Nak Cakap Jer!

oleh Team Richworks pada 12 March 2018

Decide & Committed To Your Decision. Kejayaan atau Sukses itu apa? Bila kau buat keputusan kau nak capai sesuatu yang kau tak pernah capai walau apapun samada kecil atau besar bagi aku, kemudian kau komited buat apa sahaja yang perlu untuk capai impian atau matlamat tersebut berusaha, cari jalan sampai dapat! Dan kau ulang proses Winning/ capai kejayaan itu berulang ulang kali untuk perkara berbeza! Itu lah perkara yang akan menjadikan kau berbeza dengan LOSER! Mereka yang samada takut berimpian, negatif tentang orang lain yang ada impian atau sakit hati bila tengok oranv lain capai impian mereka dan kau dengki sebab samada kau tak dapat atau hasad dengki persoal kenapa Tuhan beri kat orang tu tapi bukan kau. Most of the time bukan Tuhan tak beri kat kau- semua orang dapat nafas, masa dan akal sama. Tindakan & komitmen serta tahap kemahuan kau yang membezakan banyak antara kita. Tahap iman pun kena usaha bina der….. Hidup jangan berlopak sangat hati tengok kejayaan dan kebahagiaan orang lain sedangkan apa yang kau dapat adalah bermula dari KEPUTUSAN kau. Kau faham ke abang beri nasihat ini? Eh nasihat ini bukan untuk kau. Nasihat ini abang beri untuk ingatan diri abang sendiri yang banyak kelemahan. Kau dah tahap hebat, mana nak terima nasihat…. 

Kau boleh buat benda sama tapi nak hasilnya yang berbeza? Itu namanya gila- kata Albert Einstein.

Kau tak teringin kita upgrade hidup kau dan tahap kewangan kau? Tak berlopak ke hati kau sebab masih main game yang sama? Orang main video game angry bird pun rasa angry lah kalau asyik stuck kat level yang sama….

Kau faham ke abang cakap ni? Tak berlopak hati kau?

Lagi mengenai artikel: Blog, Tip Motivasi dan Inspirasi
 

Ruangan Komen

Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start