Wanita Di Sebalik Tudung

oleh Team Richworks pada 20 July 2016

015B

Kontroversi buatkan Sugarscarf kian digemari

Perniagaan tudung dan pakaian muslimah adalah antara perniagaan yang paling banyak wujud seperti cendawan tumbuh selepas hujan.  Dari tudung berharga RM10 sehingga beratus-ratus ringgit, semuanya bagaikan merajai industri fesyen wanita sekarang.  Lambakkan perniagaan tudung di pasaran membuatkan kita berfikir bagaimana mereka mampu bersaing?  Apa teknik yang mereka gunakan untuk kekal dalam pasaran?  Bagaimana tudung mereka boleh ‘laku keras’?

Puan Eyqa Sulaiman, Pemilik Sugarscarf International Sdn Bhd telah memulakan perniagaannya semenjak tahun 2009. Sehingga kini, walaupun semakin banyak perniagaan tudung yang wujud, beliau tidak menunjukkan tanda-tanda terkesan dengan persaingan.  Kini, Sugarscarf mula menjejakkan kaki ke luar negara dan mula terlibat dalam pertunjukkan fesyen di peringkat antarabangsa dan mampu membuat jualan mencecah RM10 juta pada tahun 2015!

Namun menurut beliau, ianya bukan berlaku sekelip mata.  Banyak perkara dan halangan yang perlu dilalui.  Pada peringkat awal, walaupun dah berniaga beberapa tahun tetapi perniagaan masih tak sekukuh yang seperti dibayangkan. Malahan, kehidupan masih huru hara, terkejar-kejar ke sana-sini, hidup dalam keadaan tak cukup masa untuk diri sendiri.

Menurut Puan Eyqa, sebelum ini beliau tidak berminat untuk menyertai mana-mana program yang dianjurkan oleh Dr Azizan Osman, namun selepas mendengar sendiri cerita dari suaminya yang telah hadir dan melihat pencapaian kawan-kawannya yang telah pergi ke program Dr Azizan Osman, hatinya meronta-ronta untuk menyertai dan ingin lebih berjaya seperti yang lain.

Tonton perkongsian wanita di sebalik Sugarscarf ini.

Sebagaimana tingginya kualiti produk keluarannya, begitu juga kualiti guru yang dicari. Apabila beliau mahu berguru dengan seseorang guru atau mentor, kriteria utamanya ialah Proven Success Result dan kerana itulah beliau memilih Dr Azizan Osman.

Setelah beberapa kali menghadiri program Dr Azizan Osman, hidupnya telah disumpah dengan kata-kata supaya lebih berjaya dan lebih bahagia dalam hidup dan perniagaan. Dan apabila kolam jiwa sudah bersih, beliau telah melihat semua perkara yang beliau lakukan adalah luar biasa dan hampir setiap hari peluang baharu dan tawaran sentiasa menjengah dalam hidupnya sehingga beliau terpaksa menolak kerana tidak menang tangan.

Dari segi pemasaran beliau juga mengikut tips dari Dr Azizan Osman iaitu dengan mencipta kontroversi. Namun siapa menjangka dengan kontroversi dapat mendatangkan hasil jualan yang hebat.  Namun begitu, banyak yang perlu beliau sediakan sebelum mencetuskan kontroversi termasuk sikap yang betul.  Dengan izin Allah, dan ilmu yang dipelajari beliau mampu menerima kritikan dan produknya habis dijual hasil kontroversi yang dicipta.

Mahu ketahui lebih lanjut, layari www.millionairemarketingmastery.com.my

Salam Kejayaan.

Team Richworks

Lagi mengenai artikel: Blog, media, Pengumuman, Siapa Dr. Azizan Osman, Tip Motivasi dan Inspirasi, Tip Pemasaran Bisnes, Tip Perniagaan
 

Responses

  1. Ikhwan 21 July 2016, 10:17 am (#)

    Dari zaman pelajar dia dah buat bisnes tudung 🙂

Ruangan Komen

  • Percuma! Dapatkan 50 Idea Pemasaran Luarbiasa Disini

  • Maklumat Anda Selamat Bersama Kami.

  • Post Terkini
  • Sertai Alumni Dr. Azizan Osman (Facebook)
  • Kategori
Hak Cipta Terpelihara 2019 © RichWorks International Sdn. Bhd.
Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start