Usahawan Perlu ‘Educate” Pelanggan.

oleh Team Richworks pada 17 February 2017

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Usahawan ni perlu jadi macam cikgu juga sebenarnya. Anda mungkin tak sedar, bila anda buat perniagaan, ada produk yang bagus anda sebenarnya ada banyak pengetahuan dan ilmu tentang kebaikan produk tersebut, tentang masalah orang ramai yang anda boleh selesaikan dan tentang industri yang anda ceburi itu sendiri.

Anda mesti tonton video ini, bagaimana Dr Azizan Osman coach Puan Ereena, bagaimana beliau perlu educate pelanggan dengan produknya Milk Booster Cookies

Anda belajar sesuatu dari perkongsian ini?

Inilah sebenarnya fungsi seorang usahawan dan apa yang buatkan usahawan dilihat sebagai lebih arif dan dilihat sebagai ‘industry leader’ kerana mereka ada ilmu, berpengetahuan dan sanggup berkongsi apa yang mereka tahu, apa masalah yang mereka boleh selesaikan dengan prospek dan pelanggan.

feature-image

Dr Azizan kata, “marketing bukan untuk menjual tetapi untuk beritahu orang ramai, bagaimana produk anda boleh bantu mereka selesaikan masalah mereka.” Membantu bermaksud, produk tersebut boleh berikan kebaikan setelah digunakan atau juga boleh bantu mereka tingkatkan pendapatan dengan menjadi stokist dan agen.

Nampak? Itu sebenarnya tapi ramai prospek dan pelanggan takkan tahu tentang ini kerana ramai peniaga tak bersedia nak share ilmu yang mereka ada.

Lagi mengenai artikel: Blog, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes
 

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2017 © Richworks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start