan yang sanggup bayar mahal untuk dapatkan sedikit kemewahan dari produk dan perkhidmatan yang anda berikan.  Ada juga yang nak bayar sedikit tapi nak rasa mewah.

Di sini, peniaga perlu bijak untuk tentukan mewah yang macam mana yang anda boleh berikan kepada pelanggan.  Mewah tak semestinya anda berikan intan berlian kepada pelanggan tapi anda juga boleh memberikan layanan atau perkhidmatan yang membuatkan mereka rasa mewah.

5/ Mudah Digunakan.

Ada peniaga yang nak jual produk yang boleh buat macam-macam, yang berkualiti tinggi, yang kelihatannya sangat diperlukan tapi malangnya tak mudah untuk digunakan.  Ada juga peniaga yang nak berikan perkhdmtan terbaik, nak berikan tawaran yang paling redah tapi tak memudahkan pelanggan untuk mendapatkannya.

Contoh, anda nak berikan potongan 50% kepada perkhidmatan spa anda, tapi pelanggan kena belanja sehingga RM500, kena bawa 5 rakan dan hanya boleh pergi di cawangan tertentu sahaja, jik nak dapat tawaran ini, kan susah ‘tu…

Atau, anda ada produk kecantikan yang boleh hilangkan jeragat dalam masa 7 hari, tapi pelanggan kena pakainya selama 24 jam, tak boleh bercakap, tak boleh senyum bila dah pakai…kan menyusahkan.  Jadi, ianya tak berikan pengalaman yang terbaik kepada pengguna untuk menggunakannya.

6/ Khidmat Pelanggan.

Tak guna juga jika anda ada kedai yang bagus, lokasinya mudah, produk terbaik, tapi perkhidmatan pelanggannya tak cukup bagus.  Sebab itu, banyak syarkat besar menyediakan belanja yang banyak untuk latihan khidmat pelanggan.

Cara nak berkomunikasi, cara nak melayan pelanggan, cara nak menyelesaikan masalah pelanggan, komplen, dan banyak lagi semuanya memerlukan kemahiran komunikasi yang baik.

Sedikit kemesraan, kejujuran, ketelusan, bahasa yang baik boleh jadikan pelanggan anda tak kisah nak bayar lebih dan nak datang berkali-kali ke kedai anda.  Anda luangkan masa dengan pelanggan, mereka juga akan luangkan masa datang ke kedai anda lagi..

#TeamRichworks #ResultMatters

 

Adakah Anda Nak Kehidupan Serta Kewangan Yang Lebih Baik Hari Ini?

oleh Azizan Osman pada 10 July 2017

Sepatutnya hidup kita ini makin tua makin berisi, makin banyak makan garam, makin tahu masam masin manis kehidupan. Tapi, sebut pasal pengalaman, ramai orang yang dah hidup lama tapi masih berada di tahap yang sama.

Tak tahu dan tak kenal potensi diri yang sebenar. Apa yang lebih teruk, dah lah tak tahu , tak nak belajar pulak untuk jadikan diri lebih baik. Pernah tak jumpa orang macam ‘ni?

Anda tahu tak, ramai dari peserta yang hadir ke program kami dulu adalah begitu. Apa yang bestnya, selepas hadir program dan berusaha dengan ilmu, sekarang mereka dah berjaya perbaiki diri dan perbaiki hidup orang tersayang dengan peningkatan tahap pendapatan dan kewangan

Sebut tentang peningkatan hidup, teringat kami kepada sesi ‘Live Video’ Dr Azizan Osman  minggu lepas di mana beliau menjawab soalan yang diajukan oleh Tuan Mubarak, seorang remaja yang hanya berumur 19 tahun. Dalam sesi tersebut, Dr Azizan Osman telah menghubungi  Tuan Mubarak yang pernah hadir ke Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK)  dan kemudian hadir belajar marketing dalam Program Millionaire Marketing Mastery (MMM) pada Mei 2017 lalu.

Anda nak tahu apa berlaku kat beliau? Selepas hadir program dan buat tindakan, sales beliau naik mendadak!  Pada awalnya  beliau hanya buat sales tak lebih RM20,000 sebulan dengan berniaga kasut di Perlis dan sekarang mampu mencapai RM20,000 seminggu. Umur 19 tahun je!

Anda agak-agak, bagaimana kehidupan anda dan keluarga dapat berubah bila anda mampu buat pendapatan yang lebih tinggi dari apa yang anda buat sekarang?  Agak-agak anda, adakah hidup lebih bahagia bila mampu penuhi permintaan orang tersayang? Adakah anda akan lebih tenang hidup dengan hutang yang terkawal atau tanpa beban hutang yang besar?

Kami yakin, anda semua mahu hidup jadi jauh lebih baik dari apa yang anda ada sekarang.  Tak ada manusia yang mahu hidup susah.  Kami tahu, anda juga nak ada cita-cita yang lebih besar, tahap pendapatan dan kewangan yang lebih baik, hidup ada halatuju dan matlamat..kan? Masalahnya, ramai orang tak tahu macam mana mereka boleh perbaiki hidup. Macam mana, mereka boleh keluar dari kepompong kesusahan, macam mana nak terlepas dari beban hutang, masalah yang menyerabutkan fikiran dan untuk hidup lebih bahagia.

Bukan orang ‘ada-ada’ je yang mampu hidup senang dan bahagia.  Orang ‘ada-ada’ pun asalnya orang ‘biasa-biasa’ juga tetapi, mereka ambil tindakan yang Alhamdulillah bantu mereka lebih berjaya, iaitu dengan hadir dan belajar di Program Richworks.  Anda pun sebenarnya layak sangat untuk hidup jauh lebih baik. Dan kami, di Richworks, mahu lihat anda berjaya seperti ramai peserta program kami yang dah capai kejayaan, peningkatan tahap kewangan dan kehidupan dan hidup lebih bahagia dan rasa lebih berkat selepas hadir ke program kami.

Jika anda nak tahu lebih lanjut, anda boleh PM kami sekarang untuk tahu caranya atau layari www.azizanosman.com/imkk untuk maklumat lanjut.

Kami nak hadiahkan anda rakaman ‘Live Video’ Dr Azizan Osman dan Tuan Mubarak, anda jadikan ini inspirasi dan sedut ilmu perkongsian Dr Azizan ini supaya dapat bantu anda perbaiki kehidupan. Tonton sekarang ye.

 

Master Your Business (MYB) 25 – 29 Ogos 2017

oleh Azizan Osman pada 08 July 2017

Master Your Business (MYB) -Program (MYB) telah direka khas untuk membantu peniaga untuk menjalankan perniagaan pada tahap yang lebih baik dan bukan sekadar menjual dan memasarkannya sahaja. Apa yang selalunya berlaku ialah, selepas peniaga tahu cara untuk memasarkan perniagaan selepas hadir ke Program Millionaire Marketing Mastery (MMM), perniagaan mereka mula menjadi sangat sibuk, mula susah untuk diuruskan, dan mula berlaku banyak masalah kerana peniaga tidak mampu lagi menguruskannya seorang diri.

 
Hak Cipta Terpelihara 2016 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start