Boleh Ke Buat Duit Hanya Dengan Menulis?

oleh Team Richworks pada 16 June 2018

Anda mungkin dah tiada idea macam mana nak buatkan posting anda di Media Sosial untuk jadi lebih menarik, macam-macam jenis posting anda dah buat dan pada satu tahap anda dah mula rasa tepu, tak tahu nak tarik pelanggan anda.

Marketing nak buat orang nampak, semestinya anda kena buat pelanggan anda nampak kewujudan anda, buat mereka jatuh cinta dengan anda barulah mereka percaya dan yakin nak gunakan produk dan perkhidmatan anda.

Tapi nak tarik macam mana? Bukan tarik tu maksudnya anda kena tarik tangan pelanggan anda… itu macam dah memaksa pulak.

Anda mesti dah biasa menulis posting di Media Sosial, betul betul? Tapi anda tahu tak dengan penulisan ‘My Story’ anda sebenarnya boleh menarik perhatian pelanggan anda dengan mudah sekaligus hasilkan penulisan yang bernilai ‘Multi-Million.’

‘My Story’ tu bukan tajuk drama ye… itu adalah teknik penulisan yang boleh tarik lebih ramai followers. Teknik bagaimana anda sampaikan dalam bentuk penceritaan tentang kisah hidup anda, cerita jatuh bangun anda sebagai inspirasi pada pembaca dan pelanggan anda.

Kalau anda kata tak ada cerita yang menarik tentang diri anda, itu silap sebenarnya. Kita semua ada kisah atau cerita yang tersendiri untuk dikongsikan dengan orang ramai. Tetapi biarlah cerita yang bermanfaat.

Kalaulah anda tahu betapa POWER-nya teknik ‘My Story’ ini, mesti anda dah start menulis cerita tentang diri anda sekarang.

Ini baru satu teknik, agak-agak anda apa akan jadi jika anda tahu lebih banyak teknik marketing? Bagi anda yang bisnes masih diperingkat awal, kami selalu sarankan untuk guna teknik pemasaran tanpa perlu mengeluarkan kos, kalau ada pun sangat lah kecil, dan yang paling best jika anda lakukannya secara konsisten, ianya akan beri results yang hebat kepada jumlah peningkatan sales anda.

Teknik ini kami ajar pada peserta program Black Magic Marketing Mentorship (BMMM) kami. BMMM adalah sebuah platform pembelajaran ilmu marketing secara online dan teknik ‘My Story’ ini antara modul pembelajaran yang mereka telah pelajari.

Buat bisnes kita kena sentiasa cari ilmu supaya kita lebih ke depan dari pesaing kita. Bukan mudah sebenarnya buat bisnes kalau kita tak ada strategi kalahkan pesaing kita. Jangan sampai pesaing anda terlebih dulu tahu tentang teknik ‘My Story’ ini.

 

Piala Dunia Dan Aidilfitri – Apa Simboliknya Di Sebalik Dua Perkara Besar Ini

oleh Team Richworks pada 13 June 2018

 

 

World Cup 4 tahun sekali!

Raya setiap tahun pun ada!

Kita pulun tengok World Cup le…

 


Eh..eh! Ada rupanya yang berpendapat macam ‘ni.

Betul…seperti yang semua tahu, Piala Dunia 2018 yang akan diadakan di Rusia dan sepakkan pertama akan bermula pada pukul 11.00 malam, 14 Jun 2018 dengan perlawanan antara Rusia dan Arab Saudi.

Masa tu, emak dan kakak kat dapur tengah sibuk dengan memasak ketupat dan rendang.  Abah dan abang tengah bertakbir dari rumah ke rumah atau di masjid dan surau.  Kita?  Nak bergolek depan TV dan tak buat apa-apa selain menonton perlawanan Piala Dunia adalah bukan pilihan terbaik, walaupun Piala Dunia diadakan 4 tahun sekali!

Aidilfitri, satu perayaan yang merayakan kembalinya manusia kepada keadaan suci atau fitrah setelah menang dalam pertarungan menentang hawa nafsu, lapar dan dahaga. Aidilfitri juga merayakan kemenangan ke atas Umat Islam yang bersungguh-sungguh memberikan yang terbaik dan berkorban tenaga, waktu tidur, dan segala keselesaan semata-mata untuk merebut pahala berganda yang ditawarkan oleh Allah SWT sepanjang Ramadhan.

Aidilfitri adalah satu ‘rewards’ atau sebahagian dari ganjaran untuk meraikan kejayaan. Ianya juga tanda Umat Islam menang dalam menentang hawa nafsu, dan sebab itu nikmat Hari Raya hanya sangat dirasai oleh mereka yang benar-benar menghayati Ramadhan.

Dalam Ramadhan dikurniakan 10 hari-hari terakhir Ramadhan di mana di dalamnya dikurniakan satu malam yang lebih baik dari 1000 bulan, dan di 10 malam terakhir inilah, umat Islam yang mengejar redha Allah akan pulun menunaikan ibadat habis-habisan.

Sama juga dengan Piala Dunia. Asalnya hanya dari permainan bola sepak yang dah wujud semenjak beribu tahun lalu.  Dalam setiap permainan, setiap pemain perlu beri tumpuan sepanjang permainan.  Jika pada bulan Ramadhan, kita ‘bermain’ sepanjang 30 hari, di padang bola Piala Dunia, pemain-pemain akan bergelut selama 90 minit.  Durasinya nampak berbeza, tapi semangat dan tuntutan untuk fokusnya adalah sama.

Semua permain perlukan persediaan yang rapi, latihan yang konsisten dan kuat, hati yang cekal, minda yang perkasa.  Orang lembik takkan berjaya sehingga menjadi pemain bola Piala Dunia. Setiap pemain yang mewakili negara masing-asing ke perlawanan merebut Piala Dunia ada cerita tersendiri, ada cabaran dan rintangan yang perlu dilalui, ada kesakitan yang dirasai dan ada dugaan yang terpaksa dihadapi.

Bila dah berjaya hadapi segalanya, sehingga menjadi 10 pasukan terakhir yang akan bertanding untuk merebut piala idaman ramai – Piala Dunia, mereka akan teruskan ‘game’ sehingga ke pusingan terakhir di mana ada 2 pasukan terkuat sahaja yang akan bertanding, sama seperti manusia di akhir Ramadhan akan bertarung antara 2 unsur penting dalam diri nafsu dan akal fikiran.

Jika Maradonna diraikan sebagai seorang pemain bola peringkat dunia yang sangat komited, dihormati dan digentari, begitu juga Umat Islam yang berjaya mengimarahkan 10 malam terakhir Ramadhan, mereka juga perlu dihormati, dan digentari kerana ‘effort’ yang mereka berikan sehingga ke akhir Ramadhan sehingga sanggup menepis apa saja dugaan dan halangan.

Tahun ini Syawal disambut bersama kegemilangan Piala Dunia di Rusia.  Jangan jadikan keghairahan anda menonton dan menyokong pasukan kegemaran anda beraksi di padang sehingga menjadikan anda abaikan sambutan Syawal.

Bola, bola juga – Syawal jangan dilupa.

Syawal dan Piala Dunia – sama dirai.

 

Checklist Raya Untuk Usahawan

oleh Team Richworks pada 13 June 2018

 

Dam dam dum bunyi mercun

Kanak-kanak segera datang berduyun

Dam dam dum mercun berdentum

Semaraklah hari raya ini tahun

 


Saat anda baca article ini, mungkin anda sedang sibuk buat persediaan raya, dalam perjalanan nak balik kampung atau masih lagi menguruskan kerja-kerja akhir dan perniagaan anda. Kemeriahan raya dah terasa.  Apapun keadaan bisnes anda sekarang, raya tetap akan berlaku dan perlu disambut sebaiknya.

Sebelum anda tutup pejabat, tutup kedai dan tutup bisnes untuk sambutan raya dan beri peluang kepada anda dan kakitangan beraya dan meluangkan masa bersama keluarga, kami nak sharekan dengan anda 20 ‘checklist penting yang anda sebagai usahawan perlu buat sebelum cuti raya:

  1. Pastikan semua bil, hutang, dan bayaran yang sepatutnya telah diselesaikan.
  2. Urus cashflow dengan baik. Bila anda cuti, mungkin sales kurang atau terus tak masuk langsung.  Tapi kos lain tetap jalan.  Kos gaji staf anda tetap kena bayar walaupun mereka bercuti.
  3. Jika anda juga berniaga secara online, pastikan anda dah jadualkan semua posting raya anda sebaiknya. Jangan anda  sibuk beraya dan akhirnya Facebook anda sepi je.
  4. Cuti Raya tak bermakna anda boleh berhenti dari buat marketing dan promosi. Rancang awal-awal apa bentuk promosi yang anda nak buat.
  5. Pastikan sistem pembayaran online anda berfungsi dengan betul dan sistem tak down sepanjang cuti raya ini.
  6. Jadualkan waktu bertugas Team Sosial Media anda. Walaupun cuti Raya mungkin ada pelanggan anda yang komen, yang PM, yang bertanya soalan dan macam-macam lagi. Pastikan ianya berjawab.
  7. Jika anda berniaga online, sepatutnya anda dah maklumkan awal-awal tentang proses penghantaran. Berapa jangkamasa akan diambil jika order dibuat ketika cuti Raya. Ini akan bantu pelanggan anda untuk bersabar dan tak tertunggu-tunggu.
  8. Bayaran gaji kakitangan telah dijelaskan atau kalau akan dijelaskan pada akhir bulan, anda boleh keluarkan memo untuk maklumkan kakitangan.
  9. Urus kakitangan anda sebaiknya. Pastikan anda dah uruskan cuti mereka, gaji, duit raya, giliran bertugas dan segala perkara berkaitan dengan kakitangan. Sampaikan pesan anda sebaiknya kepada mereka, supaya mereka tahu apa yang anda harapkan dari mereka.
  10. Maklumkan stokis, agen, supplier dan pelanggan anda bila anda akan tutup perniagaan dan bila perniagaan anda akan dibuka semula. Dengan ini mereka boleh rancang masa yang sesuai untuk berurusan dengan anda.
  11. Senaraikan nombor telefon support system yang anda perlukan. Contohnya, nombor telefon supplier, nombor telefon web support dan bincang dengan mereka apa sokongan yang anda perlukan untuk mereka ketika cuti raya.
  12. Cek stok anda. Pastikan anda ada stok yang cukup bila anda buka perniagaan nanti.  Supplier anda pun mungkin akan cuti.
  13. Pastikan duit-duit cash hasil jualan dan cek yang anda terima dah di ‘bank in’ kan mengikut tarikh yang sepatutnya. Tak bagus untuk simpan tunai di dalam premis.
  14. Tinggalkan kedai atau pejabat dengan keadaan bersih dan pastikan ianya selamat, berkunci, jika ada Alarm dan CCTV bagus untuk pastikan semuanya berfungsi.
  15. Lantik pengawal keselamatan atau syarikat kawalan keselamatan untuk pantau kedai anda.
  16. Periksa juga pelan perlindungan insurans anda. Adakah ianya masih sah, dan apa perlindungan yang diberikan. Adakah and rasa anda perlu tambah ‘coverage’ untuk kedai, kakitangan dan sebagainya.  Kita bukan harapkan perkara buruk berlaku tapi lebih baik kita berjaga-jaga.
  17. Maklumkan pihak berkuasa tentang tempoh kedai anda ditutup untuk cuti raya.
  18. Tampal notis kenyataan di pintu kedai tarikh anda bercuti.
  19. Cipta mood raya di kedai anda, dari segi hiasan dan lagu yang dimainkan, jika anda beroperasi pada hari raya. Dan anda juga boleh berikan mood raya pada Laman Media sosial anda.
  20. Jangan lupa sediakan ucapan raya yang paling best untuk semua pelanggan anda. Raya-raya juga, jangan sampai mereka lupakan anda.

 

Jika semua ni anda dah buat, ok Jom Beraya!

 

Baru mula berniaga? 3 Cara Untuk Terus Hasilkan Jualan Sepanjang Tahun Selepas Aidilfitri.

oleh Team Richworks pada 13 June 2018

Siapa dari anda usahawan yang kencang buat duit di musim perayaan?  Tak dinafikan, musim raya adalah musim buat duit untuk sesetengah perniagaan seperti perniagaan kuih raya, perniagaan melibatkan baju raya seperti baju kurung dan baju melayu, perniagaan servis cuci rumah dan banyak lagi.

Cabaran lain pula, bila musim perayaan ramai usahawan baru nak up mula muncul dalam pasaran.  Ada yang sanggup ambil cuti tanpa gaji selama sebulan demi nak berniaga di musim raya. Semua nak rebut peluang ke atas permintaan yang tinggi bila tiba musim ini.  Selalunya akan berlaku dua situasi di mana, usahawan musim raya ini akan terus kekal dalam perniagaan atau selepas raya mereka akan kembali kepada kehidupan asal mereka, dan tidak lagi berniaga.

Kami pernah jumpa peserta yang hadir ke program kami, yang hanya berniaga biskut raya pada bulan raya.  Perniagaannya, hanya beroperasi selama 4 bulan setahun di mana, 2 bulan diperlukan untuk menyediakan biskut-biskut rayanya dan 2 bulan lagi untuk buat marketing dan sales.  Lagi 8 bulan?  Dia tak berniaga. Itu pun beliau dah boleh buat hasil jualan mencecah RM2juta setahun.

Soalan yang kami tanya kepada beliau, kenapa stop?  Kenapa tak berniaga selama 8 bulan lagi? Kalau dalam masa 4 bulan boleh buat RM2 juta, bayangkan berapa banyak dia boleh buat kalau berniaga sepanjang setahun? Jawapan yang beliau berikan ialah “kerana tak ada permintaan selepas dan sebelum musim raya..”

Inilah tanggapan salah yang ada pada peniaga musim raya!

Ada 3 cara yang perniaga bermusim perlu tahu untuk teruskan berniaga sepanjang tahun dan bukan bergantung kepada musim raya sahaja.

1) Cipta Permintaan

Usahawan musim raya selalu fikir, barang atau produk mereka hanya boleh dijual dan ada permintaan hanya pada musim raya.  Mereka tak sedar, dengan marketing yang betul, mereka boleh cipta permintaan.  Jenama terkenal seperti Famous Amos, hanya berasal dari dapur rumah pemiliknya Wally Amos.  Pada asalnya, Wally Amos yang juga merupakan agen kepada selebriti terkenal, membuka perniagaannya hanya kepada orang berada dan pada musim tertentu terutamanya ketika Christmas, tapi kemudiannya beliau mula mencipta produk yang lebih murah dan mudah didapati oleh orang ramai. Beliau mencipta permintaan dengan menghasilkan biskut yang beraroma – setiap kali orang lalu di gerainya, pasti akan ‘Terpaksa’ berhenti dan beli sesuatu.

2) Tawaran Tempah Awal

Kesilapan usahawan musim raya ialah mereka ada mentaliti bahawa orang ramai akan mula berminat nak dapatkan produk atau perkhidmatan mereka bila dah dekat tibanya musim raya.  Sebelum musim raya tiba, susah nak buat bisnes.  Anda kena stopkan pemikiran seperti ini. Puan Afiza, pemilik Arwana Perhentian Resort di Pulau Perhentian pernah bertanya kepada Dr Azizan Osman tentang apa yang perlu beliau buat bila musim tengkujuh tiba kerana tidak ada pelancong tempatan dan luar negara yang akan buat tempahan dan menginap di resort mereka. Bisnes percutian juga adalah bisnes berasaskan musim tapi itu semua bukanlah satu sebab untuk tak buat apa-apa.

Dr Azizan Osman memberikan cadangan kepada beliau untuk membuka tawaran tempahan awal di mana ketika musim tengkujuh, pelancong boleh membuat tempahan bilik pada musim tersebut dan mendapat diskaun harga walaupun mereka akan melancong pada musim bukan tengkujuh.  Cara ini juga digunakan oleh Air Asia di mana mereka memberikan tawaran harga murah untuk mereka yang terbang di luar musim perayaan atau musim cuti dan mereka buka tempahan awal bila di luar musim  pada harga yang lebih rendah.

3) Buat event dan sesi preview

Usahawan perlu kreatif untuk cari jalan macam mana nak buat supaya sales masuk setiap hari. Kalau anda seorang pemerhati, kenapa sepanjang tahun ada saja Baby Expo, Wedding Expo, Furniture Expo dan segala benda tu?  Sebab ianya adalah cara untuk create awareness, dan untuk pastikan ada sales masuk sentiasa.  Contohnya bisnes berkaitan perkahwinan adalah satu bisnes bermusim, takkan nak tunggu cuti sekolah tiba baru nak cari pelanggan dan buat promosi.  Dengan adanya Ekspo Perkahwinan bakal pengantin yang mungkin akan berkahwin hujung tahun dah boleh mula buat tempahan.  Peniaga dah mula ambil yuran tempahan (booking fee) dari mereka.

Tak perlu tunggu cuti sekolah baru nak buat promosi pakej kahwin segala. Plan lebih awal dan buat marketing lebih awal. Seorang anak didik Dr Azizan Osman yang terlibat dalam industri ini, sentiasa mengadakan sesi preview di butik pengantinnya. Sesi preview ini beliau buat bergabung dengan rakan-rakan dalam bisnes katering, andaman, fesyen pengantin dan lain-lain.  Dengan cara ini, setiap kali sesi preview diadakan beliau dah boleh buat sales sehingga ratus ribu dan jadual untuk musim cuti sekolah beliau dah padat dengan tempahan orang ramai.

Tak kira apa bisnes pun, anda pasti boleh berniaga sepanjang tahun asalkan anda kreatif dalam membuat marketing.  Bila anda stop buat pemasaran, itu tandanya bisnes anda susah nak sampai ke tahun hadapan.

 

7 Sebab Kenapa Kau Bisnes Tapi Tak Buat Duit Atau Tak Ada Duit!

oleh Team Richworks pada 16 May 2018

 

1/ Kau malas. Kau malas nak promote tentang bisnes kau atau produk kau. Tunggul pun kalau cat cantik-cantik letak tepi jalan tulis For Sale, akan ada orang berhenti tanya berapa harga.

 

2/ Kau malas. Kau malas nak jerit kat seluruh dunia yang kau ada produk atau perkhidmatan yang mungkin ada orang perlukan.

 

3/ Kau malas. Kau malas nak buat FBLive tiap-tiap hari biar orang nampak dan tahu tentang kau, produk dan bisnes kau. Kau malas nak buat marketing. Kau lebih rela pinjam duit bayar hutang dari jual dan pasarkan produk kau!

 

4/ Kau malas. Kau malas nak rekod duit keluar masuk dan kawal supaya duit kau tak bocor.

 

5/ Kau malas. Kau malas nak uruskan duit kau. Kau malas nak cari lebih banyak duit tapi kau nak habiskan apa yang ada.

 

6/ Kau malas. Kau malas nak buat terbaik dengan bisnes kau sehingga kau masuk skim cepat kaya atau suka ambil duit buat macam-macam bisnes lain yang akhirnya merugikan.

 

7/ Kau malas. Kau memang pemalas dalam mencari ilmu belajar formula orang lain yang dah berjaya serta kau malas komited bertindak ikut strategi yang proven success. Kau lebih rela membawang dari bertindak.

 

Kau memang patut dapat anugerah Pemalas Negara! Itu pun kau malas nak hadir ambil.

P/S: Yang malas, nak komen pun tak mampu! 🤣😂😂

#KauPemalas
#SebabTuPokaiTakAdaDuit
#JanganSentap
#CakapJerSebabSayang

#AzizanOsman

 

10 Leadership traits that we could learn from the 7th Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad

oleh Team Richworks pada 15 May 2018


9th May 2018, the day Malaysians witnessed unbelievable radical change for the first time in the political history of this country.

And how did this all happen? It took one MAN with a VISION on a MISSION to help REFORM MALAYSIA.

Reflecting on the recent scenario that has impacted every individual in this thriving nation, both rivals and supporters are impressed by the leadership of one man to bring about change in the next 5 years.

Now what makes this man so remarkable and to be the talk of the town and the world is his compelling LEADERSHIP.

That’s one reason why I love observing leaders. I enjoy reading and following their journey. Being able to reflect on the reasons I admire countless leaders opens my eyes to the qualities of Great Leadership.

What makes a Great Leader?

As far as I can recall, my childhood years till I was a young adult were during the 22 years reign of Tun Dr Mahathir Mohamad as the 4th Prime Minister back then.

In general, life for Malaysians were rather peaceful with a sense of growth and progress for the country though there may be differing opinions on this subject.

Since then, I have always admired Tun as a great leader to this country. I was so inspired by him, so much so that I even adapted my signature similar to his.

Today, in my private circle business coaching and mentoring session, I laid down 10 things that Tun has done right in “leading” the changes in the government together with all the parties that were once his foe and opponents.

How could this be possible?

It wouldn’t have materialized unless it’s being done by a person who has great leadership traits. And this brings my point to how you could apply these traits at work and in leading your businesses, organizations and team.

  1. The Power of Alignment – Setting a clear Vision

A great leader possesses a clear vision. He is courageous to lead that vision and has a clear focus of what needs to be done to attain that vision.

In many circumstances in the past few weeks leading to the elections, we saw one very clear role that Tun and his team of leaders had. They all led the role of articulating a clear vision for the future of Malaysia with a 100-day manifesto and this short-term vision gave hope to Malaysians of what Malaysia could be in the next 5 years to come if they are the governing administration.

Tun not only united the parties for a common goal but he was able to influence and unite the hearts of the rakyat to achieve this one similar vision – to REFORM MALAYSIA.

However, this success and responsibility is not just a one-man task. The right timing and the role of the people is also significant. Though the parties have been rivals for years, they were forced to be united by the power of the people.

As with your organizations, your executives and employees could be working hard no doubt. But most of the time, they are not successful because they are all busy with their own goals and are not aligned with one another in achieving one common goal.

Thus, in business, the power of alignment between a leader and the team plays a significant role in ensuring the vision, goals and objectives are met.

  1. Identifying the same purpose – The Big Why and the common frustrations

What are the main drivers of frustration for your team at the work place? What are the frustrations of your clients? In this context, what are the common frustrations of the rakyat. What are the common identifiable struggles? What’s the future frustration if the problem is not resolved now?

Identifying the root problem is the foundation of addressing the common frustration as the livelihood of the rakyat depends on this. Likewise, if you don’t know what the critical issues and problems are faced by your team and clients within your organization, they will resort to other leaders, other products and brands or to any other available options to help them solve their frustrations.

That’s why understanding, identifying, and eliminating the causes of frustration is critical for success.

Being a leader requires a lot of soft skills as you need to make sure that your team is comfortable with the goals that you are setting for the team. What is the Big Why for your team? Your organization? Why do you do what you do?

Leaders need to have a better working strategy and make sure that each and every one on the team is focused on achieving the same Big Why and results. This is what separates a high performing team from failing or underachieving.

Common goals are important not only because it gives your team focus on the big picture but because it brings people together and encourage them to communicate problems and results. This allows for a much earlier and faster recognition of problems to address as you progress to achieve your goals.

An obvious thing we have witnessed is the common goals and frustrations addressed by Tun and the party leaders. If that connection wasn’t clear, they would have been on shaky grounds. And by addressing the frustrations of the rakyat, they have minimized and eliminated fear, doubts and uncertainty about the rakyat’s future.

As such, it is critical to identify the common values of your team members. Goals need to be aligned with common values or you definitely won’t get people buying in.

  1. Harnessing teamwork by negotiating for one coalition on an agreed and acceptable win-win formula for all parties involved

Being a strategic planner, Tun first garnered teamwork by uniting the 4 parties to be represented as 1 united coalition for the 14th General Elections. By doing this, he had reduced confusion among the voters and lessened the dispersion of votes. So, voters did not have to decide among the 4, they just had to choose 1 unified party.

Imagine if Tun had not done so, the voters would have been undecided to elect their representatives as there are about 9-10 parties including the independent candidates.

It was definitely not an easy feat to unite the 4 parties as one, and this leads me to my next point – the negotiation skills of a leader, his ability to influence without authority and his proposed winning formula for one coalition.

  1. Negotiate with the decision makers, the right people with influence over others

A key skill relevant to leaders at all levels is the ability to positively influence people in such a way that others follow and act willingly, as opposed to complying because of the authority factor. This is the power to influence others without imposing your authority.

It’s a great skill that you could develop over time and with experience but it’s definite a powerful skill to have when you are able to influence others to voluntarily and willingly act out of their own will just by sharing your vision or negotiating for common values and benefits.

Enemies. Rivals. Adversaries. Foes. Competitors. Haters. Critics. Skeptics. Sadly, in politics and business, we all have them.

They make our lives more difficult and less pleasant. And regrettably, enemies will always exist in your life. But they are just an additional obstacle on the way towards your goal. If you look for solutions, you can defeat them or make them your allies. We all have the ability to win over our enemies.

Let me explain. Here’s how. Win them over with collaboration and cooperation.

Sometimes you can’t ignore them. If so, it is better to enlist the help of these people, rather than oppose them. Tell them that you understand their concerns. But tell them too that their help and support is very important to you. This is where the power to negotiate comes to play.

You must first understand your rivals. Who are they? What are their goals? Why do they oppose you? It’s the same scenario in the work place. Your rivals could be your colleague, your boss, a customer or anyone related to your work and business. Study them, their strengths and weaknesses and propose your winning formula for cooperation that benefits both you and your rival.

With great humility, Tun met his opponents requesting for collaboration and cooperation. As we know, the opponents and Tun himself have had a painful past and unpleasant experiences, but for a common goal, they are willing to be professionally united though with differences in opinions. They are willing to let go of the past to achieve a higher goal that mutually benefits everyone for the future.

  1. Lead from the front – Be the example

The key factor to any leader is connection to the people they are leading. Who are the people that you are leading and do they believe in you? To be a great leader, first and foremost, mutual trust between you and your team is essential.

Nobody is going to give their all for a leader who can’t be forthright with the information or fails to keep up their end of a deal. Responsibility and dependability are critical traits of a great leader, and it earns respect from those who are working with you to achieve your vision.

At the end of the day, the key to effective leadership is commitment to the cause, being the first on and the last off the battlefield.

Did Tun and the party leaders portray this? Definitely they have led by example. They did their homework, they met the rakyat at grass-root level, they addressed their concerns, they communicated clearly with everyone and they shared with clarity how they plan to resolve the problems of the rakyat.

Is that a winning formula? I would say yes.

  1. Declaring the winning manifesto which reflected the key frustrations of the people. Understanding what people want.

Why is it important to understand what people want? What do your clients or customers want? What do your employees want?

Basically, the social perception involves you as a leader being able to identify the mental states of others, their thoughts by putting yourself in someone else’s shoes. This helps us understand their beliefs, feelings, experiences and intentions.

By understanding someone means you have the ability to empathize with that person. You are able to think along the lines of what the other person is thinking. You are able to reason out what transpired in someone’s mind before doing what they have done.

For example, understanding why did the rakyat protest the previous government? Or why did your customer buy from a competitor? Why did your employees leave?

Understanding with empathy is important because it helps us understand how others are feeling so we can respond appropriately to the situation. When you are able to empathize with others, you can build and sustain meaningful relationships, hold a job, or client effectively.

And the winning formula with the rakyat was creating a manifesto that understands and empathizes the rakyat’s frustrations.

  1. Tun has been consistent in “advising” and “demanding for changes” up to the point that he is even willing to do whatever it takes to create the change

Tun had always been outspoken in his views with regards to the progress of the country and the direction that the nation was heading to even long after his retirement 15 years ago.

He was always consistent in championing causes for the rakyat’s future. He wrote on his blogs, he spoke in public, he addressed the media, he collaborated with people, he met his opponents with humility, he admitted and apologized for his past mistakes, he adapted technology, he embraced young people, he in fact did everything possible to ensure he achieved his goal. And that every effort he built consistently over 15 years gave him his biggest victory.

Similarly, growing and running a business takes a tremendous amount of roll-up-your-sleeves and hard work. The long hours and “do whatever it takes to get the job done” work ethic is important to achieve success especially in the early phase of your business.

And as leaders and entrepreneurs, if you’re going to do it, do it well, do it right. Be a role model for others to follow. You have to push yourself to be the best in what you do and stay laser-focused till you achieve success.

  1. Push till the last mile – Never give up

Sometimes, there comes times in the lives of all great leaders when they are pushed to their physical, emotional, mental or spiritual limits. Fatigued, exhausted and drained by their experiences, they still relentlessly pursue their journey. They never give up.  It is their attitude and mindset to hold on to their hopes, dreams, determination and life’s purpose.

When the rakyat was rather uncertain on the victory rate of Tun and his party due to various known and unknown factors, Tun and his team still pursued relentlessly to campaign till the last mile. They exhausted every single medium, resources and people to reach out to the rakyat to champion for a common goal.

We`ve seen the content on social media, the virality of the news, the uprising of the rakyat and the gathering by thousands of people all over the country in every medium and platform.

The leaders were willing to sacrifice their time, resources, energy and effort to be that servant leader of love, caring and hope for the rakyat.

Would you do the same for your people, your team or your customers?

  1. Constantly updating and communicating the progress to build trust, confidence and to gain more support

Communication is at the core of every political campaign. Certainly, issues like the economy, GST, unemployment, money laundering and policies matter, but the way Tun and the leaders conveyed their ideas to the voters hinges their success and ability to communicate messages effectively to the people.

Today, political parties no longer determine the election. The leaders and candidates must appeal to the voters directly and with greater frequency. They have to sell themselves to grab people’s attention. And we’ve seen in the recent elections how social media has aided these leaders in their quest to effectively engage voters.

Leaders are communicators. Their key responsibilities are to “communicate, communicate and communicate even more.” Why? Because communication is fundamental to building trust.

It creates an environment of trust around leaders that enables them to lead effectively, engage employees and ultimately deliver results. And building trust in an organization requires a personal effort on the part of the leaders themselves besides team effort.

  1. Committed to Leadership

What does it mean to be a committed leader?

First of all, making a commitment involves dedicating yourself to a person, to something or to a cause. A commitment obligates you to do something. And leadership is a decision and obligation that you have towards others.

Are you prepared to lead the way to whatever you believe is right? We’ve all worked with leaders who show up every day with such determination, and others who are just there. Real leaders accept responsibility as the heads of their teams, and they’re always working to do things better.

And once you’ve made that deliberate decision to be a leader, you must accept that the expectations are higher for you than for everyone else in your organization. You have a duty to your team, your customers, and your community.

To make a vision stick, you have to be committed to a set of core values that will bring the vision to life.

You need to understand that the values that you uphold as a leader will determine the behaviors, the culture and the success of your organization.

And when you do all that, your customers, your team and your people can see the difference.

As leaders and entrepreneurs, you must remember that you are not here merely to make a living or achieve your own success. You are here in order to enable the world to live more abundantly, with greater vision, with a greater spirit of hope and achievement. You are here to enrich the world with your presence.

And this is what we see in Tun’s leadership. “Tun walks the talk.”

A wise quote from Ronald Reagan, the 40th U.S. President, “The greatest leader is not necessarily the one who does the greatest things. He is the one that gets the people to do the greatest things.”

Didn’t we all witness this on 9th May 2018? This day will be a day in the history of our country and the world for generations to come, and it is all because of one remarkable man and a great leader, Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

Azizan Osman
Founder, Richworks International
Entrepreneur & SME Business Training & Coaching Consultant Firm
_____________________________________________________________

The writer is a renowned world class Business & Marketing Growth Strategist & Accredited International Master Coach for Entrepreneurs & Small & Medium Businesses

Any opinions, findings, and conclusion or recommendations expressed in this material are those of the author for the purpose of education on leadership.

 

Smart CashFlow Management – Jadilah Peniaga Bijak

oleh Team Richworks pada 27 April 2018


Nak jadi peniaga atau pemilik bisnes, anda perlu bijak bertindak. Setiap satu keputusan yang anda buat memberi impak pada keadaan bisnes anda. Adakah selama anda berniaga sehingga hari ini, anda sudahpun membuat dan menyimpan rekod aliran tunai harian kedai atau syarikat anda?

Persoalan seterusnya yang perlu anda tanyakan pada diri anda, jika anda sudah membuat rekod aliran tunai perniagaan, adakah anda melakukannya dengan konsisten setiap hari TANPA GAGAL?

Adakah anda peka dan pasti ke mana perginya duit syarikat anda? Untuk apa anda belanjakan wang tersebut? Sudahkah anda membuat simpanan untuk syarikat anda? Jangan ingat simpanan hanya perlu untuk peribadi sahaja, kerana sesebuah syarikat sepatutnya memiliki simpanan yang sekurang-kurangnya mampu membuat syarikat anda bertahan selama 6 bulan jika berlaku kecemasan atau perkara yang tidak diingini.

Seperkara lagi yang sering usahawan terlupa ialah untuk mengasingkan kategori perbelanjaan dan jumlah anggaran tunai untuk setiap satu kategori. Kenapa perlu anggaran? Supaya anda tidak terlebih belanja yang bakal menyusahkan syarikat anda sendiri di kemudian hari.

Peniaga yang bijak juga akan tahu bagaimana cara yang tepat untuk menguruskan perbelanjaan asas syarikat, seperti gaji pekerja, dan bil-bil semasa. Syarikat memerlukan pekerja dan mereka memerlukan gaji. Jika anda tidak bayar tepat masa, kemungkinan mereka kurang bersemangat dan efikasi dalam melaksanakan kerja itu sangat tinggi.

Hal paling utama untuk anda kuasai sebagai peniaga ialah, anda perlu ada untung yang sepadan dengan jualan anda. Ada orang jualan tinggi tapi untung sedikit kerana tak bijak mengatur kos-kos produksi yang terlibat. Ini adalah kerugian paling mengecewakan kerana anda sudah penat-penat membuat jualan, tapi hasilnya tidak menampakkan keuntungan.

Adakah soalan-soalan di atas ini membuatkan anda tersentak dan terpinga-pinga? Jika ya, anda harus menghadiri seminar Smart Cashflow Management (SCM) nanti supaya anda mampu bukan saja jadi Bos Besar syarikat di atas kertas, tapi anda memang realitinya adalah Bos Besar dengan kewangan syarikat yang kukuh dan stabil.

Daftar dan jadilah orang pertama yang menerima tawaran eksklusif untuk program Smart Cashflow Management (SCM) akan datang di www.richworks.my/scm.

 

Asas Kewangan Yang Hebat Penentu Strategi Terbaik Syarikat Anda

oleh Team Richworks pada 27 April 2018


Kenapa ramai orang pening-pening kepala fikirkan soal akaun dan kewangan syarikat yang asyik tak terurus? Cuak sahaja selalu bila dengar LHDN nak buat lawatan mengejut, atau tidur malam tak lena sebab tak pasti GST perlu buat ke tak perlu, atau paling haru, betul ke tidak akaun yang aku buat ni?

Soal ‘berat-berat’ ni mungkinlah anda rasa berbaloi nak fikir. Tapi, kalau soal syarikat jenis apa perlu diguna untuk bisnes pun anda masih keliru dan ragu, sah, anda perlu rela untuk disekolahkan oleh #sexyaccountant Jerry Rizal! Jerry paling marah kalau anda tak ambil kisah dan tak tahu hal-hal sebegini. Tambah lagi bila syarikat buat duit cuma atas kertas saja! Kertas duitnya entah ke mana!

Ketua syarikat yang baik dan hebat bukan saja tahu buat duit, tapi juga tahu ke mana duit itu pergi dan dibelanjakan, selain tahu cara untuk simpan dan beranakkan duit dengan cara yang sah. Berniaga paling minimum 3 tahun sahaja tempoh yang sepatutnya untuk lihat peningkatan demi peningkatan dari segi keuntungan dan pelebaran sayap syarikat. Jika lebih dari itu, anda adalah hamba pada syarikat anda.

Jerry akan kembali lagi Mei ini bersama modul Entrepreneur Foundation Program (EFP) beliau yang memang tak boleh disangkal lagi sangat membantu usahawan mengelakkan kebocoran-kebocoran wang syarikat, melipat gandakan keuntungan syarikat dengan sistematik dan teratur dan banyak lagi hal berkaitan kewangan syarikat.

Sesuai namanya, EFP adalah asas yang perlu dikuasai oleh kesemua ahli bisnes, tak kira lama atau baru agar perniagaan yang dijalankan mencapai matlamat yang diharapkan.

Bersama Tuan Hj Jerry Rizal ini nanti, anda perlu bersedia mental dan fizikal selain emosi kerana anda pasti akan bagai dibelasah dengan ‘kesalahan’ anda sendiri. Siapa lagi yang mampu untuk ‘menegur’ kesilapan anda bila anda sudah bergelar Tuan Besar pada bisnes anda?

Lagi lewat anda selia, semak dan selaraskan perihal akaun syarikat, lagi susah untuk anda bendung ketirisan yang berlaku dalam syarikat. Ambil langkah segera supaya anda tak lagi perlu termimpi-mimpi mengejar pencuri wang syarikat, mahupun menyorok di balik pintu setiap kali pihak berkuasa yang berkenaan hadir untuk membuat audit dan semakan syarikat anda.

Setkan dan lapangkan diri anda pada 25-27 Mei 2018 di Ideal Convention Centre (IDCC), Shah Alam nanti dan kosongkan gelas untuk terima ilmu yang bakal ubah pandangan dan kedudukan kewangan syarikat anda menjadi lebih hebat dari sekarang.

 

‘Saya Suami Yang Gagal Kerana Saya Telah Buatkan Isteri Dan Anak Saya Hidup Susah Dan Menderita.’

oleh Team Richworks pada 27 April 2018

Taukey bantal ini kongsikan dengan anda bagaimana bisnes Bantal Hotel DAG mula ditubuhkan. Bermula dari sales ratus-ratus saja, dijual dari bonet kereta kini dah ada kedai sendiri yang besar dengan sales setahun lebih dari RM6 juta!

Korang ingat senang ke Tuan Das bina bisnesnya? Kelip-kelip mata terus kaya? Tanpa mentor, ilmu dan tindakan, serta dah tentu Izin Allah, takkan jadi leee…

Tonton perkongsian pemilik Das Abdul Global Sdn Bhd sekarang dan jadikan cerita beliau satu inspirasi. Bagaimana dari berniaga di car boot sales sekarang beliau adalah seorang jutawan. Jual bantal je ok?

 

Kenapa Perlu Go LIVE! Dalam Pemasaran?

oleh Team Richworks pada 27 April 2018


Sekarang ini, rata-rata pemilik bisnes mahupun ejen-ejen mereka menggunakan medium live di media sosial untuk menjalankan taktik pemasaran mereka. Sana-sini anda boleh lihat notifikasi live mereka. Apa yang mereka borakkan atau apa konten yang mereka susun sehingga boleh bersiaran langsung secara bersahaja dan jadi rutin mereka? Paling utama, kenapa mereka perlu go live?

1. Membina kepercayaan pelanggan

Pelanggan berhak dan akan memilih dari siapa mereka membeli dan apa yang mereka akan beli. Mereka akan melabur pada jenama-jenama yang mereka paling percayai kerana bagi mereka, jika barangan itu berkualiti tinggi dan menyediakan servis khidmat pelanggan yang terbaik, itulah yang perlu mereka langgani.

Satu cara untuk membina kepercayaan pelanggan adalah dengan menonjolkan ketelusan anda sebagai peniaga atau pemilik sesebuah bisnes. Bagaimana? Tiada apa yang anda sembunyikan. Baik dari proses pengilangan, pembungkusan, pemilihanbahan mentah, dan sebagainya, anda bersifat terbuka.

Anda bawa pengikut dan penonton anda melawat kawasan melalui live anda. Anda terangkan serba sedikit, langkah demi langkah, demo, dan yang terpenting, anda terbuka dengan teguran, kritikan, idea dan maklum balas pelanggan. Bila anda tontonkan dan kongsi di media sosial anda, komen-komen yang positif, likes dan reaksi serta perkongsian semula penonton akan meningkatkan lagi tahap kepercayaan pelanggan pada jenama anda.

2. Kos yang efektif

Live di media sosial adalah sangat kos efektif terutamanya dari segi kewangan. Pada masa ini platform media sosial yang menyediakan fungsi live masih belum mengenakan apa-apa cas terhadap anda, jadi gunakan dengan semaksimal mungkin.

Live kini boleh dikatakan sebagai pengganti bagi penyiaran media televisyen. Dahulu anda perlu ada TV, antena dan siaran yang bagus, dan jika ia siaran berbayar, anda perlu langgani terlebih dahulu untuk dapatkan berita dari seluruh dunia. Dan berita tersebut tak semestinya real-time! Dengan adanya fungsi live di media sosial, anda hanya perlukan telefon pintar atau komputer dengan signal internet untuk menonton berita terbaru di mana-mana sahaja walaupun sedang dalam perjalanan. Dan pastinya jika ia live, ia adalah real-time! Jika anda sebagai pemilik bisnes pula, tak perlu nak bayar ribuan ringgit untuk on-air di kaca TV. Hanya perlu kamera yang baik, internet, akaun media sosial (yang juga percuma) dan keyakinan untuk live!

 Jadi kenapa anda abaikan platform live ini? Anda tak perlu keluarkan wang untuk menjadi tontonan prospek anda. Jangan pandang rendah kuasa live kerana dari situ anda boleh dapat leads baru, dan ia ibarat stesen TV anda sendiri. Buatlah apa yang anda mahu, bila-bila masa pun.

3. Meningkatkan kadar interaksi dan mudah dikongsi

Engagement di media sosial sangat penting untuk anda sebagai pemilik bisnes atau penjual. Tanpa engagement yang baik, posting anda akan tenggelam dan risiko tidak dilihat pelanggan sangat tinggi. Jadi dengan bersiaran langsung, anda mampu meningkatkan kadar interaksi mereka dengan anda. Mereka akan komen, like, beri reaksi dan kongsi live anda dengan lebih banyak lagi.

Kadar capaian pengguna media sosial terhadap akaun anda akan meningkat kerana penonton boleh kongsikan video live anda dengan hanya satu butang. Anda boleh tembusi pada lebih ramai pelanggan. Ianya bukan saja boleh dikongsi tapi turut disimpan oleh penonton untuk tontonan masa lain.

4. Menghiburkan untuk penonton

Sebenarnya live streaming memberikan satu perasaan yang berbeza pada penonton anda. Ibaratnya antara duduk di stadium menyaksikan perlawanan bola dengan di hadapan TV untuk siaran bola. Berada di stadium lebih feel dan rasa seperti mereka turut sama bermain bola di atas padang.

Jangan tarik keseronokan itu daripada pelanggan anda. Biar mereka suka, gembira dengan live anda, dan hasilnya akan balik pada anda juga.

Konklusinya, jika anda live di media sosial, anda dapat tonjolkan sisi lebih hebat anda dan produk anda pada pelanggan berbanding hanya posting biasa. Anda dapat tunjukkan servis khidmat pelanggan anda yang lebih baik – dari segi membantu pelanggan memilih dan menerangkan kebaikan-kebaikan serta nilai yang anda sediakan malah anda turut menjawab komen, soalan dan maklum balas mereka dengan terbuka. Mereka tahu anda ‘buat kerja’!

Tak ada pelanggan yang suka berurusan dengan patung atau orang yang sombong. Jadi jika anda hanya posting biasa, mereka kurang jelas dengan sikap yang satu ini. Go live! Kali pertama memang gugup tapi ia penting untuk anda. Practice makes perfect.

 
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start