10 Hari Selepas IMKK – Adakah Anda Serius Nak Perbaiki Tahap Kehidupan Dan Kewangan Anda? Road To Millionaire Marketing Mastery.

oleh Team Richworks pada 14 March 2018


10 hari selepas IMKK berlalu.

Kami dengar banyak sangat cerita menarik dari anda, tentang perubahan dan peningkatan dan apa yang berlaku selepas IMKK mac 2018.

Sesungguhnya, kami sangat berbangga dengan anda.  Komitmen yang anda berikan sangat tinggi.  Hari ini hari terakhir cabaran 10 hari selepas IMKK Mac.  Selepas ini, anda perlu kuat dan sentiasa berusaha untuk jaga energy dan aura dari IMKK.

InsyaAllah, jika anda terus bersama kami di Facebook Group IMKK Mac 2018 dan di Facebook Azizan Osman, anda akan sentiasa dapat ilmu-ilmu dari kami.

Untuk cabaran hari kesepuluh selepas IMKK, kami nak anda kongsikan apa perubahan dan peningkatan selepas hadir IMKK, apa matlamat yang anda dah capai dan tengah usahakan.  Share dengan ami apa journey anda di Facebook Group IMKK Mac 2018.

Kami harap sangat untuk jumpa anda di Program MMM kerana kami tak nak anda terus buat bisnes tanpa ilmu marketing yang kuat.  Bahaya!

Tak kira bisnes apa, jika tak ada ilmu marketing bisnes tu susah nak pergi jauh. Apa tah lagi dalam situasi sekarang, di mana banyak bisnes tumbuh, banyak pesaing dan dah pasti yang ada ilmu marketing, ada tindakan maarketing yang betul dan ada mentor saja yang akan menang, InsyaAllah.

Kami nak anda tonton video Puan Nur Aliah Liew, pengusaha Tadika Daie Bistari ini.  Dengar sharing beliau bagaimana beliau rugi kerana berniaga tanpa ilmu.  Beliau ingatkan join sistem Franchise tu mudah, rupanya tak! Hampir-hampir tutup kedai…tonton dan bertindak segera,  Jangan biarkan anda buat silap macam ni.

 

9 Kali Datang ke Program MMM! Kenapa Najib Asaddok Sanggup Datang Banyak Kali?

oleh Team Richworks pada 14 March 2018


Anda kenal Tuan Najib Asaddok?

Pakar dalam copywriting dan emel marketing.

#AnakDidikDrAzizan ni dah hadir ke Program Richworks semenjak tahun 2015, dan semenjak itu terus hadir dan hadir lagi.

Sebenarnya, beliau dah hadir semua program Richworks.  Komitmen yang beliau bagi tak ada tandingannya.  Tapi yang paling kami tak sangka ialah beliau dah hadir ke Program Millionaire Marketing Mastery (MMM) dah SEMBILAN kali!

Apa yang beliau dapat dari Program Millionaire Marketing Mastery (MMM)? Kenapa beliau nak kena hadir banyak kali? Tak pandai-pandai lagi ke…?

Sebab beliau hadir banyak kali, komited cari ilmu dan komited nak buat tindakan lah sales beliau mencecah jutaan ringgit setahun.

Beliau bukan jual produk kecantikan, produk makanan atau produk hot macam orang lain, beliau cuma bantu orang ramai untuk menggunakan platform emel marketing dengan ayat copywriting terbaik sebagai alat untuk buat marketing. Tonton kejap sharing beliau.

Sebenarnya, ilmu perlu diupgrade sentiasa.  Semakin tinggi ilmu, semakin tinggi clarity dan keyakinan kita untuk bertindak.  Bila anda upgrade ilmu dan ada ilmu baru, usahawan seperti anda akan semakin PANDAI buat sesuatu perkara yang memberikan hasil.  Nak bercakap pasal marketing, ilmu marketing dari Program MMM memang tak dinafikan keberkesanannya, Alhamdulillah. Tapi, oleh kerana Dr Azizan Osman sendiri selalu upgrade ilmunya, dah pasti juga ada banyak ilmu yang beliau nak sharekan dengan anda #AnakDidikDrAzizan.

Nak lebih faham, anda tonton sendiri video ini.

Bila anda ilmu terkini yang lebih upgrade, lebih mudah anda nak buat tindakan yang lebih besar dan lebih berinovasi.  Contoh, kalau dulu setakat guna offline dan FB Ads sebagai alat marketing, tapi bila ada ilmu anda mungkin boleh guna cara marketing terkini yang lebih digital.

Seperti Tuan Najib Asaddok, walaupun dah bergelar ahli Titanium Premier, beliau masih tak pernah jemu untuk datang belajar kerana beliau yakin dalam setiap Program Richworks, pasti ada ilmu baru yang Dr Azizan Osman akan share dan update.

Bila anda buat marketing, anda perlukan ilmu terkini supaya anda tak ketinggalan zaman dan lebih selari dengan keadaan semasa.  Kesianlah kami tengok kepada usahawan yang masih lagi buat marketing dengan cara lama, yang bukan saja dah kurang berkesan tapi tak dapat nak capai target yang lebih besar.  Contoh, anda masih lagi gunakan flyers, brochures, sedangkan dengan tindakan yang sikit, dan tak perlukan banyak kos, anda dah boleh buat marketing untuk target yang lebih luas dengan menggunakan Facebook, Live di Facebook, Media sosial lain seperti Instagram, dan banyak lagi.

Bila buat marketing anda kena ingat 3 perkara, Time, Effort dan Money.  Dan cuba cari jalan untuk upgrade ilmu supaya anda tahu macam mana nak buat marketing yang tak memerlukan anda luangkan banyak masa, tak memerlukan effort yang banyak, dan kos yang besar tapi boleh beri hasil yang berlipat ganda.

 

Cabaran Kesembilan – “Wheel Of Life”. Adakah Anda Puas Hati Dengan Keadaan Hidup Anda Sekarang?

oleh Team Richworks pada 13 March 2018


Masa di Program Intensif Magnet Kekayaan & kejayaan (IMKK) lalu, Dr Azizan Osman ada share tentang Wheel of Life.  Dalam Wheel of Life ada beberapa bahagian penting dalam hidup anda yang anda boleh beri markah di mana tahap anda berada sekarang dan dari situ anda boleh tengok adakah Wheel of Life anda betul-betul bulat, besar atau kecil saiznya.

Untuk cabaran hari kesembilan selepas IMKK Mac, kami nak tanya anda:

  • Adakah sebarang perubahan dalam Wheel of Life anda selepas 9 hari di IMKK
  • Bahagian mana yang anda dah mula betulkan
  • Apa perasaan anda selepas mulakan perubahan.

Kami nak anda share cerita dan gambar-gambar yang berkaitan.  Anda boleh ceritakan bagaimana perasaan anda bila pertama kali tengok Wheel of Life anda?  Terkejut? Sedih?

Dan ceritakan apa perubahan yang anda buat untuk membetulkan bulatan “Wheel of Life” anda?  Kami sangat berterima kasih kerana anda komited untuk sertai setiap cabaran.  Anda boleh postkan di Facebook Page IMKK mac 2018.

Anda mesti ingat kisah tetamu showcase yang kami jemput berkongsi cerita dengan anda di IMKK lalu, Tuan Ariff Subri – pengasas Al Fateh Genius – produk makanan tambahan untuk anak-anak.  Kami yakin anda ingat lagi kisah beliau, yang terpaksa ambil upah untuk mandikan jenazah yang dah reput dan ada berbagai situasi hanya untuk tambahkan pendapatan nak sara keluarga.  Macam mana perasaan anda bila dengar kisah beliau?

Tonton semula sharing beliau.  Anda tahu tak, sekarang beliau dah boleh bina bisnes dan dah boleh buat jualan sehingga jutaan ringgit setahun.  Bayangkan, dari seorang yang tak ada apa-apa dan kini mampu untuk hidup lebih baik selepas dia mula berniaga dan bertambah -tambah baik selepas ada ilmu marketing yang beliau dapat di Program Millionaire Marketing Mastery (MMM).

Adakah anda rasa puas hati dengan keadaan hidup anda?  Soalannya adakah anda nak biarkan saja hidup anda berada pada tahap sekarang?  Sampai bila? Anda pun tahu, anda pun boleh capai 101 impian anda bila anda ada ilmu dan tindakan!  Jadi mulakan sekarang, jangan tunggu-tunggu lagi. Semain anda tunggu dan tangguh untuk cari ilmu, semakin anda jarakkan kejayaan dari anda dan semakin anda biarkan hidup anda terus dikelilingi susah dan asyik serba tak cukup!

 

Free Workshop Pemasaran

oleh Team Richworks pada 13 March 2018

*Jika ini bukan untuk anda, tag nama rakan anda yang mungkin bisnes dan perlukan ini. Like & Share!

Frust kan bila bisnes tapi sales tak naik
Pelanggan tak ada atau makin lama makin kurang……..
Kos semakin meningkat
Nak naikkan jualan tapi pesaing makin banyak

Bagaimana nak menang dalam bisnes dan tarik ramai pelanggan?

Jika tidak ada pelanggan mana nak datang jualan?

Habis nak buat apa sekarang?

Nak kami bantu sekali ini dengan Free Workshop Pemasaran? Ini sesi 100% Free Training secara FBLive 90-Minit bersama Mentor Pemasaran #1 Asia Dr Azizan Osman.

Bukan semua orang nak naikkan jualan serta tarik lebih ramai pelanggan kan? Tapi jika anda rasa ini penting, kami cadangkan anda buat tindakan sekarang!

Sesi 100% Free Workshop Pemasaran bersama Mentor Dr Azizan Osman ini adalah secara FB ‘live’ pada 17 Mac 2018 (Sabtu) jam 9.00 pagi di Facebook Group tertutup Nak Ubah Hidup

Layari sekarang www.workshoppemasaran.com untuk mendaftar. Sesi ini sekali ini sahaja sempena program 3-hari Millionaire Marketing Mastery yang bakal menjelang. Kami berikan anda peluang untuk belajar sedikit sebanyak formula kuasai pemasaran Dr Azizan Osman yang telah terbukti bina ramai usahawan dari kosong hingga tahap jutawan.

Amaran:
Tidak perlu join jika tidak perlukan ramai pelanggan dan tidak perlukan peningkatan jualan.

Siapa mesti join?
Sesiapa yang rasa penting untuk naikkan sales dan nak tarik lebih ramai pelanggan termasuk:-
– Usahawan/ Berniaga
– Stokist/ Ejen/ Dropship
– Sales & Marketing Manager/ Marketing Team/ Department

Tarikh : 17 Mac 2018 (Sabtu)
Waktu: 9 pagi – 10.30 pagi
Lokasi: Di mana sahaja anda berada kerana ia adalah melalui FBLive dalam FB Group khas

Bagaimana nak join:
Komen “saya nak join workshop pemasaran”. Team kami akan bantu atau,jadi paling awal masukkan nama dengan layari www.WorkshopPemasaran.com untuk mendaftar sekarang.

 

7 Tahun Berbisnes Sampai Sekarang Tak Ada Hasil? Kau Bisnes Apa Sampai Sengsara Sangat Macam Tu!

oleh Team Richworks pada 12 March 2018


Kalau nak tahu ini adalah cerita-cerita biasa yang kami dapat dari mereka yang PM kami.  Dah berbisnes sehingga 7 hingga 10 tahun tapi masih struggle, masih tak nampak hasil. Masih terpaksa hidup biasa-biasa.  Malahan terpaksa pulak menanggung hutang.

Sedangkan, ramai #AnakDidikDrAzizan yang dah boleh buat bisnes walaupun baru setahun jagung berniaga. Apa formula mereka?  Apa yang mereka buat?

Itu masalahnya. Ramai orang nak tahu formula kejayaan sesebuah bisnes tapi tak ramai nak tahu macam mana mereka yang dah berjaya komited dan konsisten dalam buat tindakan.  Ramai usahawan kat luar sana lebih suka ambil sikap “tak laku bisnes A, tutup dan buka bisnes B”.  Semua kesalahan diletakkan pada produk A yang tak bagus, tak laku, tak digemari ramai.

Tanpa mereka sedar, kalau dah gagal jual produk A, jangan harap kau nak berjaya jual produk B! Sebab kau akan guna cara yang sama yang digunakan untuk berniaga produk A, untuk berniaga produk B.

Ada 3 masalah utama yang usahawan/peniaga/founder selalu hadapi:

1) Masalah tidak ramai pelanggan

Tak ramai pelanggan masuk kedai.  Atau, kalau berniaga online, ramai yang PM, yang whatsApp, yang tanya  itu ini, tapi conversion atau yang beli tak ada.

2) Jualan tak naik

Kalau dah tak ada pelanggan baru, paling teruk bila jualan tak naik.  Ini maknanya pelanggan lama pun tak membeli lagi banyak dan lagi kerap dari anda. Atau mereka pun dah lupakan anda.

3) Tak buat duit

Bisnes kalau tak buat duit, memang sengsara.  Lebih baik kerja.  Tak buat duit sehinggakan nak run the business pun tak mampu.  Ada kos dan bil yang tak mampu nak ditanggung, apa lagi nak buat untung.

Ini antara masalah biasa yang ramai usahawan/peniaga/founder hadapi.  Yang jadi isu besarnya bila benda ni dah berlaku bertahun-tahun dan mereka tak tahu cara nak atasinya macam mana.  Asyik terkebil-kebil tengok orang lain buat sales riban-riban dan juta-jutaan, tapi diri sendiri tak tahu nak start dari mana.

Kami just nak share dengan anda, kisah kejayaan Tetamu Showcase di Program Intensif Magnet Kekayan & Kejayaan (IMKK) Mac lalu  Puan Ilyana boleh je nak pilih untuk kerja makan gaji dengan Master Degree yang beliau ada, tapi memikirkan belanja besar dan perlu luangkan lebih banyak masa dengan anak yang mengidap Thalassemia, beiau pilih untuk berniaga.

Dan yang bestnya beliau tak perlu jadi founder!  Hanya jadi master stokis produk orang lain, dan dengan ilmu marketing dan tindakan, beliau dah boleh naikkan sales dari RM4,000 je sebulan hingga ke lebih RM100,000 sebulan.

Tak perlu tunggu 7 tahun berbisnes baru nak buat sales tinggi!  Kalau dah ada ilmu marketing, selepas 3 bulan pun dah boleh dapat hasil.

Terpulang kepada anda…

Program Millionaire Marketing Mastery (MMM) akan diadakan pada 30 Mac – 1 April 2018 di Ideal Convention Shah Alam. Dalam program 3 hari ini, Dr Azizan Osman akan share dengan anda:

  • Apa push factor anda untuk berniaga
  • Kenapa anda perlu buat perniagaan yang berjaya
  • Zero kos marketing – kenapa nak bayar kos marketing lebih tapi tak ada hasil?
  • Formula POWER dan 6 Pillars – untuk bantu anda start your marketing engine.
  • Marketing tak wujud tanpa persaingan – strategi marketing yang bantu anda lebih menonjol dari pesaing.

Dan banyak lagi ilmu marketing yang bila anda buat, kurang dari 3 bulan anda dah boleh dapat hasil yang lebih baik.

Musim perayaan dah dekat.  Terpulang kepada anda macam macam mana hasil yang anda nak dapat dan macam mana ‘raya’ yang anda nak sambut nanti.

Kami sarankan anda tak lepaskan peluang hebat ke Program MMM kali ini – layari www.marketingmastery.com.my

 

Baca Ni! Ramai Orang Gagal Capai Matlamat Kerana Mereka Tak Pernah Serius Tulis Matlamat Mereka.

oleh Team Richworks pada 12 March 2018


Ada ramai yang bercerita kepada kami yang mereka baru pertama kali tulis matlamat di Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK).  Dr Azizan Osman minta tulis 101 Impian tapi bila sampai nombor 30 je dah ramai yang stuck.  Ada yang terpaksa tiru impian orang lain, sebab dah tak ada idea nak tulis apa!

Tapi apa yang best bagi kami ialah, ramai juga yang share, selepas hadir IMKK, mereka tak perlu ambil masa lama untuk capai impian mereka.  Satu per satu impian yang dah ditulis mula di pangkah, satu per satu impian mula jadi kenyataan.

Dan, inilah yang buatkan kami rasa sangat gembira dan rasa nak bantu lebih ramai orang lagi untuk capai impian.

Untuk cabaran hari ke lapan selepas IMKK, kami nak minta anda untuk share dengan kami melalui cerita atau gambar apa matlamat pertama yang anda nak capai dan apa tindakan anda dah mula buat untuk mencapainya.

Ceritakan juga kenapa anda nak sangat capai matlamat anda ini, siapa pendorong anda? Apa Big Why anda.

Sepanjang kami adakan cabaran ini, kami rasa sangat gembira dan berterima kasih kerana anda sangat-sangat teruja untuk turut serta.  Nampaknya, semangat anda tak luntur walaupun IMKK dah seminggu berlalu.

Akhir bulan ni, kita akan berjumpa di Program Millionaire Marketing Mastery (MMM) pada 30 Mac – 1 April di Ideal Convention Center (IDCC) Shah Alam.  MMM sebenarnya adalah satu program yang dah banyak buatkan #AnakDidikDrAzizan mampu capai impian kerana dengan ilmu marketing yang betul, sales akan mula naik.

Kami pasti anda dah tak sabar nak hadiahkan sesuatu untuk orang yang anda tersayang, bayangkan, jika anda bersungguh-sungguh buat tindakan selepas anda hadir ke IMKK dan MMM, dan pada Disember tahun ini anda dah boleh hantar ibu bapa menunaikan umrah.  Meremang bulu roma, bila kita fikirkan…

Tonton jap video sharing dari Abang Azrin Bengkel kereta ni.  Apa jadi kat bisnes bengkel beliau lepas hadir ke MMM. Bisnes bengkel yang dah nak padam tu kembali beroperasi dan buat duit selepas beliau buat tindakan berdasarkan ilmu MMM.

 

 

Kau Rasa?

oleh Team Richworks pada 12 March 2018

Kau rasa masa Jack Ma nak mulakan dan bina Ali Baba dia ada duit? Dia dapat sokongan seluruh dunia?

Kau rasa? 
Bila Mark Zuckerberg nak mulakan Facebook, bapa dia bagi dia duit? Hatok dia bagi dia duit?

Kau rasa?
Bila Tony Fernandez nak mulakan AirAsia, bank semua cetak duit berlari hantar dia duit untuk beli lesen operate syarikat penerbangan yang terhutang RM20 juta tu?

Kau rasa?

Kau rasa Titan yang jadi Titan berjaya dan berjaya lagi tu terus lahir dengan duit? Sokongan ibu bapa, keluarga dan adik beradik?

Kau rasa?
Aku dulu mak ayah memang gembira sejak kecil tunggu aku jadi usahawan?

Tak. Semua lalu proses tak mudah dan mencabar. Tapi…. Hari ini bila dah berjaya?

Semua datang nak cium bontot diorang. Bank yang dulu berlagak semua datang cium kaki…. Kau rasa? Yang bukan sedara datang mengaku kau adik yang hilang lah…. Berlopak hati pompuan yang tolak pinangan kau dulu!

Beza diorg ni dengan orang kat luar dan mereka yang masih terus biasa-biasa ialah-

Kita percaya dan mahu ubah hidup kita. Biar orang tak percaya kita hari ini tak apa, apatah lagi bila terbukti ramai yang komited berjaya created hasil. Kau tanya orang yang salah buat apa tentang nak berjaya dalam bisnes, tentang nak masuk MMM? Kalau mereka betul, dah lama mereka berada tahap berbeza dalam hidup serta beri manfaat ramai orang lain.

Kita lah bangang bila tanya salah orang dan jangan hidup macam kau “cacat” tak boleh buat keputusan sedangkan ramai yang kurang upaya pun berjaya bina kejayaan dalam perniagaan contoh- Khairul Nizam salah seorang Titan yang nak datang kelas sentiasa kena naik wheel chair. Sebelum ini Titan untuk 2-tahun yang kini berjaya dengan JamuMall. Tanya dia siapa beri nama “JamuMall” tu….? Kau rasa?

Kau? Cacat akal? Tak kan?

Maaf keras sikit bunyi sebab saya benci pemalas, orang yang suka beri alasan kenapa tak boleh sedangkan ada banyak jalan untuk buat sampai jadi dan saya benci Loser- belum buat apa2 dah give up!

You better #SWITCH

U boleh teruskan hidup sebagai loser seperti selama ini atau ubah pattern tu now! Be a winner.

Jangan dengar cakap loser! Committed now to be winner!

U loser ke winner?

Hello? Panama Dance kau bolehlah nak lawan…banyak benda lain kau boleh lawan dalam hidup ini dari lawan siapa pandai menari atau membawang!

 

Maaf Jika Anda Tidak Gembira Kerana Kelas Habis Lambat!

oleh Team Richworks pada 12 March 2018

Kami minta maaf dan rasa bersalah kerana terima terlalu banyak PM dari segelintir dari anda yang agak marah kerana kelas habis lewat di IMKK baru-baru ini.

Cuma kami percaya kami telah usaha maklumkan di dalam fakta program yang diberikan sebelum IMKK di mana Speaker/ Trainer boleh memberikan lebih ilmu dan perkongsian mengikut masa yang diperlukan. Maaf jika ia buat anda tidak selesa.

Kami ingin kongsikan sesuatu yang agak sensitif di bawah ini dari PM yang kami terima. Cuma kami agak sedih dan maaf kerana kami berikan perspektif yang mungkin tidak berkaitan dengan anda.

———————————————
“Berniaga dah 7 tahun, tapi sampai sekarang masih tak nampak apa-apa. Sedangkan produk saya ni unik sangat..saya tahu.”

PM seseorang kepada kami.

“Tapi tu lah nak cakap, boleh pesan tak kat Doc, kalau buat kelas ‘tu jangan sampai lewat malam boleh? Susah lah nak balik, rumah jauh…anak kecik lagi.”

Krik..krik..krik…lama juga kami ambik masa untuk fikir apa yang ayat terbaik untuk kami respon PM beliau.

Cuma terfikir sesuatu.

Kami bangga kerana ramai komited untuk belajar cuma kami juga sedih kerana tidak dapat tunaikan hajat beliau untuk habis kelas awal seperti kebanyakan seminar biasa dan kursus di luar sana. Mungkin itu antara sebab kenapa kami Alhamdulillah dapat melahirkan begitu ramai usahawan dan jutawan. Kerana mereka komited menadah ilmu walaupun habis jam berapa pun tanpa komplen.

Ini juga sesuatu yang kami perhatikan yang membezakan di antara orang berjaya atau tidak- ‘attitude’.

Kami ada sekumpulan usahawan dan jutawan yang dimentor di bawah kumpulan khas yang diberi nama Ahli Titanium, setiap kali datang kelas, mereka takkan duduk selagi Dr Azizan Osman tak suruh duduk. Mereka takkan lalu lalang depan guru ikut suka hati. Mereka hanya akan berlari ke tandas dan akan guna jalan yang jauh, hanya bila Dr Azizan Osman buat aktiviti dan minta peserta tulis sesuatu.

Dan, mereka tak pernah mintak Dr Azizan Osman untuk habiskan kelas awal!
Tak pernah..!

Setiap kali Inner Circle Meeting, setiap kali sesi bootcamp bersama Ahli Titanium kelas akan habis sehingga pukul 3.00 pagi dan kelas paginya bermula pada pukul 8.30pagi.

Dan sebab tu agaknya mereka boleh buat ratus ribu hingga juta RM sebulan..!

Ahli Titanium tetap komited untuk hadir, dan ramai yang datang awal sebab nak duduk depan sekali. Nak cakap mereka tak ada anak kecil? Ada…Puan Nur Aini Zolkepeli Pemilik Nurraysa Beauty, sedang sarat mengandung anak keempat dan ada 3 lagi anak kecil di rumah..tetap dia hadir untuk belajar tanpa rungutan.

Tuan Najib Asaddok, isteri sedang sarat dan ada anak-anak kecil di rumah, tetap juga komited nak berguru dan buat tindakan.

Tuan Das Abdul, pengasas bantal Hotel DAG – Walaupun anak kecil beliau demam panas ketika Inner Circle Meeting di Bangkok, Thailand awal tahun dulu, tetap juga beliau tak tinggalkan kelas.

Mungkin itu salah satu faktor kejayaan mereka. Sanggup berkorban untuk perbaiki diri serta kehidupan keluarga. Nak berjaya perlukan pengorbanan beb!

Tanpa pengorbanan, tak ada apa yang anda boleh capai.

Semakin besar pengorbanan, semakin besarlah kejayaan InsyaAllah.

Jika besar impian tapi tak nak berkorban apa-apa, itu namanya berangan kosong!

Di level mana anda berada sekarang, adalah bergantung kepada apa yang telah anda korbankan sebelum ini.

“Ini soal hati la…soal tanggungjawab. You all tak faham benda ni.” PM dia lagi.

Maaf kami cakap, jujur kami juga harap kelas habis awal. Penat berdiri kot dari pagi hingga pagi setiap hari selain melayan bermacam karenah. Kita sama-sama berkorban tinggalkan keluarga demi untuk pastikan lebih ramai anak bangsa berjaya. Team Richworks pun terpaksa tinggalkan baby kecil, emak yang sakit dan keluarga tersayang untuk menjayakan semuanya.

80% dari kejayaan datangnya dari persediaan – sedia nak bekorban! Sediakan jagaan anak, dah tahu nak pergi menuntut ilmu, sediakan diri untuk hadir kelas, sediakan diri untuk jadual yang pack. Itu maksudnya! Bukan nak mintak guru adjust time dia ikut time kita!

Di mana anda berada sekarang bergantung kepada besar mana pengorbanan yang anda pernah berikan Dan pengorbanan sepatutnya tak pernah habis..kerana pada saat kita berhenti berkorban, sebenarnya kita hanya memberhentikan peluang untuk lebih berjaya.

Kami hanya nak beri yang paling terbaik kepada anda. Terpulang kepada anda untuk menerimanya.

Maaf jika ada salah silap kami. Tapi demi beri lebih ilmu kepada yang mahu. Kami komited dan akan berikan lebih banyak lagi Insha Allah.

Teringat kata-kata Mentor kalian- “Kejayaan bukan untuk semua orang, ia untuk mereka yang sanggup lakukan apa sahaja untuk menerimanya. Ilmu adalah salah satu kunci pembuka rezeki.” – Dr Azizan Osman

 

Nak Cakap Jer!

oleh Team Richworks pada 12 March 2018

Decide & Committed To Your Decision. Kejayaan atau Sukses itu apa? Bila kau buat keputusan kau nak capai sesuatu yang kau tak pernah capai walau apapun samada kecil atau besar bagi aku, kemudian kau komited buat apa sahaja yang perlu untuk capai impian atau matlamat tersebut berusaha, cari jalan sampai dapat! Dan kau ulang proses Winning/ capai kejayaan itu berulang ulang kali untuk perkara berbeza! Itu lah perkara yang akan menjadikan kau berbeza dengan LOSER! Mereka yang samada takut berimpian, negatif tentang orang lain yang ada impian atau sakit hati bila tengok oranv lain capai impian mereka dan kau dengki sebab samada kau tak dapat atau hasad dengki persoal kenapa Tuhan beri kat orang tu tapi bukan kau. Most of the time bukan Tuhan tak beri kat kau- semua orang dapat nafas, masa dan akal sama. Tindakan & komitmen serta tahap kemahuan kau yang membezakan banyak antara kita. Tahap iman pun kena usaha bina der….. Hidup jangan berlopak sangat hati tengok kejayaan dan kebahagiaan orang lain sedangkan apa yang kau dapat adalah bermula dari KEPUTUSAN kau. Kau faham ke abang beri nasihat ini? Eh nasihat ini bukan untuk kau. Nasihat ini abang beri untuk ingatan diri abang sendiri yang banyak kelemahan. Kau dah tahap hebat, mana nak terima nasihat…. 

Kau boleh buat benda sama tapi nak hasilnya yang berbeza? Itu namanya gila- kata Albert Einstein.

Kau tak teringin kita upgrade hidup kau dan tahap kewangan kau? Tak berlopak ke hati kau sebab masih main game yang sama? Orang main video game angry bird pun rasa angry lah kalau asyik stuck kat level yang sama….

Kau faham ke abang cakap ni? Tak berlopak hati kau?

 

Kejadian Ini Berlaku Semalam, Di Sebuah Pasaraya..

oleh Team Richworks pada 11 March 2018

Seorang pembantu jualan berusaha nak memberikan yang terbaik kepada pelanggannya yang baru membeli perfume berjenama dan sanggup spend sehingga beribu RM.

Bila dipuji “baiknya awak..” pembantu jualan tu kata, bukan senang nak dapat customer yang sanggup spend banyak macam tu..
“Kita hargai dia… dia ingat kita lohh.. esok-esok di mari lagi bawak kawan-kawan.”

Ini free marketing yang ramai bisnes owner dah kurang amalkan sekarang.

Yang berniaga online, paling susah nak ada interaksi dan bagi personal touch kepada pelanggan. Kata mereka, “dah jual online, nak ada personal touch cemana?”

Kalau niat setakat nak jual.. memang kita tak akan terfikir nak bagi personal touch. Personal touch bukan bermaksud nak kena sentuh tubuh badan, tapi sentuh hati pelanggan dengan servis yang kau bagi!

Masalahnya ada bagi extra servis ke?
Atau bila dah dapat duit dari pelanggan, dah! Lantak pi la hang macam mana…

Dale Carnegie kata “Honest appreciation give results.”

Masalahnya, ramai usahawan/peniaga/founder tak reti nak appreciate pelanggan. Setakat terima kasih je.. korang rasa dah cukup, sedangkan korang tak tahu penghargaan atau appreciation seperti melalui follow up calls/sms dan tanya khabar adalah marketing kos rendah yang boleh buatkan pelanggan korang datang beli lagi berkali-kali.

Berapa ramai dari anda, yang betul-betul hargai pelanggan lebih dari ucapan terima kasih? Berapa ramai pelanggan anda yang datang berkali-kali untuk dapatkan produk dari anda? Berapa ramai yang rekemen kawan-kawan mereka beli dari anda? Ada?

Produk kat dunia ni, tak banyak beza dan hampir sama je kebaikannya. Kau buat produk super bagus pun, esok lusa orang lain tiru juga… cara nak menang, dengan kos rendah hanya dengan tunjukkan APPRECIATION anda kepada pelanggan. Tunjukkan anda CARE dan serius nak bantu mereka..

“Nak dapat pelanggan susah ooo… dah dapat satu mesti jaga baik-baik ma..” kata jurujual perfume tu lagi..

Kata Dr Azizan dalam Program Millionaire Marketing Mastery “Korang berbelanja besar untuk buat marketing sebab nak dapatkan pelanggan, tapi apa korang buat untuk ikat mereka terus jadi pelanggan setia anda, dan datang berkali-kali dan beli banyak lagi dari anda?

Cer fikir jap malam ni sebelum start berniaga esok.. Ada AHA moment? Komen AHA.. kat bawah ni..

 
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start