Berbisnes Dengan Bantu Selesaikan Masalah Rumahtangga?

oleh Team Richworks pada 04 October 2017

Bagaimana Puan Diyana Tahir Sanggup Mendedahkan Rahsia Rumah Tangga Demi Nak Bantu Selesaikan Masalah Rumah Tangga Orang Lain.

Banyak-banyak idea perniagaan, idea menjaja kisah jatuh bangun rumah tangga sendiri adalah satu idea yang paling tak masuk dek akal!  Siapa lah insan yang sanggup buka pekong di dada, buka cerita dalam kelambu semata-mata nak meraih simpati dan keuntungan.

Kejam bunyinya.  Tapi, jika anda berfikiran demikian, anda silap!

Jika kita lihat di barat, ramai orang menggunakan cerita peribadi sebagai satu alat untuk memudahkan mereka lebih ‘connect’ dengan orang lain. Cara paling mudah nak sentuh emosi seseorang ialah dengan menceritakan kisah silam atau pengalaman buruk, yang susah orang nak lupakan, yang menimbulkan rasa sedih, takut, marah, risau dan gelisah dan ini dapat menyentuh perasaan orang lain.

Individu ternama dunia seperti J.K Rowling, Oprah Winfrey, dan ramai lagi yang mempunyai masa silam yang teruk juga menjadikan idea ini sebagai bahan untuk ‘connect’ dengan orang ramai.  Apa yang menariknya, walaupun mereka ada hidup lampau yang teruk tetapi kejayaan yang mereka capai sekarang membuatkan mereka dilihat sebagai ikon sebab mereka seolah-olah memberikan harapan kepada orang ramai.

Itu cerita luar negara, di Malaysia kita ada Puan Diyana Tahir.  Puan Diyana merupakan #AnakDidikDrAzizan yang telah tamat mengikuti program Platinum dan kini adalah sebahagian dari ahli Titanium Circle dan menggunakan pengalaman bangkit dari peristiwa buruk kisah rumah tangga beliau sebagai alat untuk membantu lebih ramai orang yang menghadapi masalah yang sama, untuk selesaikan masalah dan hidup dengan lebih bahagia melalui terapi dan konsultansi yang diberikan.

Beliau melihat ada ruang kosong dalam sistem masyarakat kita, di mana tidak ada sistem yang saksama, melalui cara yang mudah dicapai dan tanpa memalukan mana-mana pihak dalam menangani masalah rumahtangga. Sebagai seorang yang pernah melalui liku-liku hidup dan masalah rumahtangga yang mencabar, beliau sangat faham situasi ini dan tak mahu orang lain terpaksa melaluinya tanpa sebarang bantuan.  Kerana beliau sangat faham situasi ini dan beliau pernah mengalaminya, maka beliau nekad untuk bantu orang lain untuk hadapinya dengan cara terbaik.

Anda tonton temubual khas Pengacara AG dan Puan Diyana Tahir yang dirakam ketika Titan ICM Sumit @ Bali dan dengarkan bagaimana beliau menjadikan pengalaman beliau sebagai satu aset untuk membantu menyelesaikan masalah yang banyak dihadapi oleh orang lain.

Berapa ramai dari anda terfikir nak bantu orang lain keluar dari masalah rumahtangga?Eh.. biarlah, tu rumahtangga dia, aku jaga rumah dan tangga aku je. Itu yang orang biasa fikirkan. Tapi berbeza dengan Puan Diyana Tahir, dia sibuk nak selesaikan masalah rumahtangga orang sebab dia tak nak orang lain hadapi masalah yang dia pernah hadapi.Jom tonton sesi ilmu 100% percuma yang kami bawakan kepada anda perkongsian Puan Diyana Tahir bersama pengacara AG yang kami siarkan semula kepada anda yang mungkin terlepas nak menyaksikannya secara 'live' dari Bali minggu lepas.Anda pasti belajar sesuatu. Ajak rakan-rakan anda untuk tonton bersama.#TeamRichworks#ResultMatters

Posted by Azizan Osman on 2hb Oktober 2017

 

 

 

 

 

 

 

Lagi mengenai artikel: Blog, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan
 

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start