Macet Di Bali – Bukan Halangan Untuk Kami Berbakti.

oleh Team Richworks pada 04 October 2017

Lapan hari di Bali.

Gunung Agung nak meletus.

Macet sana sini.

Nasi Padang santapan setiap hari.

Terlena hanya 3 jam sehari!

Waduh-waduh! Ngomong apa sih!

Titan ICM Summit @ Bali, secara peribadi memberikan saya perspektif berbeza tentang banyak perkara.  Saya yang selama ini hanya terlibat dalam program selain dari ICM sejujurnya agak terkejut melihatkan apa yang berlaku dalam Inner Circle Meeting. Kejutan yang membuka mata saya seluasnya.

Saya tak pernah meragukan komitmen Team Richworks. Di setiap program yang kami jalankan, kami pasti berikan yang terbaik. Tapi melihat dan menjadi sebahagian dari Team Richworks yang bertugas di ICM Bali sangat mengujakan dan memberikan pengalaman berbeza bagi saya.

Sepanjang bertugas di ICM Bali, saya diberi tanggungjawab untuk membuat pembukaan di sesi pertama hari pertama ICM dengan ‘Bara-Bara’, kali ini saya diberi peluang untuk menjadi pengacara sesi temubual bersama ahli Titanium yang telah terpilih untuk berkongsi ilmu dengan anda semua yang berada di Malaysia khasnya melalui saluran Facebook Azizan Osman.

Bukan mudah! Menggeletar juga tubuh badan.  Namun, kehadiran Pengacara terkenal AG dan Nizal Mohd banyak membantu saya mengendalikannya dengan lebih baik.

Saya nak kongsikan 5 perkara besar yang saya takkan lupakan sepanjang berada di Titan ICM Summit @ Bali.  Perkara ini saya mahu kongsikan dengan anda semua kerana ianya memberikan impak yang besar kepada diri saya sendiri.

1) Mentoring Dr Azizan yang seikhlas hati. Saya tahu, tak ada orang dapat mempertikaikan keikhlasan Mentor Usahawan ini dalam memberikan mentoring dan coaching kepada anak didiknya.  Selama ini saya memang pernah menyaksikannya tapi sesi mentoring dan coaching di ICM menunjukkan kepada saya komitmen Dr Azizan Osman tak pernah berkurang.  Beliau sangat jujur memberi teguran, semata-mata demi memastikan kejayaan lebih besar kepada setiap anak didiknya.

2) This is real ‘Result Matters’ – Tak pernah seumur hidup saya menyaksikan sebegitu ramai orang dari Malaysia, Brunei dan Singapura yang datang dan melaporkan sebegitu banyak peningkatan jumlah jualan dalam bisnes masing masing dan perubahan-perubahan besar yang berlaku dalam kehidupan mereka. Bagi saya ini adalah tanda bahawa mereka percaya, ini adalah result sebenar, dan tanda ‘reliability dan dependability’ ahli Titanium kepada Dr Azizan Osman dan Richworks.

3) Richworks Power! – Hanya 17 orang dari kami Team Richworks yang bertugas di Bali. Menguruskan ‘event high class’ selama 5 hari yang dihadiri lebih dari 150 orang, bukan satu tanggungjawab yang boleh dipandang ringan.  Kami sebenarnya sangat berbangga dapat berkhidmat dan memberi nilai kepada semua yang hadir dan kepada anda semua dalam setiap program yang kami anjurkan.

4) Service 5 Bintang – Service 5 bintang yang diberikan oleh pihak Intercontinental Bali Resort, bagaikan menjadi satu benchmark baru bagi saya dan Team Richworks dalam memberikan khidmat terbaik kepada anda semua.

5) Kisah Zero to Hero – terlalu banyak kisah kejayaan, Zero to Hero yang berjaya dibongkarkan sepanjang bertugas di ICM Bali. Dalam setiap sesi temubual yang saya adakan, pasti banyak AHA! Moment yang saya sendiri temui.  Semuanya membuatkan saya semakin percaya, Resut Matters is Real!

Titan ICM Summit @ Bali, memberikan saya satu perspektif berbeza tentang banyak perkara.  Juga telah membuka mata saya bahawa setiap orang ada ‘journey’ yang tersendiri dan setiap kejayaan bukan hanya dengan usaha membuta tuli tapi dengan bimbingan dari mentor yang dah terbukti sangat berjaya menghasilkan result dan komited serta ikhlas dalam membantu lebih ramai manusia bina kejayaan.

Lagi mengenai artikel: Blog, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan
 

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start