Nafas Baharu Malaysia Sambut Merdeka Ke-61

oleh Team Richworks pada 29 June 2018


Tanggal 31

Bulan lapan lima puluh tujuh

Merdeka! Merdeka!

Tetaplah merdeka

Ia pasti menjadi sejarah…

Bait-bait lirik yang dinyanyikan Allahyarham Sudirman ini sentiasa melekat di hati saya tatkala munculnya bulan kemerdekaan pada tarikh 31 Ogos setiap tahun. Nyanyian yang selalu didendangkan di corong-corong radio ini tetap menjadi yang pertama dialunkan untuk mengingati hari kemerdekaan biarpun banyak lagu-lagu patriotik lain yang didendangkan.

Seingat saya, lagu patriotik yang wujud sejak dari dulu hingga sekarang ini yang membuatkan kita bangga menjadi anak Malaysia. Merantau lah sejauh mana pun ke negara yang ada di seluruh dunia ini, Malaysia tetap menjadi yang pertama bertakhta di hati. Betul lah orang cakap, hujan panas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri.

Apa lagu-lagu patriotik yang bersemadi di hati anda? Standing In The Eyes Of The World nyanyian Ratu Rock Malaysia, Ella; Warisan nyanyian Allahyarham Sudirman; Negaraku – Faizal Tahir, Joe Flizzow, Atlimet dan SonaOne dan pelbagai lagi lagu patriotik yang dimainkan ternyata menyemarakkan lagi semangat kemerdekaan kita sebagai rakyat Malaysia. Dari lagu-lagu ini jugaklah, semangat kita berkobar-kobar untuk meraikan setiap kedatangan 31 Ogos setiap tahun. Betul betul?

Kibaran Jalur Gemilang jelas kelihatan di merata-rata tempat sekarang. Kita boleh lihat bendera Malaysia berkibar megah di rumah, bangunan, pejabat, kenderaan dan pelbagai lagi tempat yang boleh dijadikan tanda kemegahan jalur gemilang negara tercinta.

Cuba anda renungkan kembali, negara kita sudah mencapai kemerdekaan ke-61 tahun. Satu tempoh yang agak ‘tua’ untuk kita ingati perjuangan nenek moyang kita dahulu yang menyelamatkan Tanah Melayu ketika dijajah oleh penjajah. Kini, Malaysia bangkit! Tanda kebebasan kita dari cengkaman penjajah. Merdeka dari penjajah Portugis, Belanda, British, Jepun yang terakhir adalah British. Dan kerana inilah kita seharusnya bersemangat menghargai pejuang negara kita ni sampai bila-bila. Betul betul?

Malaysia semakin dikenali di mata dunia. Ya, ia adalah bumi bertuah. Sejak mencapai kemerdekaannya pada tahun 1957, tanah air kita ini semakin lama semakin terkenal dari segala aspek kehidupan. Dengan keharmonian pelbagai kaum dalam negara, saya pasti, kemerdekaan ke-61 yang bakal disambut pada tahun ini merupakan tahun yang istimewa.

Ditambah pula dengan tampuk pimpinan kerajaan baharu Pakatan Harapan, saya pasti Sambutan Hari Kebangsaan 2018 kali ini disambut dengan penuh bersejarah dan istimewa. Dengan tema ‘Sayangi Malaysiaku’, Putrajaya menjadi pilihan sebagai lokasi sambutan pada 31 Ogos nanti bagi meraikan kerajaan baharu pimpinan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri ke-7 ini di pusat pentadbiran kerajaan persekutuan.

Kerajaan pilihan rakyat ini akan memastikan kegemilangan baharu akan dilakar dan dikecapi oleh semua rakyat dari sekarang dan seterusnya pada masa hadapan. Kerajaan dah baharu. Anda pulak bagaimana? Adakah masih kekal di takuk lama? Atau masih tercari-cari apa benda yang perlu dilakukan dalam hidup? Fikir-fikirkan.

Apa erti merdeka kepada anda?

Anda jangan fikir setakat mengibarkan bendera Malaysia, lepak mamak ajak Ah Chong, ajak Ravi sembang-sembang minum kopi dah cukup merdeka dah. Kalau setakat sembang kencang kat kedai kopi tu baik kau duduk rumah bercucuk tanam. Dapat jugak hasilnya nanti.

Adakah kita masih sanggup biarkan hidup kita sama saja tahapnya dari dulu sampai bila-bila? Ini masa kita untuk memerdekakan diri kita daripada dibelenggu masalah hidup dan tahap hidup biasa-biasa bertukar kepada luar biasa.

Come on! Anda dah pun mencapai tahap kematangan tinggi dan mampu membuat sesuatu keputusan dalam hidup dengan penuh kebijaksanaan. Berfikir secara bebas. Berfikir secara waras. Buat keputusan yang mampu ubah hidup anda! Jangan sekadar yes yes yes di mulut jer. Bangkit dan lawan sikap malas anda tu. Fight for your life. Fight for your future.

Adakah anda sedar, sama ada anda sendiri ini betul-betul mencapai tahap kemerdekaan? Mari kita lihat 3 tanda-tanda jiwa dan fikiran anda dah mencapai kemerdekaan

  1. Pengalaman luas, mampu untuk maju ke hadapan malah dapat memandu yang lain ke arah kemajuan

Anda sedar hidup anda tak ke mana. Masih di takuk lama. Anda tak mahu berada di tahap yang sama sepanjang masa lalu anda bangkit dan mula bertindak untuk mengecapi impian yang hendak dicapai.

Berbekalkan pengalaman yang luas, anda mula cabar diri untuk melakukan sesuatu yang boleh meningkatkan taraf ekonomi hidup anda. Dengan erti kata lain, anda ingin capai kemerdekaan dalam diri sendiri dan juga memacu keluarga anda untuk sama-sama menggapai impian itu.

Adakah impian itu boleh dicapai? Ya boleh! Jika anda mampu bertindak cepat dan berada di landasan yang tepat.

  1. Membebaskan diri daripada cengkaman budaya yang boleh menghancurkan pembangunan insan dan negara

Anda tak hiraukan benda-benda negatif yang berlaku di sekeliling anda. Contohnya, geng keyboard warrior yang tak habis-habis mengecam dan menaip kata-kata yang boleh menghancurkan pembangunan diri anda dan juga negara. Asal ada jer isu yang timbul, geng ni mula ‘gatai tangan’ untuk menaip dan mengecam.

Anda adalah orang yang sentiasa maju ke hadapan dan membebaskan diri daripada dibelenggu dengan orang-orang yang hanya pandai bercakap, pandai condemn tapi tak sedar akan diri mereka yang tak pernah berubah untuk ke arah yang lebih baik.

  1. Memerdekakan keluarga dan rakan-rakan rapat ke arah yang lebih baik

Anda sentiasa berfikiran positif dan mengajak ahli keluarga dan rakan seperjuangan anda untuk berada dalam circle yang positif. Anda tak hiraukan anasir-anasir jahat yang ‘merasuk’ dan ‘menghasut’ anda ke arah yang tidak baik.

Anda sedar, dengan kemerdekaan yang wujud dalam diri, anda boleh mengajak mereka untuk berubah dan ubah kehidupan ke arah yang lebih baik. Anda menghayati makna merdeka itu dengan mengatakan ‘tidak’ kepada perkara-perkara yang tidak sihat dan negatif.

Anda juga tidak segan silu untuk mengajak orang ramai supaya memerdekakan keluarga masing-masing dengan mengejar impian dan memperoleh rezeki yang halal daripada perniagaan yang dijalankan.

Kemerdekaan pada setiap diri manusia adalah apabila mereka dipandu oleh akal yang sihat dan jiwa yang bersih. Kemerdekaan diri sebenar juga merujuk kepada diri yang bebas dari pengaruh-pengaruh sifat-sifat buruk yang sentiasa menarik manusia ke jurang kemusnahan.

Ayuh bangun! Dan sama-sama kita bangkit memerdekakan diri kita sendiri. Jangan dikenang peritiswa lama yang boleh membantutkan kemerdekaan dalam diri.

Anda perlu bersemangat melawan perkara-perkara yang boleh menjadikan diri anda penjajah! Teruskan hidup dengan mencari dan belajar benda baharu. Realisasikan impian anda. Anda mampu mengubahnya! Inilah nafas baharu mencapai kemerdekaan ke-61! Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-61 Malaysia!

Sayangi Malaysiaku #kitapunya

 

Bukan Mudah Jadi Wanita Namun Percayalah Anda Adalah Wanita Besi

oleh Team Richworks pada 29 June 2018

Jadi wanita bukanlah mudah. Pelbagai tanggungjawab yang terpaksa digalas oleh wanita terutamanya pada mereka yang menjadi usahawan. Mereka perlu pikul tanggungjawab sebagai isteri, ibu, anak, kakak atau adik serta bos. Bukan tu jer, bertambah sedih apabila mereka perlu berhadapan dengan pelbagai kata nista atau hinaan dari orang terdekat bila gagal atau tidak berjaya. Itulah cabaran yang saya lihat berlaku di kalangan usahawan wanita muda hari ini.

Sebagai seorang rakan atau ahli keluarga, kita sepatutnya lebih memahami dan memberi sokongan kepada mereka. Dan bukannya mencaci dan menghina jika mereka gagal dalam hidup.

Penat nak puaskan hati semua orang ni. Betul betul? Kalau dulu jadi suri rumah pun ada orang mengata. Mana taknya, “Kau duduk di rumah goyang kaki jer kan. Bestnya jadi macam kau. Untung sangat!” Walhal di belakang, kau kutuk dia, kau cakap pulak, “Ada degree tapi duduk rumah jer…ruginya, belajar tinggi-tinggi tapi terperap kat rumah jaga anak.” Kau nak apa sebenarnya ni? Tak habis-habis nak membawang. Ada jer benda nak mengata!

Susah nak tutup mulut mereka yang suka mengecam ni. Mereka merasakan mereka lah orang hebat dan terbaik dalam hidup! Namun cuba anda perhatikan, apakah tindakan yang mereka buat? Apakah hasil yang mereka dapat selain menjadi ‘makcik bawang’? Ada ker ada?

“Your circle should want to see you win. Your circle should clap loudly when you have good news. If not, get a new circle.” Faham sesuatu? Ini bermaksud, jika anda mempunyai orang sekeliling yang memberikan sokongan terhadap anda, maka anda berada bersama orang yang baik dan sentiasa menyokong anda tak kira semasa anda jatuh atau ketika anda berjaya. Dan jika sebaliknya yang terjadi, maka anda boleh ‘angkat kaki’ dan cari circle yang lebih baik dan positif.

Lebih 65% peratus usahawan yang saya bimbing adalah di kalangan wanita. Cuma saya lihat, advantage terbesar ramai wanita adalah kemahuan yang tinggi, sanggup turunkan ego dan belajar. Komitmen mereka dalam menjayakan sesuatu lebih kuat. Mereka lebih tinggi rasa bertanggungjawab untuk ubah nasib keluarga, bantu suami (walaupun ada yang suaminya penentang nombor satu usaha mereka) dan mereka sanggup berkorban untuk anak-anak.

Peningkatan golongan wanita dalam bidang keusahawanan ini menunjukkan kesungguhan dan kematangan mereka dalam mengendalikan perniagaan. Dan menurut bekas Penasihat Pembangunan Keusahawanan dan Ikhtisas Wanita di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil dalam laporan Bernama pada 19 April 2018 berkata, penglibatan wanita dalam bidang keusahawanan dijangka meningkat kepada 23 peratus menjelang 2020. Dari laporan ni pun kita dah boleh tahu bahawa, wanita memang dah tak boleh duduk diam. Setuju setuju? Dan disebabkan ini jugaklah ramai wanita yang hadir ke program Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan (IMKK) untuk masing-masing ubah hidup untuk membantu keluarga mereka.

Namun begitu, masih ramai wanita (bukan semua) lemah dalam membina bisnes apabila mereka tidak fokus, tidak ada ilmu yang menyebabkan keputusan mereka berubah-ubah. Bukan tu jer, mereka juga mudah terpengaruh dengan gosip serta kawan yang dalam diam nak ‘bunuh’ mereka. Ditambah pulak dengan hati yang berbolak balik dalam membuat sesuatu bila tidak ada ilmu dan orang yang bimbing, serta tidak dapat kawal wang dengan baik. Jadi macam mana nak jadi usahawan yang berjaya?

Belum campur ujian dan cabaran dari pasangan hidup dan keluarga. Sebab itu ramai usahawan wanita yang kami bimbing, mereka lebih komited dan akhirnya lebih cepat dapat tingkatkan bisnes serta tahap kewangan mereka. Wanita, mereka adalah komited, dengar cakap, nak capai freedom atau more time, money dan ada impian untuk diri serta keluarga. Besar impian mereka. Dan disebabkan ini mereka lebih bersemangat dalam menjalankan perniagaan!

Lelaki bukan tak bagus. Tapi ramai lebih pentingkan ego, rasa hebat dan bongkak walaupun sebenarnya duit dalam akaun bank kosong dan kontang. Lepas tu selalu nak kena pinjam dengan wanita – isteri atau mak (Bukan semua).

Mereka lebih rela nampak bergaya tapi papa serta mereka tidak mahu belajar sebab konon tak nak nampak poyo. Lebih rela stay bodoh dari kena kutuk dengan kawan-kawan sebab pergi seminar. Tapi bila dia hadir seminar dan belajar kemudian bisnes meningkat, kawan-kawan dia tu juga yang akan datang nak pinjam duit atau ajak berjoli. Dia pula bodoh, ikut kan sahaja. haa…nampak sesuatu?

Jadi, wanita-wanita di luar sana nak masih berkira-kira nak ubah hidup tu, better you start now! Ambil tindakan segera. Kau hidup jangan ikut cakap orang. Capai cita-cita kau tu. Daripada kau dengar cakap-cakap orang yang tak ingin nak berjaya tu, lebih baik kau mulakan bisnes sekarang. Jom kita lihat apa 5 Tips Kejayaan Bagi Wanita Yang Nak Mulakan Bisnes Sendiri:

1) Jangan takut buat salah

Bila dah jadi seorang usahawan ni, mustahil kalau anda tak melakukan kesalahan. Betul betul? Inormal  untuk setiap manusia itu melakukan kesalahan. Dan dari kesalahan tu jugaklah anda akan pelajari sesuatu. Kalau tak ada kesalahan, bagaimana anda nak improve bisnes anda? Setuju?

2) Belajar dan cari ilmu

Jangan bersikap bodoh sombong. Belajar, belajar dan terus belajar jika anda mahu bisnes anda terus maju. Cari mentor yang boleh ajar anda untuk berbisnes. Dan tanya dengan orang yang betul.

Bak kata pepatah, malu bertanya sesat jalan. Kalau anda nak terus sesat, teruskan dengan sikap malu anda itu. Memang tak ke mana bisnes anda! Banyakkan membaca jugak. Tapi kalau membaca jer, tapi tak ada action, memang tak kemana bisnes anda tu.

3) Jaga hubungan dengan Allah SWT dan dengan orang lain

Rezeki datang dari Allah SWT. kalau anda berbisnes juta-juta pun, tapi anda lalai dan lupa denganNya, lama kelamaan bisnes tu akan ada yang tak kena. Mungkin bisnes jadi lingkup, duit akan rasa tak cukup dan sebagainya. Jadi sebagai umat Islam, tunaikan perintahNya.

Selain itu, jaga lah hubungan anda dengan orang lain juga. Contohnya, ahli keluarga dan juga rakan-rakan anda. Dengar seperti remeh, namun percayalah, hubungan yang anda jaga ini pasti akan membuahkan hasil. Anda sendiri akan nampak kelebihannya.

Mereka ini yang akan membantu dan menyokong anda. Namun seperti saya katakan tadi, cari circle orang yang sentiasa menyokong tindakan anda dan positif kerana circle ini bermula dengan diri anda sendiri.

Jika anda positif dan sentiasa jaga hubungan, anda akan dapat rakan-rakan yang sama dengan perwatakan seperti anda. Jadi, jangan takut untuk mengambil langkah pertama.

4) Bersabar dan tetapkan gol anda

Berbisnes tidak akan mengambil masa yang singkat untuk berjaya. Betul betul? Ia memerlukan proses satu persatu seperti menaiki tangga untuk sampai ke puncak. Jadi anda perlu bersabar, dan terus tetapkan gol dalam jangka pendek dan jangka panjang anda. Pelan bisnes anda sebaiknya dan jalaninya dengan penuh kesabaran kerana setiap kepahitan itu pasti ada manisnya.

5) Tahu market anda

Sebelum memulakan bisnes, anda perlu tahu apa target market anda. Jika anda abaikan perkara ini, anda mungkin tiada peluang untuk memulakan dan mengembangkan bisnes anda. Peluang akan jadi tinggi jika anda tahu target market anda.

Jadi kepada wanita-wanita yang masih takut-takut untuk bertindak, jom bertidak sekarang. Sampai bila anda nak jadi ‘penonton’ lihat kejayaan orang lain saja? Rebut peluang keemasan anda. Jangan bazirkan masa. Wanita lain boleh berjaya, takkan anda tak boleh berjaya. Dan jangan cakap kosong saja. Cakap perlukan tindakan. Tindakan takkan berlaku jika anda masih duduk di rumah tanpa melakukan apa-apa! Ramai pelajar-pelajar saya berjaya, mengapa tidak anda? Mungkin anda salah seorang bakal jutawan yang saya nanti-nantikan. Bertindak sekarang.

Tough time won’t last. Susah-susah dulu tak apa. Senang-senang kemudian. Short term pain, long term gain. -DAO-

 

‘Tax Holiday’ – Apa yang Usahawan Perlu Tahu.

oleh Team Richworks pada 27 June 2018

‘Tax Holiday’ atau Cuti Cukai adalah satu tempoh di mana cukai GST ditetapkan pada kadar sifar, berbanding 6% sebelum ini. Mengapa ini berlaku? Ini adalah demi untuk Kerajaan Baru menunaikan Manifesto Pilihanraya ke arah pemansuhan cukai GST.

Di dunia ini, menariknya, hanya Malaysia yang pernah melaksanakan polisi seperti ini. Namun di dalam rasa gembira yang ramai usahawan rasakan apabila tempoh Tax Holiday ini berlaku, ada beberapa perkara penting yang perlu diambil perhatian. Sebab jika tidak sedar tentang maklumat ini semua, usahawan boleh terjerat di sebalik kegembiraan yang sedang dinikmati sepanjang tempoh Tax Holiday ini.

1) Akta GST masih belum dimansuhkan sepenuhnya. Penguatkuasaan pun masih berjalan. Sebagai usahawan anda masih perlu hantarkan borang GST-03 bila tiba masa yang sepatutnya. [setiap 1 bulan atau 3 bulan]. Dan Tax Invoice pun masih perlu dikeluarkan kepada pelanggan dengan kadar GST 0%.

2) Akta GST belum dimansuhkan kerana ada proses yang Kerajaan perlu lalui untuk memansuhkan GST dan mengaktifkan SST. Buat masa ini akta ini belum dibahaskan untuk dimansuhkan di peringkat Parlimen jadi disebabkan itu Akta GST masih berkuatkuasa.

3) Kerajaan menjangkakan ‘Tax Holiday’ akan berlangsung selama 3 bulan. Tapi, tempoh sebenarnya sukar untuk kita jangkakan kerana ada banyak proses yang pihak kerajaan perlu lalui untuk memansuhkannya. Ianya perlu melalui proses kelulusan di peringkat Dewan Rakyat, Dewan Negara sebelum dimeterai sepenuhnya oleh Yang Di Pertuan Agong.

4) Sebelum proses pemansuhan GST, mereka yang berdaftar dengan GST perlu melalui proses pembatalan pendaftaran GST. Ini kelak akan dimaklumkan oleh pihak Kastam, tapi kami maklumkan terlebih dahulu kepada anda untuk anda bersedia dengan proses ini. Jadi sebelum nombor pendaftaran GST anda dibatalkan, harus siap siaga . Pastikan semua rekod anda sepanjang GST dijalankan tersusun rapi, sebab jika ada kekurangan dan ditemui oleh pihak Kastam, anda perlu sedia untuk membayar denda atau bayar semula cukai GST yang terkurang bayar ke pihak Kastam. Jadi hati-hati ya!

5) Jangan pula keliru ya. Tax Holiday hanya melibatkan cukai GST sahaja. Cukai-cukai lain terutama Cukai Pendapatan LHDN tiada tempoh cuti ya! Jangan pula salah faham dan tidak bayar Cukai Pendapatan anda pula. Gagal bayar Cukai Pendapatan- dendanya boleh jadi lebih berat.

6) Jadi, sementara tempoh Tax Holiday ini sedang berlangsung, pada masa inilah waktu yang terbaik untuk anda jaga betul-betul Cashflow bisnes anda. Jana sebanyak mungkin ‘Sales’ sebab waktu ini kuasa membeli pengguna lebih besar disebabkan tiada lagi caj GST dan dalam masa sama anda juga patut boleh berunding harga dengan pembekal untuk kurangkan kos belian anda. Ingat, yang paling penting di dalam bisnes adalah sentiasa jaga tahap Cashflow anda.

Itu yang jadi penentu kelangsungan anda di dalam menjalankan perniagaan!

===================================================================================

Nota Cukai tambahan:

1) Untuk Cukai Pendapatan LHDN, tarikh untuk anda hantarkan borang B [Individu yang menjalankan perniagaan – Enterprise: Sole Propriertorship atau Partnership] adalah pada 30 Jun 2018. Namun jika anda menghantar Borang B tersebut menggunakan sistem e-filing LHDN, tarikh akhir menghantar borang dan membuat bayaran cukai tertunggak adalah pada 15 Julai 2018.

2) Jadi jika anda menjalankan perniagaan Enterprise, pastikan anda tidak terlepas tarikh akhir ini. Jika anda masih kurang arif dan perlukan bantuan, segera lantik Akauntan atau Agen Cukai berdaftar untuk bantu anda hantar dan bayar cukai ini sebelum tiba tarikh penutupnya.

 

Wanita Dan Perniagaan: 5 Pengasas Produk Kongsi Cerita Bagaimana Mereka Bermula

oleh Team Richworks pada 27 June 2018

Setiap orang yang berjaya pasti ada permulaan yang hebat, cabaran yang besar dan semangat yang kuat yang ada dalam diri mereka.  Menjadi pengasas produk atau jenama terkenal adalah idaman ramai orang.  Tapi ramai yang tidak pasti apakah langkah pertama yang mereka perlu ambil, apakah cabaran yang akan dihadapi dan bagaimana mereka lalui semua cabaran dan halangan sehingga menjadikan mereka terkenal.

Kali ini kami nak kongsikan dengan anda bagaimana 5 wanita #AnakDidikDrAzizan yang juga pengasas jenama terkenal di Malaysia ini memulakan bisnes dan apa cabaran yang mereka lalui.

Nur Aini Zolkepeli – Nurraysa Beauty

Siapa yang tak kenal Pegasas produk kecantikan Nurraysa Beauty?

Puan Nur Aini Zolkepeli berasal dari Trengganu dan menetap di Kuantan, Pahang. Pada awalnya, beliau cuba-cuba berniaga rumpai laut dengan modal RM500, yang dipinjam dari duit gaji suami.  Suaminya ketika itu adalah seorang pemandu lori.

Bisnes rumpai laut yang pernah viral suatu masa dulu, berkembang baik sehinggalah pada satu masa muncul terlampau ramai pesaing yang menyebabkan harga rumpai laut jatuh.  Masa itu muncul idea untuk buat sabun kecantikan dari rumpai laut.  Dan, dari dapur rumah sendiri, Puan Nur Aini mula membuat sabun, paketkannya dan jual.  Dari situ salesnya mula meiningkat ke RM8,000 – RM10,000 sebulan.

Bukan senang beliau nak bermula dan nak kekal berada dalam pasaran produk kecantikan.  Setiap hari muncul sahaja pesaing baru disamping nak bersaing dengan jenama yang lebih terkenal dan datangnya dari luar negara. Tapi dengan komitmen yang beliau berikan dan usaha yang kuat serta tak jemu belajar dan cari ilmu membuahkan hasil yang baik.  Kini, di mana-mana sahaja anda boleh tengok wajahnya di billboard di tepi-tei jalan dan dari bisnes kecil kini dah menjadi sebuah empayar produk kecantikan dengan memiliki lebih dari 2000 agen berdaftar di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura.

Siti Khawa Jannah – Rempah Mak Siti

Rempah Mak Siti – Satu jenama yang sudah sebati di kalangan surirumah dan tukang masak dan sentiasa berada di kebanyakan rumah dan isi dapur rakyat Malaysia.  Puan Siti Khawa Jannah adalah anak kepada pengasas Rempah Mak Siti.

Orang kata menjadi anak founder adalah satu anugerah! Di saat orang lain bergelut nak mulakan perniagaan tapi bagi mereka, lahir-lahir saja bisnes dah ada untuk mereka.  Tapi ramai yang tak tahu betapa mereka terpaksa bergelut untuk mengembangkan bisnes milik keluarga mereka ini.

Puan Siti dulu selalu tertekan kerana di bahunya terpikul harapan dan beban untuk memajukan bisnes keluarga sedangkan beliau tidak mempunyai pengalaman.  Selepas beliau habis belajar dan terjun dalam dunia bisnes keluarga, keadaan bisnesnya adalah tidak tentu arah.  Berlaku penyelewengan di kalangan pekerja dan ramai pekerja yang tidak percaya kemampuannya.

Alhamdulillah dengan ilmu serta komitmen menghadiri program anjuran Richworks, azam yang kuat dan tindakan yang berterusan, Puan Siti Khawa Jannah dah berjaya bawa bisnesnya lebih jauh dan meluaskan pasaran ke seluruh Malaysia dan juga memasuki pasaran Asia.

 Siti Fatimah Abd Samat – Sabella

Kerana nak bantu suami, Puan Siti Fatimah sanggup berusaha keras mengambil upah menjahit pakaian dan langsir.  Ketika itu suaminya bekerja sebagai Pelukis Pelan dan dengan pendapatan sebanyak RM2500 sebulan masih tak cukup untuk menampung kehidupan mereka.  Mereka masih dikira sebagai miskin bandar.

Ada kalanya, mereka tak mampu nak belikan susu kepada anak sehingga terpaksa membancuh susu pekat untuk diberrikan kepada anak tersayang.  Ini antara sebab kenapa Puan Siti Fatimah nekad untuk berniaga.  Dengan bakat menjahit dan berbekalkan satu mesin jahit, Puan Siti Fatimah mula aktif mengambil tempahan. Lama kelamaan ramai pelanggan memberikan maklumbalas positif kepada hasil tempahan.  Dari situ mula wujudnya jenama Sabella, iaitu jenama pakaian wanita muslimah.

Melihat ketekunan beliau, suaminya sanggup berhenti kerja demi nak membantu isterinya.  Walaupun perniagaan mereka baru berusia setahun lebih tapi jenama Sabella dah makin dikenali sehinggakan mampu membuat jualan mencecah 6 angka sempena Hari Raya.  Kini beliau dah memiliki kilang sendiri dengan 20 orang pekerja.

Zuraida Jaafar – Wedding By Emma

Setiap hari memaksa diri untuk bangun pagi dan pergi kerja hanya untuk kejar gaji bulanan bukanlah sesuatu yang menggembirakan Puan Zuraida.  Beliau pernah bekerja sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan dengan gaji sekitar RM2500 sebulan.  Setiap hari beliau dan suami berulang-alik menaiki skuter ke tempat kerja kerana nak jimat minyak dan setiap hari terpaksa budget makan RM10 sahaja.

Bakat dan minat dalam bidang penyediaan perkahwinan menyebabkan Puan Zuraida mula berjinak-jinak dalam bisnes.  Bermula dari mengambil tempahan kecil-kecilan, dan dengan kreativiti yang menarik minat pelanggan, perniagaan kecilnya mula mendapat kepercayaan dan semakin berkembang. Dan semenjak beliau hadir ke Program Richworks, beliau lebih tahu bagaimana nak muncul di media sosial dan membina jenama.

Kini Wedding by Emma, perniagaan penyediaan pelamin perkahwinan milik Puan Zuraida sangat terkenal dikalangan selebriti tempatan dan beliau juga menerima tempahan untuk Perkahwinan Di Raja.

Noraida Aznita Azizan – Sambal Garing Che’ Noor

Berasal dari keluarga yang susah bukan menjadi titik noktah bagi kejayaan Puan Noraida Aznita.  Beliau yang mahu mengubah nasib keluarga mula suka berniaga di zaman belajar di institut pengajian tinggi.  Ketika itu, beliau terlibat dengan banyak jenis perniagaan dan dah mampu ada pendapatan sendiri.  Malangnya, keterujaan beliau dalam membina bisnes menyebabkan beliau gagal dalam pelajaran dan mengecewakan hati ibu bapanya.

Bermula dari situ, beliau jadikan kegagalannya satu faktor untuk beliau berjaya dalam bisnes. Hasil dari duit simpanan dan sokongan suami beliau bermula dengan membuka sebuah restoran. Sehingga satu tahap di mana restorannya dah statik dan tak boleh buat lebih banyak pendapatan menyebabkan beliau terfikir untuk cari ilmu.

Bila dah ada ilmu, mulalah macam-macam idea muncul sehingga terhasil produk Sambal Garing Che’ Nor yang boleh didapati di kios-kios stesyen minyak seluruh Malaysia.

 

Belajar sesuatu dari perkongsian 5 wanita ini?  Setiap kejayaan bermula dari satu langkah kecil.  Yang penting, mula melangkah sekarang.

 

Jualan Berkurang Selepas Musim Raya? Betul Ke? 8 Perkara Usahawan Boleh Buat Selepas Raya.

oleh Team Richworks pada 27 June 2018

Cuti raya dah habis. Anak perantau dah mula balik ke bandar.  Anak-anak dah kembali ke sekolah. Kampung dah sunyi semula.  Jalan dah kembali sesak mengikut waktu puncak. Bisnes anda macam mana?

Ramai usahawan percaya orang ramai atau pelanggan akan kurang berbelanja selepas raya kerana mereka dah buat perbelanjaan besar semasa musim perayaan dan sekarang mereka mahu berjimat cermat. Betul ke? Atau orang masih membeli tapi mereka tak membeli dari anda saja?

Apa yang kami nampak, kesilapan usahawan biasa buat ialah mereka mengurangkan aktiviti promosi dan pemasaran selepas raya.  Hasilnya, memang lah tak ada orang membeli dari anda sebab pelanggan lebih suka nak beli dari peniaga yang memberikan pelbagai promosi kepada mereka selepas raya. Berikut kami senaraikan 8 perkara yang usahawan boleh buat selepas raya untuk terus pastikan pelanggan berurusan dengan anda.

1) Kupon Diskaun Selepas Raya

Berikan kepada pelanggan anda harga diskaun yang hanya sah pada satu jangkamasa selepas hari raya.  Dengan cara ini mereka akan rancang untuk berbelanja dan dapatkan diskaun harga selepas raya.

2) Promosi ‘Tax Holiday’

Tax Holiday, atau tempoh harga tanpa cukai masih berkuatkuasa sehingga September ini. Ini adalah masa terbaik untuk anda mengadakan promosi harga tanpa cukai atau ‘Tax Holiday Promotion’ untuk menggalakkan mereka membuat pembelian.

3) Berikan penghargaan

Anda pasti dah ada database pelanggan yang membeli belah dengan perniagaan anda ketika musim raya.  Apa kata anda tunjukkan penghargaan anda kepada mereka dengan memberikan ucapan melalui sistem SMS atau menjemput mereka untuk sesi preview produk atau keluaran baru selepas raya.

4) Postkan testimoni

Semasa jualan raya, anda mungkin dah ambil banyak gambar pelanggan anda dan minta mereka postkan gambar mereka ketika raya bersama produk anda.  Jadi selepas raya, anda boleh gunakan gambar-gambar ini sebagai testimoni untuk anda muat naik di Media Sosial anda. Dengan cara ini akan membantu meningkatkan kepercayaan kepada perniagaan anda.

5) Adakan majlis komuniti

Anda juga boleh mengadakan majlis komuniti seperti adakan rumah terbuka raya bersama anak yatim, rumah kebajikan, rumah orang-orang tua dan lain-lain.  Acara seperti in iselalunya menarik perhatian orang ramai untuk ambil tahu tentang perniagaan anda di samping ianya satu perkara baik yang anda sebagai usahawan boleh lakukan.

6) Optimakan penggunaan content marketing

Ketika musim raya, anda mungkin terlalu sibuk untuk menghasilkan content yang bagus untuk Media Sosial anda.  Anda mungkin perasan, kempen yang anda buat semasa musim perayaan menyebabkan follower Media Sosial anda semakin bertambah. Apa yang anda perlu buat ialah hasilkan content yang bagus untuk ‘engagement’ bersama follower anda supaya mereka terus kekal menjadi follower anda selepas musim perayaan.

7) Lancarkan produk baru

Jangan biarkan pelanggan anda sejuk dan mula melupakan anda. Anda boleh saja melancarkan produk baru selepas raya atau produk kesinambungan selepas produk yang anda lancarkan semasa raya.  Contoh, jika ketika musim raya anda dah lancarkan fesyen raya yang tradisional dan klasik, mungkin selepas raya anda boleh lancarkan fesyen yang lebih casual yang sesuai untuk rumah terbuka.

8) Hargai kakitangan anda

Semasa musim perayaan, ramai kakitangan anda terpaksa bekerja lebih masa, atau lebih kuat dari biasa.  Antara perkara yang anda boleh buat  selepas raya ialah mengadakan satu sesi penghargaan kepada kakitangan anda dan anda boleh muat naikkannya di Media Sosial, buat Live di Facebook dan Instagram dan ini akan membuatkan pelanggan anda lebih menghargai anda sebagai peniaga yang sangat prihatin.

Persepsi negatif anda tentang “pelanggan kurang berbelanja selepas raya” hanya akan menyebabkan anda malas nak buat sebarang aktiviti.  Jangan biarkan pelanggan anda lupakan anda selepas raya.  Pastikan anda terus hangatkan perniagaan anda dan jadikan pelanggan anda terus kekal bersama-sama anda.

 

 

7 Soalan Utama Usahawan Perlu Tanya Bila Bisnes Dah Mencapai Usia 5 Tahun.

oleh Team Richworks pada 27 June 2018

Bisnes anda dah capai usia 5 tahun? Tahniah..!

Bukan senang untuk sesebuah bisnes mencecah usia 5 tahun. Di Amerika Syarikat, sebuah negara yang ramai penduduk, dengan ekonomi yang bergerak maju, persaingan yang banyak dan permintaan yang tinggi, setiap 1 dari 12 bisnes yang dibuka tak kan mampu untuk bertahan pada tahun pertama.  Dan kalau bertahan pun, hanya 80% sahaja yang mampu bertahan lebih dari 3 tahun.

Tapi walaupun bisnes dah lama jangan mudah selesa dengan keadaan anda dan mudah nak lepas tangan dari menguruskan bisnes.  Kami sekadar nak pesan, ramai usahawan yang sudah bina bisnes lebih dari 5 tahun akan mula mahu kurangkan pembabitan dalam bisnes, sehingga terlepas pandang beberapa perkara. Antara yang utama anda kena tanya diri anda ialah adakah anda yakin struktur dan sistem bisnes anda dah sangat kuat, sehingga anda dah tak perlu berada langsung di dalam bisnes dan boleh lepaskannya untuk diuruskan oleh orang lain.

Sempena pencapaian anda berniaga selama 5 tahun atau lebih, apa kata anda duduk sekejap dan fikirkan tentang 7 soalan penting yang anda perlu tanyakan kepada diri sendiri dan team anda.

1) Adakah ‘Business Model’ anda masih relevant?

Setelah anda berjaya membina bisnes selama 5 tahun, adakah anda masih nak gunakan ‘business model’ yang sama?  Adakah anda rasa ianya masih relevan atau perlu dilihat semula.  Jika anda mengambil bisnes lain atau dari luar negara untuk anda jadikan ‘business model’ dan contoh, anda juga mesti nak cek perkembangan bisnes mereka. Adakah keadaan mereka sekarang adalah seperti yang anda mahu terjadi kepada bisnes anda 5 tahun akan datang.

Bagaimana sistem dan struktur bisnes anda? Adakah semakin tersusun, dah ada Standard Operating Procedure atau masih lagi kelam kabut?

2) Adakah team anda cukup kuat?

Jangan mudah lepas tangan.  Kesilapan ramai orang dalam bisnes ialah, bila bisnes dah boleh buat duit, anda cepat nak rehat dan biarkan team yang uruskan bisnes.  Bagus jika anda dapat latih dan bina team yang mampu kendalikan bisnes tanpa anda perlu ada dalam bisnes.  Tapi berapa yakinkah anda, team anda mampu melakukannya.?

Sudahkah anda namakan, atau nampak barisan ‘key leaders’ dalam organisasi perniagaan anda yang mampu membantu membawa perniagaan anda ke arah yang anda impikan dan seterusnya capai matlamat yang anda mahu? Kalau anda pun tak jelas dengan apa yang anda mahu, mereka pun pasti tak jelas juga..

3) Adakah ‘distribution channel’ anda kukuh?

Bila bisnes dah mencapai usia 5 tahun, anda perlu fikir tentang ‘distribution channel’ yang anda ada.  Adakah ianya mencukupi? Adakah ianya perlu dikembangkan? Apa cara yang lebih baik untuk memaksimakannya?

Ramai usahawan yang menggunakan sistem stokis dan agen atau sistem francais, atau sistem pengedaran melalui kiosk-kiosk, akan menghadapi cabaran di mana, pada satu tahap akan ada terlampau banyak persaingan sehinggakan stokis, agen dan ‘distribution channel’ anda yang lain terpaksa membuat pilihan samada nak mengedarkan produk anda atau tidak.

Anda perlu bijak untuk perhatikan situasi ini, dan rancang tindakan seterusnya. Mungkin anda perlu perhatikan tentang jenama anda, adakah ianya cukup kuat untuk menarik perhatian para pengedar.

4) Adakah profil pelanggan anda masih sama?

Jangan lupa untuk melihat corak pembelian dari pelanggan anda dan juga profil pelanggan.  Adakah ianya sudah berubah, masih sama atau bertambah baik?  Apakah perubahan yang anda telah buat yang menyebabkan perubahan positif profil pelanggan anda, jika ada. Dan apakah yang ada perlu buat untuk tarik profil pelanggan yang baru, yang mungkin mempunyai kuasa beli yang lebih besar.

Masalah akan berlaku bila anda tak cuba untuk tambah pelanggan anda dan tarik pelanggan dengan profil baru. Anda mungkin perlu lihat kembali produk anda, cara pembungkusan, pengiklanan, dan ‘market positioning’ untuk pastikan anda dapat tarik profil pelanggan yang baru.

5) Siapakah pesaing dan ‘industry leader’ sekarang?

Bila anda semakin berkembang, pesaing anda juga akan berkembang jika mereka masih mampu bertahan sama dengan usia perniagaan anda.

Cuba kaji, antara anda dan pesaing, siapakah yang mampu menawan industri dengan lebih baik?  Siapa yang menawan pasaran dengan lebih luas? Anda perlu tanya diri anda 3 soalan ini:

  1. Jika anda seorang pesaing, apakah yang anda akan buat lebih baik dari apa yang anda ada sekarang dalam bisnes supaya anda boleh bunuh bisnes anda sekarang?
  2. Jika anda seorang pesaing, apakah perkara yang anda lakukan sekarang, yang anda akan berhenti melakukannya?
  3. Jika anda seorang pesaing, apakah perkara yang anda tak buat dan akan mula buat dengan lebih baik.

Luangkan masa bersama team anda untuk jawab soalan ini.

6) Apa teknologi terkini yang ada?

Kegagalan bisnes besar seperti KODAK dan NOKIA ialah kerana mereka memandang remeh kepada teknologi.  Mereka rasakan, mereka dah cukup terkenal, ada pengikut tegar dan telah mantap dalam pasaran sehingga mereka tidak mahu ambil kira faktor teknologi dan perubahan pasaran. Akibatnya, walaupun dah lama wujud, akhirnya KODAK terpaksa mengalami kejatuhan kerana tidak mahu mendengar dan ambil kira tentang perkembangan kamera digital.

Ambil iktibar dari apa yang berlaku kepada KODAK dan NOKIA. Keengganan mereka untuk ambil tahu tentang kemasukan teknologi baru membuatkan mereka terpaksa hilang dari pasaran. Nak bangkit kembali bukan sesuatu yang mudah dan akan mengambil masa.

7) Adakah anda dah rasa selesa?

Keselesaan adalah musuh utama seorang usahawan.  Bila anda berada di mana anda berdiri sekarang, fikirkan jika anda rasa selesa dengan keadaan sekarang.  Fikirkan samada anda dah mampu tawan semua pasaran, semua orang dah tahu dan kenal bisnes anda dan semua teknik pemasaran anda dah buat.  Fikirkan?

Kenapa Coca Cola, KFC, McDonalds, Ford, dan beberapa jenama yang dah wujud semenjak berpuluh dan beratus tahun lalu masih lagi membuat aktiviti pemasaran besar-besaran? Kerana mereka tak rasa selesa dengan keadaan mereka, mereka sedar mereka boleh tumbang sekelip mata tanpa pemasaran, dan mereka sentiasa ada hala tuju yang lebih jelas dan lebih besar.

Apa yang anda perlu buat ialah, perhatikan apa matlamat anda 5 tahun, 10 tahun dan 20 tahun akan datang? Di mana anda mahu berada dan apakah persediaan yang anda perlu ada untuk mencapainya.

Soalan yang paling penting, jika anda sudah tiada, apa nasib bisnes anda di masa hadapan?

 

Apa Usahawan Baru Perlu Buat Untuk Elakkan Sales Dari Merudum?

oleh Team Richworks pada 27 June 2018

“Saya dah buat macam-macam tapi sales tetap tak naik.”

“Semenjak pesaing baru muncul, sales saya semakin jatuh.”

Bisnes perlu ada peningkatan. Peningkatannya diukur dari jumlah sales yang diterima, berbanding jumlah kos yang dikeluarkan.  Adakah anda usahawan baru sedar tentang ke mana hala tuju bisnes anda? Dalam bisnes hanya ada dua jalan utama.  Samada meningkat ke atas, atau merudum ke bawah.  Mana satu yang anda nak?

Ramai usahawan tak perasan samada bisnes mereka mula merudum.  Mereka hanya sedar bila mereka tak buat duit dan mereka tak mampu nak bayar kos. Usahawan baru selalunya tak mahir lagi dengan urusan bisnes. Perniagaan yang mereka jalankan juga mungkin tak ada sistem. Kami nak share dengan anda 7 perkara usahawan baru seperti anda perlu buat sebelum sales merudum.

1) Setkan Sasaran Jualan

Jangan pandang ringan tentang target sales! Ada usahawan baru terjun ke dalam dunia bisnes dengan mentaliti nak cuba-cuba dulu. Mereka tak kisah dengan target sales dan berapa sales yang mereka buat setiap hari. Janji jual! Janji laku!

Sepatutnya anda perlu ada target sales atau berapa jumlah sales yang anda nak capai setiap hari, setiap minggu, setiap bulan dan setiap tahun. Dan untuk capai setiap target, anda perlu tahu berapa banyak yang anda perlu belanja setiap kali mereka kunjungi kedai anda.

2) Rekodkan setiap jualan.

Sepatutnya usahawan baru ada perasaan yang sangat teruja setiap kali buat jualan. Dan, untuk pastikan anda capai sasaran jualan harian, mingguan, bulanan dan tahunan anda perlu rekod setiap jualan yang anda buat. Jika anda ada agen, anda juga perlu rekod berapa sales yang anda buat melalui agen, jika melalui offline dan online anda juga perlu rekodkannya.

Dari sales yang anda rekodkan setiap masa, anda boleh fikirkan dan cari jalan bagaimana nak capai target jualan anda. Contohnya, jika dah sampai tengahari dan anda belum capai separuh dari target sales harian anda, apa yang anda perlu buat ialah cari jalan seperti buat promosi untuk galakkan pelanggan membeli.

3)  Rancang teknik marketing yang nak digunakan

Anda perlu tahu apa teknik marketing yang anda nak gunakan untuk capai semua target sales anda.  Dalam setiap kempen pemasaran yang anda lancarkan, anda mesti jelas tentang berapa anda nak capai dan dalam tempoh masa berapa lama.  Anda juga perlu rekodkan teknik marketing apa yang bagus dan berjaya bantu anda capai target dan mana yang kurang bagus dan boleh diperbaiki.

4) Bina jenama sebaiknya.

Pilih nama ‘jenama’ yang terbaik.  Cipta logo dan tagline bisnes anda dan binalah jenama anda sekuatnya. Buat apa saja yang murah dan mudah yang anda boleh gunakan untuk naikkan jenama.  Anda boleh cuba teknik buat live video dan teknik story writing di Media Sosial.

Yang penting, apa saja yang anda buat untuk membina jenama bisnes anda, perlu konsisten dan ada komitmen.  Tak guna juga kalau setakat buat sekali sekala je dan harapkan impak yang besar.

5) ‘Engagement’ dengan pelanggan yang sedia ada.

Kadang-kadang kita sibuk nak mencari pelanggan baru sehingga kita tak sedar kita dah ada ramai pelanggan yang pernah berurusan dengan kita.  Kita abaikan mereka dan kita tak hubungi mereka langsung.

Bagaikan melepaskan emas dalam genggaman. Pelanggan yang dah pernah berurusan dengan kita adalah harta terbaik perniagaan.  Kita boleh buat ‘marketing campaign’ untuk ajak mereka datang kembali berurusan dengan kita, mereka boleh datang dan beli lebih banyak atau mereka boleh datang dan ajak kawan-kawan mereka sekali.  Ini dah boleh bantu tingkatkan ‘sales’.

Apa yang penting ialah kita ada database  asas mereka seperti , nama, nombor telefon dan alamat emel.

6) Kongsikan lebih banyak testimoni

Bila nak tingkatkan ‘sales‘, cara paling mudah untuk meyakinkan orang ramai dengan produk kita ialah dengan berkongsi ‘result’ atau hasil yang dicapai oleh orang yang telah menggunakan produk anda atau kita panggil sebagai testimoni.

Semakin banyak testimoni yang dikongsi, semakin tinggi tahap keyakinan orang ramai ke atas produk dan bisnes anda. Kadang-kadang, dengan testimoni sahaja anda dah boleh tarik minat dan perhatian orang lain.  Melalui testimoni, orang ramai dapat kaitkan masalah apa yang mereka ada dan bagaimana produk anda boleh bantu selesaikan masalah tersebut.

7) Jadikan diri lebih ‘advance’ dari pesaing.

Selalunya usahawan baru sangat takutkan persaingan.  Mereka takut pesaing akan buat tindakan yang lebih berhasil berbanding mereka.  Hanya satu cara untuk pastikan anda lebih ‘advance’ dari pesaing  iaitu dengan anda pastikan anda ada ilmu yang lebih ‘advance’ dari pesaing.  Pastikan, pesaing tak tahu lagi tentang teknik pemasaran terkini, ilmu bisnes terkini atau teknologi terkini berkaitan produk.

Ini akan menjadikan anda lebih ke hadapan berbanding pesaing anda.

 

ICM Melaka Buka Mata Titanium Circle Hadapi Lopong-Lopong Bisnes

oleh Team Richworks pada 18 June 2018


Bisnes yang terbaik adalah bisnes yang relevan dalam pasaran dan pada pelanggan. Buat bisnes belum tentu kita boleh jual semua produk/perkhidmatan kita pada pelanggan.

Sebagai usahawan penting untuk ada target market mereka sendiri supaya lebih fokus dan tidak buang masa. Majoriti usahawan bila gagal mereka mula fikir nak buat produk lain, nak buka cawangan lain, fokus pada benda lain daripada fikir selesaikan masalah yang ada.

Cerita salah seorang ahli titanium kami, beliau mengaku dia diberi knowledge yang perlu beliau fikirkan sendiri dan bukannya disuap semata-mata!. Beri idea, dan fikir sendiri apa yang perlu dilakukan. “Saya rasa baguslah untuk saya berfikir, dan saya nampak lebih jelas dengan objektif dan goals yang hendak dicapai berdasarkan bimbingan dari Dr Azizan Osman.”

Tonton sekarang Showcase ICM Summit dari Hatten Hotel, Melaka. Perkongsian dan perbincangan tentang isu atau masalah yang dihadapi oleh usahawan dalam perniagaan akan kami kupas berdasarkan pengalaman #AnakDidikDrAzizan sendiri.

 

Bisnes Belum Cukup Bagus, Jangan Ada Hati Nak Buka Bisnes Baru Pulak!

oleh Team Richworks pada 18 June 2018


Kesilapan yang selalu usahawan yang baru ‘buat duit’ lakukan adalah, mereka terlalu sibuk nak buka bisnes baru, nak keluarkan produk baru atau nak buka cawangan baru. Sebabnya adalah mereka rasa bisnes sekarang dah cukup bagus. Manakan tidak, rasa ilmu dah penuh di dada kan, mestilah mereka nak explore peluang baru. Mereka fikir jika satu bisnes boleh buat berjuta bayangkan kalau ada 2 atau 3 bisnes – lagi lah berjuta-juta!

Kesilapan paling teruk pula ialah mereka merasakan bisnes mereka tiada peningkatan, lalu mereka ambil keputusan untuk tinggalkan bisnes yang ada tanpa fahami punca bisnes tidak meningkat dan mula fokus untuk keluarkan produk baru atau bisnes baru. Haa…ni lah penyakit yang perlu diubati sebelum ia melarat dan menjadi lagi kronik! Dah tak fikir, dengan wujudnya produk dan bisnes baru ni, lagi banyak benda yang kena fikir, boleh pecah otak! Tak payah fikir produk baru, kembangkan dulu bisnes yang sedia ada tu. Yang penting perlu belajar dan ada ilmu yang betul.

Ironinya, selepas beberapa bulan, barulah terasa kesannya. Time tu jugaklah baru nak tampar dahi tu. Kau nangis air mata darah sekalipun, masa lalu tak akan kembali semula pada kau. Kau pulak ‘bijak’ sangat guna duit modal untuk start bisnes baru, dan keluarkan produk baru adalah dari cashflow bisnes yang sedia ada. Lagi haru jadinya.

Ramai usahawan rompak duit bisnes sedia ada untuk support bisnes baru menyebabkan bisnes sedia ada terpaksa tanggung kos berganda. Mereka sendiri tak cukup mahir dengan bisnes baru dan produk baru yang mereka nak keluarkan. Mereka tak arif dengan pasarannya dan persaingannya. Tapi ‘gatal tangan’ jugak nak buat.

Bisnes yang sedia ada, yang dah ‘buat duit’ itu pun sebenarnya tak dibuat dan tak difokus sebaiknya untuk menjadi cukup besar dan berkembang. Apatah lagi nak fokus bisnes yang baru bertatih ni dalam masa yang sama. Mereka sendiri pun tak tahu potensi sebenar bines yang ada dan sejauh mana bisnes ini mampu pergi. Adakah bisnes yang mereka ada sekarang ni dah cukup besar atau belum?

Bukan itu sahaja, ramai usahawan menyalahkan pasaran bila mereka rasa bisnes mereka dah tak boleh nak pergi jauh. Sebenarnya mereka tak tahu 25% peratus masalah dalam bisnes timbul akibat salah sasaran dalam Marketing Campaign. Mereka sendiri pun tak jelas tentang makna ‘jauh’ dalam bisnes mereka. Mereka tak tahu apa lagi masalah dan ‘pain point’ pelanggan mereka. Mereka rasakan produk dan bisnes mereka bagus tapi hakikatnya mereka hanya syok sendiri tanpa hiraukan untuk mengkaji apa yang diperlukan oleh pelanggan.

Bak kata Dr Azizan Osman “Tanya 10 orang strangers di sekeliling anda, adakah mereka kenal jenama anda, kalau tak sampai minima 8 orang yang kenal jenama anda, itu maknanya anda belum buat yang terbaik.”

Menurut Circle Research, 77% key leaders dalam jenama terkenal bersetuju bahawa pembinaan jenama adalah sangat penting untuk memastikan bisnes terus berkembang.

Jika Melaka, tanah kecil itu pun mampu menjadi terkenal sehingga merentasi ke sempadan Eropah dan China, pada zaman tanpa internet mahupun tiada sebatang pun tiang elektrik, takkan jenama anda tak boleh menguasai sekurang-kurangnya dalam negara? Fikir fikirkan ya. Tak perlu beriya nak buka bisnes baru. Kembangkan dahulu bisnes yang sedia ada. Mana tahu, bisnes anda nanti akan menjadi terkenal hingga ke mata dunia.

 

Skeptikal Pada Mulanya Namun Berubah Selepas Hadir Program Imkk – Kisah Bisnes Pasangan Hot Selebriti Che Ta Dan Zain Saidin

oleh Team Richworks pada 18 June 2018


Seorang dari utara dengan pekat loghat Kedahnya, seorang lagi anak kacukan yang dibesarkan di kota raya Kuala Lumpur. Mereka bertemu di atas pentas seni. Dan telah pun bergelar suami isteri dan dikurniakan seorang cahaya mata yang sangat comel dan petah berkata, Aaisyah Dhia Rana.

Siapa yang tak kenal dengan Rozita Che Wan dan Zain Saidin, pasangan selebriti hot yang sangat terkenal dan menjadi bualan di bibir peminat mereka ni. Ketika kedua pasangan ini hadir buat pertama kali ke Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK), kami dari Richworks membayangkan bahawa kami perlu memberikan layanan tahap 5 bintang untuk mereka. Namun tak ada pun! Tidak ada permintaan pelik-pelik dari mereka walaupun ketika itu IMKK dibanjiri lebih 4,000 peserta.

Mereka sama seperti peserta lain. Ikut sahaja apa aktiviti yang dibuat di dalam program IMKK dan ikut jadual dan ikut undang-undang yang disediakan. Dan yang lebih kami kagumi kesungguhan kedua artis yang ada bisnes sendiri ini untuk terus mengikuti semua program Richworks di bawah bimbingan Dr Azizan Osman sehingga pernah menjadi ahli Titanium, iaitu satu kumpulan yang mendapat mentoring dan coaching secara terus dari Dr Azizan Osman.

Bila kami menemubual kedua-duanya, bagi Che Ta kekayaan dan kejayaan yang sebenar adalah apabila kita dapat memberi manfaat kepada orang lain. “Kebahagiaan kita, kekayaan kita daripada orang lain yang dapat manfaat daripada apa yang kita buat”, katanya. Bukan itu sahaja, bagi beliau, ketika di IMKK banyak magic yang berlaku. Di program tersebut bukan sekadar mengajar tentang cara berbisnes namun turut memberi kesedaran dan ilmu untuk mereka perbaiki hidup menjadi lebih baik.

Beliau yang ingin dipandang sebagai artis dari sudut yang berlainan ini berpendapat perlu untuknya mencari ilmu untuk memantapkan, expand dan membawa bisnesnya ke arah yang lebih jauh. Aura yang beliau rasa cukup berbeza dan yakin boleh menggandakan 100% peratus pendapatannya. Impian terakhir dari Che Ta adalah, “Bila you kaya, life you bagus”.

Beliau yang terkenal dengan produk Jus Goyang Rapat by RCW tak pernah rasa selesa dengan keadaan beliau sekarang kerana baginya ramai lagi insan yang perlu beliau bantu. Che Ta juga pernah berkongsi dengan kami, dunia artis memang indah tapi memerlukan pengorbanan masa yang tinggi.  “Bila time shooting berminggu-minggu kita keluar pagi nampak bulan, balik malam nampak bintang. Sampai bila nak bergantung hidup dengan cara macam ni?” Sebab itu beliau bersungguh-sungguh mahu mengembangkan bisnesnya.

Bagi Zain Saidin pula, pengakuan beliau dengan penuh rendah hati membuatkan kami terharu. Pada awalnya dia mengaku yang dia sedikit skeptikal terhadap program sebegini namun dia akui yang kadang-kadang dia rasa lost vision, lost track sampai benda simple pun dia rasa terlampau complicated.

Katanya lagi, beliau menyimpan harapan nak buat big marketing untuk bisnes kasutnya Zapatos by Zain Saidin dan alhamdulillah program IMKK ini adalah satu pintu rezeki yang Allah buka untuknya dapatkan ilmu. Berdasarkan pengalaman Zain di IMKK katanya program ini banyak mengajar beliau dalam mengenali, menggali dan menguasai diri mereka selain memperbaiki kelemahan diri. Bukan sekadar penguasaan diri tapi bagi Zain salah satu dari input yang sangat memberi kesan apabila mereka diberi peluang untuk menutup lompang kosong yang terdapat dalam hubungan keluarga.

Bagi Zain, matlamat utama kejayaan adalah apabila kita mampu mengumpulkan kegembiraan dan melalui rasa itulah kita akan peroleh kekayaan. Bagi beliau juga, dia hanya ingin berasa bebas dengan duit serta tidak mahu ada masalah kewangan, “Saya ingin duit bekerja untuk saya, bukan saya bekerja untuk duit”.

Jenama kasut Zapatos milik Zain Saidin telah meluaskan pasarannya dengan rangkaian koleksi kasut wanita pula dan yang menariknya 10% peratus dari keuntungan Zapatos by Zain Saidin ini juga akan disumbangkan ke Tabung Misi Bantuan Yemen.

Apa yang menariknya, Che Ta dan Zain Saidin sangat komited untuk hadir dan belajar di dalam program yang kami anjurkan. Mereka tak kekok untuk bergaul dengan orang lain, untuk berbincang dan menyertai semua aktiviti yang diadakan.

Alhamdulillah, moga besarlah pintu rezeki yang akan dibukakan untuk mereka selepas ini, “the more we give, the more we get back”, lebih banyak kita memberi lebih banyak yang kita akan dapat. Banyak sebenarnya kebaikan yang orang tak nampak bila kita hadiri majlis atau program ilmu ni.

Kadang-kadang ramai orang merasakan diri sudah terlalu bagus dari orang lain, dan tenggelam dengan skeptikal dan ego sendiri, sehingga mereka sanggup untuk tidak hadir ke majlis ilmu kerana merasakan diri dah tersangat betul. Dan selalunya ego inilah yang menjadi penghalang kejayaan sendiri. Jika Che Ta dan Zain Saidin sanggup buang status selebriti dan komited hadir berguru, kenapa tidak anda? Mulakan tindakan sekarang.

 
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start