Ini Bukan Sekadar Sinetron!

oleh Team Richworks pada 11 July 2016

012B

LELAKI INI DATANG DARI SEBERANG, KINI MAMPU MILIKI PERNIAGAAN SENDIRI.

Anda pasti tidak percaya tentang drama sinetron lelaki ini.  Dari seorang yang datang dari seberang dalam keadaan zero, namun telah berjaya menjadi hero dan mencipta peluang perniagaan di bumi Malaysia. Ini bukan sekadar drama sinetron yang menjadi penyedap cerita kepada kisah hidup seseorang yang berlatarbelakangkan kesusahan pada mulanya dan pada akhir cerita menjadi jutawan. Ini kisah benar!

Siapa yang akan menjangka dengan rezeki Allah yang luas itu? Siapa yang bakal meneka hidup seseorang yang pada mulanya datang ke bumi Malaysia dengan hidup tanpa elektrik selama 3 bulan dan sekarang bakal menjadi jutawan ringgit Malaysia bukan jutawan rupiah!

Tuan Haji Mohammad Masruh, Pemilik Akinda Enterprise yang menguruskan penghantaran barang dan kargo ‘door to door’ yang menawarkan perkhidmatan penghantaran barang kepada pekerja-pekerja Indonesia dari Malaysia ke Indonesia dan Brunei ke Indonesia. Beliau seorang bapa kepada 12 orang anak ini sebelum memulakan perniagaan pernah merantau dari Indonesia ke Arab Saudi, Mesir, Pakistan, Singapura dan kini menetap di Malaysia semenjak dari tahun 1978.

Tonton perkongsian beliau.

Menurut dari perkongsian ikhlasnya, beliau mengucapkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana semenjak beliau mula mengenali dan terjebak dalam program yang dikendalikan oleh Dr Azizan Osman, beliau tak menang tangan untuk melayan pelanggan. Beliau bermula dengan menghadiri Program Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan (IMKK) dan telah menghadiri kesemua kursus-kursus dari yang basic, advanced dan akhir sekali menjadi graduate platinum.

Bermula dari program itulah, hidupnya mula berubah sedikit demi sedikit dan perniagaannya mula melonjak naik dan setiap strategi yang diatur hampir kesemuanya menjadi. Baru beliau tersedar bahawa kita perlu menjaga hubungan dengan Allah dan sesama manusia serta membersihkan kolam jiwa dan banyak perkara yang Allah akan bantu. Tidak perlu mencari, malah rezeki datang bagai semut melekat pada gula.

Setiap sesi IMKK memberikan pengalaman yang berbeza kepada setiap peserta kerana tahap emosi mereka berbeza. Jika anda bertanya kepada mana-mana peserta IMKK Dr Azizan Osman, mereka pasti akan mengatakan IMKK adalah seminar yang wajib dihadiri kerana impaknya kepada keseluruhan perubahan hidup anda.

Layari www.azizanosman.com/imkk untuk maklumat lanjut.

Buat keputusan sekarang untuk ubah dan perbaiki kehidupan anda.

Salam kejayaan.

Team Richworks

Lagi mengenai artikel: Blog, Kisah Saya, media, Seminar, Siapa Dr. Azizan Osman, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan
 

Responses

  1. Ikhwan 12 July 2016, 12:19 pm (#)

    Alhamdulillah, jauh berhijrah tinggalkan kampung halaman demi sebuah kejayaan 🙂

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2019 © RichWorks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start